Vraag het HTG: bestandssynchronisatie in één richting, ontbrekende opstartmanagers en iTunes-naar-Android-synchronisatie

vraag-htg-oneway-bestandssynchronisatie-ontbrekende-boot-managers-en-itunes-naar-android-synchronisatie foto 1

Een keer per week duiken we in onze reader-mailbag en beantwoorden we uw prangende technische vragen. Vandaag kijken we naar eenrichtingssynchronisatie van bestanden, ontbrekende opstartmanagers en hoe u uw iTunes-verzameling kunt synchroniseren met uw Android-telefoon.

Bestandssynchronisatie in één richting

vraag-htg-oneway-bestandssynchronisatie-ontbrekende-boot-managers-en-itunes-naar-android-synchronisatie foto 2Beste How-To-nerd,

Ik heb zojuist een nieuwe externe harde schijf gekocht om een ​​back-up van mijn foto's en video's te maken. Ik denk erover om een ​​eenrichtingssynchronisatie van bestanden in te stellen, zodat alle nieuwe bestanden op mijn computer naar de externe harde schijf worden gestuurd. Hoe kan ik dit zo instellen dat de nieuwe bestanden naar de externe schijf worden verplaatst, maar het verwijderen van bestanden op de computer niet leidt tot verwijdering op de externe schijf? Is er een snelle en gemakkelijke manier om dit te doen?

Eerlijk,

Synchroniseren in Cincinnati

Beste synchronisatie,

Als u op zoek bent naar een praktisch nul-setup-oplossing die een- of tweerichtingssynchronisatie van bestanden kan uitvoeren, is het moeilijk om de freeware-versie van SyncBack te verslaan. U kunt hier een draagbare kopie downloaden. Start de applicatie, maak een nieuw profiel en ga naar het tabblad Geavanceerd in het menu voor het maken van profielen. Stel de bron- en bestemmingsdirectory's in (respectievelijk de map op uw computer en de map op uw externe HDD) en stel vervolgens de instellingen in zoals te zien is in de bovenstaande schermafbeelding. We hebben gekozen voor een voorzichtige benadering en hebben deze zo ingesteld dat wanneer er bestandswijzigingen zijn, deze niet automatisch worden overschreven (op deze manier, als u een foto bewerkt, opslaat en vervolgens spijt krijgt van uw wijzigingen, wordt deze niet automatisch overschreven bij de volgende synchronisatie ).

In het licht van die bezorgdheid, kunnen die bestanden worden overschreven als u toegang wilt tot eerdere kopieën. Misschien wilt u andere oplossingen bekijken die meer gericht zijn op het maken van back-ups van bestanden met bestandsversiebeheer. Bestandsversiebeheer is waar uw back-upsoftware meerdere back-ups van documenten bewaart als ze veranderen. Op deze manier kun je, als je een paar weken later beseft dat je echt een eerdere versie van een document of foto die je hebt bewerkt, een eerdere versie wilde hebben, deze uit de back-up halen. CrashPlan heeft gratis software met een lokale map, netwerkschijf en externe back-up met versiebeheer.

BOOTMGR repareren ontbreekt fout in Windows 7

vraag-htg-oneway-bestandssynchronisatie-ontbrekende-boot-managers-en-itunes-naar-android-synchronisatie foto 3

Beste How-To-nerd,

Ik hoop echt dat je me kunt helpen! Ik heb Windows 7 op mijn laptop geïnstalleerd, maar ik krijg de foutmelding BOOTMGR ontbreekt wanneer ik probeer op te starten in Windows. Er staat dat je op CTRL+ALT+DEL moet drukken om opnieuw op te starten, maar dat helpt helemaal niet. Ik heb de HTG-forums gecontroleerd, maar sommige tips hebben betrekking op het daadwerkelijk kunnen openen van Windows en het controleren van dingen. Wat kan ik doen als ik helemaal niet in Windows kan opstarten?

Eerlijk,

Gevangen in Topeka

Beste gevangen,

Uw probleem is niet ongebruikelijk en we hebben eerder een handleiding gedeeld om het probleem op te lossen. U hebt uw Windows-installatie-dvd nodig. Als alternatief moet je een herstel-cd branden, wat betekent dat je helaas tijdelijke toegang tot een andere computer nodig hebt als de betreffende laptop je enige machine is. Als je de schijf eenmaal hebt, duurt het maar een paar minuten om het probleem op te lossen! U kunt hier meer lezen.

