Vraag de lezers: welke onderwerpen moeten we in 2009 behandelen?

Aan het eind van elk jaar kijken we graag terug en bedenken we wat we volgend jaar beter kunnen doen. Terwijl we dit deden, merkten we dat bijna al onze meest populaire artikelen in 2008 eigenlijk in 2007 zijn geschreven, waardoor ik tot de conclusie kwam dat er ergens een probleem is.

Mijn doel in 2009 is om beter werk te leveren in het behandelen van de onderwerpen waarin onze lezers geïnteresseerd zijn, in plaats van alleen de willekeurige geek-dingen die we lijken te hebben. Dus dit is je kans ... vertel ons in de reacties precies welke onderwerpen je wilt dat we behandelen.

vraag-de-lezers-welke-onderwerpen-moeten-we-dekken-in-2009 foto 1Kijken naar waar we zijn

Om erachter te komen wat we moeten dekken, moeten we kijken naar wat momenteel het meest populair is. We gaan door een snel overzicht van wat mensen lezen.

Eerst kijken we even naar de verkeersgrafiek... Je ziet een duidelijke stijgende lijn, vooral in het aantal bezoekers dat langskomt... dus waar zijn ze naar op zoek?

vraag-de-lezers-welke-onderwerpen-moeten-we-dekken-in-2009 foto 2

Dit is een lijst van de topartikelen op de site (niet noodzakelijk in volgorde van meest populair) ... elk van deze artikelen had alleen al in 2008 meer dan 100.000 paginaweergaven, en de top 10 artikelen in de lijst hadden elk ongeveer 350.000 paginaweergaven op gemiddeld:

 • 4 manieren om UAC minder irritant te maken op Windows Vista
 • Installeer Windows XP op uw vooraf geïnstalleerde Windows Vista-computer
 • Wat is jusched.exe en waarom wordt het uitgevoerd?
 • Schakel Gebruikersaccountbeheer (UAC) op de gemakkelijke manier uit op Windows Vista
 • Bij het oplossen van Setup zijn geen harde schijven gevonden tijdens de installatie van Windows XP
 • Wat is svchost.exe en waarom wordt het uitgevoerd?
 • Koppel een ISO-image in Windows Vista
 • Windows Vista Systeemherstel gebruiken
 • Extern bureaublad inschakelen in Windows Vista
 • Wat is ctfmon.exe en waarom is het actief?
 • Gmail IMAP gebruiken in Microsoft Outlook 2007
 • Het formaat van een partitie gratis wijzigen in Windows Vista
 • Schakel het (verborgen) beheerdersaccount in op Windows Vista
 • Schakel snelkoppelingspictogram Pijl-overlay uit in Windows Vista
 • De compatibiliteitsmodus van Windows Vista gebruiken
 • GParted gebruiken om het formaat van uw Windows Vista-partitie te wijzigen
 • Omzeilen van problemen met het krimpvolume van Windows Vista
 • Niet-officiële Windows XP-thema's gemaakt door Microsoft
 • Installeer Ubuntu Grub Bootloader opnieuw nadat Windows het heeft gewist
 • Pas uw Windows Vista-aanmeldingsscherm aan

Zie je iets uit deze lijst? Ze gaan bijna allemaal over installatie of het in-/uitschakelen van functies. Er is heel weinig in deze lijst dat iemand nuttig zou vinden als zijn computer al is geïnstalleerd.

Voor mij zegt dit dat mensen naar How-To Geek komen wanneer ze hun Vista-computer voor het eerst krijgen, of als ze een probleem hebben met het installeren of inschakelen van iets. Maar hoe zit het als het eenmaal is geïnstalleerd en u wilt beginnen ...

De computer daadwerkelijk gebruiken?

Aangezien de meesten van ons hier nerds zijn, besteden we vrijwel al onze tijd aan het sleutelen aan verborgen instellingen en het installeren van nieuwe software om mee te spelen. Maar hoe zit het met het gebruik van de computer voor iets nuttigs, zoals het maken van fotocollages, het schrijven van een cv of het converteren van een video zodat u deze op uw iPod of Zune kunt afspelen?

