Vraag het HTG: Omgaan met het verlopen van Windows 8 CP, Nintendo DS Save-back-ups, door elkaar gegooide audiotracks in Windows Media Player

vraag-htg-dealing-met-windows-8-cp-expiry-nintendo-ds-save-backups-jumbled-audiotracks-in-windows-media-player foto 1

Een keer per week verzamelen we enkele geweldige lezersvragen en delen we de antwoorden met iedereen. Deze week bekijken we wat we moeten doen als Windows 8 Consumer Preview verloopt, een back-up maken van je Nintendo DS-saves en hoe je door elkaar gegooide audiotracks in Windows Media Player-films kunt sorteren.

Wat gebeurt er als Windows 8 Consumer Preview verloopt?

vraag-htg-dealing-met-windows-8-cp-expiry-nintendo-ds-save-backups-jumbled-audio-tracks-in-windows-media-player foto 2Beste How-To-nerd,

Ik heb Windows 8 Consumer Preview gedownload en geïnstalleerd... via Windows Vista. Ik heb duidelijk niet goed nagedacht en nu heb ik momenteel een machine met één besturingssysteem en dat besturingssysteem zal in januari 2013 verlopen. Wat gebeurt er dan? Wat moet ik doen?

Eerlijk,

Vroege adoptieblues

Beste vroege adoptieblues,

Hoewel we niet met absolute autoriteit kunnen zeggen wat Microsoft op dat moment zal doen, kunnen we kijken naar hoe ze met Windows 7 omgingen om ons een redelijk goed idee te geven.

Toen vroege releases van Windows 7 hun vervaldatum bereikten, vonden er enkele wijzigingen plaats. Het bureaublad schakelde over naar zwart, gebruikers kregen een waarschuwing voor Windows Activation Expired bij het inloggen en elk uur daarna, en de computer zou automatisch om de twee uur opnieuw opstarten. We stellen ons voor dat er iets soortgelijks zal gebeuren met de vroege releases van Windows 8.

Wat betreft wat u kunt doen, kunt u op dit moment genieten van het spelen met Windows 8. Wat u in de nabije toekomst misschien wilt doen, is Windows Vista opnieuw installeren (of een nieuwer uitgebrachte versie, Windows 7) en instellen uw systeem voor dubbel opstarten. Zo kun je vanaf de ene partitie spelen met de verschillende pre-releases van Windows 8 terwijl je op de andere een stabiel besturingssysteem behoudt. Bekijk hier onze handleiding voor dubbel opstarten voor Windows 8/Windows 7.

Hoe kan ik een back-up maken van mijn op de Nintendo DS opgeslagen spellen?

vraag-htg-dealing-met-windows-8-cp-expiry-nintendo-ds-save-backups-jumbled-audio-tracks-in-windows-media-player foto 3

Beste How-To-nerd,

Ik ben onlangs begonnen met het spelen van lange games in RPG-stijl op mijn DS en ik ben op zoek naar een manier om een ​​back-up te maken van mijn opgeslagen games. Ik ga op geen enkele manier nog een week investeren om terug te keren naar dezelfde plek waar ik nu ben, weet je? Hoe kan ik een back-up maken van deze games? Ik heb zowel een DS als een DSi (als de SD-kaart op de DSi helpt?) Ik heb de Nintendo-website heen en weer doorzocht, maar ik kan niets vinden over het maken van back-ups, behalve dat de DSi je zal laten back-up van DSiware-games naar de SD-kaart. Is er iets dat ik kan doen?

Eerlijk,

back-up verlangen

Beste back-up Cravin'

Helaas maakt de DSi niet echt gebruik van de SD-kaartsleuf op een echt nuttige manier. Het zou geweldig zijn als ze een eenvoudige tool zouden bevatten voor het maken van een back-up van je opgeslagen games, maar helaas. Je enige oplossing is om als het ware naar de duistere kant te gaan en een flash-kar te kopen waarmee je homebrew-software kunt uitvoeren. Daarnaast heb je wat homebrew-software nodig om de opgeslagen games te lezen en ze naar de flash-cart te dumpen. Het had een heel eenvoudig proces kunnen zijn als Nintendo de functionaliteit had opgenomen, maar in plaats daarvan wil je deze bron op GBATemp.net bekijken die drie verschillende technieken behandelt om bij je games te komen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat Windows Media Player de juiste audiotrack afspeelt?

vraag-htg-dealing-met-windows-8-cp-expiry-nintendo-ds-save-backups-jumbled-audiotracks-in-windows-media-player foto 4

Beste How-To-nerd,

Ik heb een probleem waar ik niet uit kom. Ik heb een filmbestand en als ik het afspeel in Windows Media Player, worden zowel de Engelse als de Spaanse audiotracks tegelijkertijd afgespeeld?! Wat geeft? Hoe kan ik dit probleem oplossen zodat ik maar één audiotrack tegelijk hoor?

