Vraag de lezers: wat is het eerste dat u doet nadat u een nieuw besturingssysteem hebt geïnstalleerd?

vraag-de-lezers-wat-en-rsquo;s-het-eerste-wat-je-doet-na-het-installeren van een nieuwe-os foto 1

U hebt zojuist uw nieuwe besturingssysteem voor de eerste keer opgestart na een nieuwe installatie. Wat is het eerste dat je doet? Specifieke apps installeren? Instellingen aanpassen? Geniet van de nieuwe computergeur van een overzichtelijk besturingssysteem?

Een keer per week stellen we een vraag voor het How-To Geek-lezerspubliek om jullie allemaal de kans te geven om je kennis en tips te delen met je medelezers. Deze week willen we je tips en trucs horen om een ​​nieuwe OS-installatie in vorm te krijgen. Of je nu net Windows, Mac OS X of Linux hebt geïnstalleerd, we zijn benieuwd wat voor soort computerverwarmende rituelen je bezoekt op je nieuwe besturingssysteem.Geluid uit in de reacties hieronder en kom dan vrijdag terug voor de What Your Said-verzameling.

Meer verhalen

Gloeiende schaakset combineert LED's, schaken en doe-het-zelf-elektronicaplezier

Wie zegt dat het eeuwenoude schaakspel niet verbeterd kan worden, heeft natuurlijk nog nooit met een gloeiend schaakbord gespeeld. Vandaag bekijken we een goedkoop glazen schaakspel dat is aangepast om van binnenuit te gloeien.

Fast Society creëert mini en mobiele tijdelijke sociale netwerken

Je bent in de stad of op een congres met een stel vrienden. Hoe houd je tegelijkertijd contact met de hele groep? Fast Society biedt een smartphone-gebaseerde oplossing: een tijdelijk sociaal netwerk voor groepsgesprekken, sms'en en meer.

Desktopplezier: Stargate SG-1-aanpassingsset

Heb je nostalgische gevoelens voor de dagen van het klassieke Stargate SG-1-avontuur? Maak je dan klaar om die DHD in te bellen en toegang te krijgen tot een geheel nieuwe desktop met onze Stargate SG-1 Customization-set.

Verschillende snelheden instellen voor uw trackpad en externe muis

Je laptop heeft een trackpad, je gebruikt een muis om te gamen en je bent het zat om constant handmatig van instellingen te wisselen. Hier leest u hoe u beide apparaten kunt scheiden en hoe u een sneltoets instelt om tussen twee instellingen op één apparaat te schakelen.

Hoe u autocorrectie voor spelling kunt krijgen voor alle toepassingen op uw systeem

Automatische spellingcorrectie kan een erg handige functie zijn, of het nu gaat om lastige woorden (uitgezonden versus uitgezonden), typische typefouten (ontwerp versus ontwerp) of andere veelvoorkomende fouten. Microsoft Word heeft het, maar waarom zou u het niet op uw systeem implementeren met behulp van een gratis, aanpasbare en gebruiksvriendelijke AutoHotkey

Vraag How-To Geek: DSL-ophanging diagnosticeren, media extraheren uit PowerPoint, IE beperken tot een enkele webpagina

Deze week bekijken we vlokkige DSL-verbindingen, het extraheren van media uit PowerPoint-presentaties en hoe we IE kunnen vergrendelen op een enkele website zonder dat extra software of hacking van de netwerkconfiguratie nodig is.

Paginaritssluiting pakt artikelen met meerdere pagina's uit voor weergave van één pagina

Het is vervelend als je een artikel de moeite waard vindt om te lezen, maar het is opgedeeld in kleine segmenten. Sla het klikken op volgende-volgende-volgende over om te lezen; gebruik Page Zipper om artikelen met meerdere pagina's uit te pakken en ze allemaal op één pagina te lezen.

Minty Bug: bouw een FM-bug in een mintcontainer

Elektronicaprojecten die echt potentieel hebben (en pronken met je vrienden) zijn het leukst; vandaag bekijken we een slim FM-bugontwerp verborgen in een mintcontainer.

Download de MakeUseOf eBook-gids voor het hacken van uw pc

Als je geïnteresseerd bent in een gedegen overzicht van best practices en tips voor pc-beveiliging, hebben onze vrienden bij MakeUseOf.com nog een gratis boek uitgebracht in hun computergeoriënteerde eBook-serie.

Verbazingwekkende kleuren uit foto's halen in Photoshop, GIMP en Paint.NET

Kleur in digitale foto's komt niet altijd uit zoals je wilt, of zelfs niet zoals je het ziet. Gelukkig hebben Photoshop, GIMP en Paint.NET allemaal uitstekende hulpmiddelen voor kleurcorrectie, waarvan u zult merken dat ze uw verschillende kleurproblemen kunnen oplossen.