Hoe iTunes te synchroniseren met uw Android-telefoon

vraag-htg-oneway-bestandssynchronisatie-ontbrekende-boot-managers-en-itunes-naar-android-synchronisatie foto 4

Beste How-To-nerd,

Ik heb net mijn eerste smartphone gekregen, een HTC Evo met Android. Ik ben een lange tijd iTunes-gebruiker met een onberispelijk georganiseerde verzameling. Hoe kan ik muziek uit mijn collectie het beste synchroniseren met mijn nieuwe telefoon?

Eerlijk,

Evo Eigenaar in Erie

Beste Evo-eigenaar,

Je hebt geluk (en niet alleen omdat je een lieve nieuwe Evo hebt gescoord); we hebben onlangs een handleiding geschreven voor zowel het synchroniseren van iTunes met Android als het aanpassen van je albumhoezen. U kunt hier meer lezen. Terwijl je toch bezig bent, kun je aan de slag met je nieuwe Android-telefoon door enkele van onze eerdere Android-gerelateerde artikelen hier te bekijken.


Heb je een brandende technische vraag? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om deze te beantwoorden.

Meer verhalen

Vrijdagpret: Mega Miner

Vrijdag is eindelijk weer hier en het is tijd om wat plezier te hebben terwijl je wacht om naar huis te gaan. In de game van deze week is het jouw missie om je geweldige mijnbouwmachine te pakken en je een weg te banen naar welvaart en glorie. Ben je klaar om in te graven?

Wat is het verschil tussen Bash, Zsh en andere Linux-shells?

We hebben onderwerpen behandeld over shell-scripting omdat Linux op bijna alles kan worden gezet. De veelzijdigheid van de commandoregel-shell maakt dit echt mogelijk, maar wat maakt elke shell anders en waarom verkiezen mensen de ene boven de andere?

Uit de doos met tips: een warme auto direct koelen, zoeken op Google Synoniem en uitgebreide Android-toetsenborden

Een keer per week duiken we in de tipsbox en halen er enkele slimme tips uit om te delen. Deze week bekijken we hoe u uw hete auto direct kunt afkoelen, uw Google-zoekresultaten kunt verbeteren met automatische synoniemen en hoe u uw Android-toetsenbord kunt uitbreiden.

Maak je eigen Meme-strips met Rage Builder [Geek Fun]

Meme-strips met de vreemd gevormde hoofden en bijbehorende dialogen duiken de laatste tijd overal op waar je kijkt. Dus als je er zelf een paar wilt maken, dan kun je dit als volgt doen.

TunnelBear biedt doodeenvoudige VPN-configuratie om toegangsbeperkingen te omzeilen

Het is frustrerend wanneer een website u de toegang ontzegt omdat u zich buiten het land van de sitediensten bevindt (Britse lezers ervaren dit de hele tijd bij het bezoeken van Amerikaanse sites). De doodeenvoudige VPN-service van TunnelBear kan helpen.

Gmail Calling Now ondersteunt meerdere oproepen en wisselgesprek

Als je gewend bent geraakt aan bellen via Google Voice in Gmail, maar snakte naar extra functies, dan is vandaag je geluksdag. Bellen via Gmail ondersteunt nu meerdere oproepen, wisselgesprekken en wachtstand.

Gebruik de levenscycli van videogameconsoles om uw volgende aankoop te timen

Als je op het punt staat een nieuwe console te kopen, helpt het om de tijdlijn te kennen die het bedrijf gebruikt en waar je felbegeerde console op die releasetijdlijn valt.

Hoe u uw Cygwin-console kunt verbeteren met Mintty

Cygwin is geweldig om wat Linux-opdrachtregel-goedheid in Windows te krijgen, maar het gebruik van de Windows Shell om er toegang toe te krijgen, doodt een deel van die magie. Met Mintty en een paar andere methoden kun je de ervaring veel luxer maken.

Vraag het de lezers: gebruik je een speciale takenlijst-app?

Post-it-notities die rond uw monitor zijn geplakt, zijn functioneel, papieren takenlijsten zijn prima, maar voor snel zoeken en elektronisch beheer zijn de takenlijst-apps waar het is. Gebruik je er een om je taken te beheren?

Verdubbel uw Dropbox-verwijzingsopslag door uw .EDU-e-mailadres te verifiëren

Als je op zoek bent naar wat extra ruimte in je Dropbox-account, kun je je eerdere en toekomstige bonussen voor verwijzingsruimte verdubbelen door simpelweg een .EDU-e-mailadres op je Dropbox-account te activeren.