Ik ben er vrij zeker van dat er heel veel onderwerpen zijn die we kunnen behandelen in de vriendelijke How-To Geek Style, die je misschien met meer dan alleen installeren kan helpen. Hier zijn een paar algemene gedachten om je hersenen in beweging te krijgen:

 • Thuisnetwerken en delen
 • Werken met videobestanden
 • Werken met audiobestanden
 • Werken met digitale camera's en afbeeldingen
 • Uw computer op de tv aansluiten
 • Uw computer veilig en beveiligd houden
 • Videogames spelen

Dus laten we uw mening horen in de opmerkingen ... het kan iets specifieks zijn, of gewoon een breed idee. Maakt niet uit wat het is, we willen het horen.

Opmerking: we gaan door met het behandelen van geektips en -trucs en hacks ... het zit in onze natuur.

Meer verhalen

Hoe sites te controleren zonder een RSS-feed met Firefox

Download Update Scanner van Mozilla Add-ons

Voeg direct een achtergrondafbeelding toe aan een e-mail in Outlook 2007

Onze forumbeheerder Scott liet me een interessante truc zien in Outlook 2007, waarbij je elke afbeelding als achtergrond aan een e-mail kunt toewijzen. Omdat dit nieuws voor mij was, dacht ik dat ik het voor iedereen zou opschrijven.

Deel bestanden voor kleine bedrijven op de gemakkelijke manier (in plaats van FTP te gebruiken)

Als u in de IT werkt bij een klein of middelgroot bedrijf, begrijpt u hoe belangrijk het is om eenvoudig bestanden, zowel grote als kleine, te delen met klanten of andere leden van de organisatie. Het probleem is dat FTP onveilig is en het beheer ervan pijnlijk kan zijn.

Snelle tip: Desktop-e-mailmeldingen uitschakelen in Outlook

E-mailmeldingen zijn een geweldige manier om belangrijke inkomende berichten in de gaten te houden. Als u echter honderden e-mails per dag ontvangt, kan het een afleiding zijn om elke keer dat ze verschijnen op de meldingen te klikken, waardoor uw workflow wordt onderbroken en uw productiviteit wordt aangetast.

Weekendplezier: kijk live tv op meerdere platforms met Livestation

De afgelopen weken hebben we verschillende toepassingen behandeld waarmee u televisieprogramma's op uw computer kunt bekijken. De nieuwste inzending in onze serie is Livestation, dat hun service onlangs heeft verbeterd en meer live televisie heeft dan alles wat we tot nu toe hebben behandeld.

Green Computing: bespaar inkt en papier met GreenPrint World Edition

Ook al hebben we technologieën zoals PDF's, e-mail en SharePoint-sites die het mogelijk maken om een ​​papierloos kantoor te realiseren, het lijkt erop dat er een oneindige stroom van printen gaande is, vooral in de kantooromgeving. Vandaag laten we u kennismaken met GreenPrint, een gemakkelijke en gratis manier om

Gebruikersaccounts verwijderen van het aanmeldingsscherm in Windows Vista

Als u meerdere gebruikersaccounts op uw computer heeft, vindt u het misschien vervelend om elke keer dat u de computer opstart op het pictogram voor uw gebruikersnaam te moeten klikken. Om dit probleem te verhelpen, kunt u een van de gebruikersaccounts verwijderen, of u kunt deze gewoon verbergen met een registerhack.

Back-up en herstel van hardwarestuurprogramma's op de gemakkelijke manier met dubbele driver

Een van de meer vervelende aspecten van het opnieuw installeren van een besturingssysteem is het opnieuw vinden van alle stuurprogramma's voor uw hardware. Vaak heb je de cd voor een nieuw hardwareapparaat misschien niet, en zelfs als je dat wel hebt gedaan, zijn de stuurprogramma's op de schijf waarschijnlijk verouderd.

Virtuele desktops krijgen op Windows XP

Dit gastartikel is geschreven door Emma van Laptopical.com, een site met nieuws en recensies voor laptops.

Geek Reviews: speel en neem internetradio op met Screamer Radio

Afgelopen weekend kwam ik een heel cool internetradio- en opnameprogramma tegen met de naam Screamer Radio. Dit programma is extreem licht op systeembronnen en biedt een heleboel muziek- en programmeerbronnen, inclusief opname met één druk op de knop.