Eerlijk,

Onleesbare audio in Austin

Beste vervormde audio,

Er zijn hier een paar mogelijke scenario's. Ten eerste, degene die de film heeft gecodeerd die je probeert te bekijken, heeft het royaal verpest en op de een of andere manier beide audiotracks tegelijkertijd gecodeerd. Als dit het geval is, is er geen manier om ze te scheiden en zit je vast met een film waarop beide taalsporen zijn gelegd. Als het echter een hapering is met Windows Media Player en het zich vreemd gedraagt ​​door beide tracks te selecteren in plaats van de een of de ander, kun je hem dwingen om gemakkelijk genoeg te kiezen.

Met Windows Media Player geopend en het filmbestand geladen, drukt u op CTRL+M om het klassieke menu te openen. Navigeer in de menubalk naar Afspelen -> Audio en taal -> Kies Track en kies daar uit de beschikbare tracks totdat je de gewenste taal krijgt. Als je maar één track ziet, zoals te zien is in de schermafbeelding hier, heb je pech en zit je vast aan een filmbestand met een soundtrack met twee lagen.


Heeft u een dringende technische vraag? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om te helpen.

Meer verhalen

Vrijdagpret: Schiet op de Aliens

In de game van deze week zijn buitenaardse wezens de stad binnengeglipt en hebben ze iets gestolen van de lokale geweerjager, wat een zoektocht naar wraak begint. Zijn je schietvaardigheden goed genoeg om de geweerjager te helpen de aliens te verslaan of zullen ze achterover leunen en lachen om je slechte doel?

Fotorealistische karikaturen maken met Photoshop

Zelfs als je niet veel tekentalent hebt, is het verrassend eenvoudig om van een foto een fotorealistische karikatuur te maken met een goede resolutie en een paar minuten in Photoshop. Pak een afbeelding en maak je klaar om een ​​karikatuurkunstenaar te worden!

Servergebeurtenissen op afstand verzamelen met Syslog

Heb je ooit gewenst dat in plaats van handmatig in te loggen op een server om het systeemlogboek te zien, de gebeurtenissen gewoon naar je toe zouden komen? How-To Geek gaat in op het opzetten van een syslog-collector.

Eenvoudige grafische shell-scripts maken met Zenity op Linux

Zenity voegt grafische interfaces toe aan shellscripts met één enkele opdracht. Shell-scripts zijn een geweldige manier om repetitieve taken te automatiseren, maar ze zijn normaal gesproken beperkt tot de terminal - Zenity brengt ze uit de terminal en op uw bureaublad.

Uit de doos met tips: Android-telefoons recyclen, gloeiende lichtschakelaars en Dropbox versleutelen

Een keer per week verzamelen we een aantal leuke tips uit de HTG tips box en delen deze met iedereen; deze week kijken we naar het recyclen van Android-telefoons voor gebruik in het hele huis, het vergroten van de veiligheid met een gloeiende LED-schakelaar en het eenvoudig versleutelen van Dropbox-inhoud.

Geek Trivia: wat was het eerste tv-programma dat computergegenereerde modellen gebruikte?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hergebruik een servethouder als een verticale laptopstandaard

Verticale laptopstandaards zijn momenteel allemaal ruimtebesparend, maar $ 50 voor een lichtgewicht stuk plastic of metaal lijkt een beetje steil. Deze hack verandert een goedkope servetstandaard in een verticale laptopstandaard.

Mod een Zwitsers zakmes om USB-opslag toe te voegen

Je kunt een standaard Zwitsers zakmes kopen met een USB-drive, maar ze hebben meestal een tekort aan werktuigen en zijn meestal gevuld met een omvangrijke full-size thumb drive. Deze hack voegt een kleine USB-drive toe aan een normaal mes voor het beste van twee werelden.

Hoe te leven zonder de startknop in Windows 8

Het bureaublad van Windows 8 ziet er net zo uit als Windows 7, met één uitzondering: geen Start-knop. Het verliezen van de Start-knop is niet het einde van de wereld - Windows 8 onthult alle bekende opties op verschillende manieren.

Fotografie: wat is een chromatische aberratie en hoe kan ik dit verhelpen?

Je hebt misschien fotografen horen praten over chromatische aberratie alsof het een ziekte is. Vandaag zullen we uitleggen wat deze term betekent en een geavanceerde techniek delen om deze van foto's te verwijderen, mocht dat nodig zijn.