Vraag het aan HTG: Blue Screen-codes lezen, uw computer opschonen en aan de slag gaan met scripten

vragen-htg-lezen-blauw-scherm-codes-uw-computer-opschonen-en-aan de slag-met-scripting foto 1

Een keer per week dumpen we onze lezerspostzak, beantwoorden we lezersvragen en delen we er een paar met u. Deze week kijken we naar het decoderen van Blue-Screen-of-Death-codes, het opschonen van een pc en aan de slag gaan met scripting.

Het blauwe scherm decoderen

vragen-htg-lezen-blauw-scherm-codes-uw-computer-opschonen-en-aan de slag-met-scripting foto 2Beste How-To-nerd,

Heeft u suggesties over hoe ik de crashes op het blauwe scherm die ik krijg, kan decoderen en/of oplossen? Het bericht is zoiets als IRQ niet gelijk aan of kleiner dan. Waar moet ik beginnen?

Eerlijk,

Blauwe vertoning in Boise

Beste Bluescreening,

Over het algemeen zijn IRQL-fouten hardware- of drivergerelateerd. We raden u aan te controleren of er recentelijk stuurprogramma's zijn bijgewerkt en deze ofwel terug te zetten naar het oude stuurprogramma of te kijken of er een nog nieuwer stuurprogramma beschikbaar is (de leverancier heeft mogelijk een stuurprogramma uitgebracht om de crashes te verhelpen). Als dat niet helpt, zul je BlueScreenView, een crashdump-analysator, nogal nuttig vinden. We hebben een handleiding voor het gebruik van BlueScreenView om u op weg te helpen.

Hoe maak je een vuile desktopcomputer schoon?

vraag-htg-lezen-blauw-scherm-codes-uw-computer-opschonen-en-aan de slag-met-scripting foto 3

Beste How-To-nerd,

Vorige week zag ik het stukje over het schoonmaken van een vies toetsenbord in de Ask HTG-post. Hebben jullie een soortgelijke handleiding voor het opschonen van computers? Als ik mijn $ 20 USB-toetsenbord verpest, is dat één ding, maar als ik mijn desktopcomputer kortsluit en mijn harde schijf vernietig, is dat iets heel anders. Hoe kan ik veilig aan al het stof, kattenhaar en ander vuil komen?

Eerlijk,

Stoffige pc in Portland

Beste Dusty-pc,

Je hebt geluk; we houden ervan om alles in het HTG-kantoor schoon te houden. Bekijk hier onze gids voor het opruimen van een stoffige pc-behuizing. Terwijl je toch bezig bent, moet je ook eens kijken in deze vorige Ask HTG-kolom over waarom je je computerkast nooit zou moeten stofzuigen. Routinematige pc-reiniging is een geweldige manier om de temperatuur van onderdelen laag te houden en de levensduur van uw computer te verlengen.

Hoe kan ik aan de slag met scripten?

vragen-htg-lezen-blauw-scherm-codes-uw-computer-opschonen-en-aan de slag-met-scripting foto 4

Beste How-To-nerd,

Ik vind het interessant om te leren hoe ik eenvoudige opdrachtregelscripts kan schrijven om processen op mijn computer te automatiseren. Ik zie het nut ervan in, maar ik heb niet de ervaring om gewoon scripts uit te werken. Waar moet ik beginnen?

Script Nieuwsgierig in Sandusky

Beste script nieuwsgierig,

We hebben het afgelopen jaar verschillende inleidende handleidingen voor scripting gedeeld. We raden u aan te beginnen met de basisprincipes van shell-scripting, vervolgens verder te gaan met onze stapsgewijze handleiding voor het gebruik van for-loops en vervolgens onze handleiding voor basiscommando's en -ketens te bekijken. Als je eenmaal een paar scripts hebt uitgelezen, vergeet dan niet om ze naar het vak tips@howtogeek.com te sturen! We delen graag creaties van lezers.


Heeft u een dringende technische vraag? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om deze te beantwoorden.

Meer verhalen

Android-weeskinderen: Android-fragmentatie visualiseren [Infographic]

Android-handsets hebben een vlekkerige geschiedenis van het ontvangen van legitieme en tijdige updates. In deze grafiek worden de updatetijdlijnen van populaire Android-handsets weergegeven. In het proces geeft het een fascinerende kijk op hoe Android-telefoons wees worden.

DIY Ambilight Clone zelfs beter dan de originele commerciële versie

Deze DIY Ambilight-reactieve omgevings-HDTV-verlichting-opstelling is helderder en geavanceerder dan het origineel. Bekijk de video om versteld te staan ​​van de helderheid.

Hoe u uw persoonlijke bestanden in een foto kunt versleutelen en verbergen

Heb je geheime plannen om de wereld over te nemen waarvan je niet wilt dat iemand die kan lezen? Versleutel die kostbare bytes met een aangepast wachtwoord voordat u ze vermomt als een gewone afbeelding die iedereen voor de gek kan houden.

Vraag de lezers: wat is uw favoriete alternatief voor Windows Explorer?

Windows Verkenner is bij ons sinds de begindagen van Windows en de GUI-revolutie, maar dat betekent niet dat het de beste keuze is voor het werk. Welk alternatief voor Windows Verkenner gebruikt u om effectiever door uw bestanden te navigeren?

Omzeil de Unity UI helemaal in Ubuntu 11.10 met de GNOME Shell Remix

Bent u niet tevreden over Unity, maar wilt u Ubuntu blijven gebruiken zonder over te schakelen naar KDE, XFCE of LXDE? Dan wil je misschien de GNOME Shell Remix van Ubuntu 11.10 eens nader bekijken.

Eigenaar worden van een registersleutel in Windows 7

We hebben eerder geschreven over hoe u eigenaar kunt worden van bestanden en mappen in Windows 7, maar het kan voorkomen dat u eigenaar moet worden van of volledige toestemming moet geven voor bepaalde registersleutels. In dit artikel leest u hoe u dit doet.

DIY Soft Box biedt verlichting van monsterformaat op de goedkope

De meeste doe-het-zelf-softboxprojecten leveren een kleine softbox van 2 × 2 voet op en besparen u een paar dollar in het proces. Deze monsterachtige build levert een 6×7 softbox op voor een fractie van de kosten van een commercieel model.

Gebruik EL Wire in je Halloween-kostuum

Elektroluminescente draad (of kortweg EL-draad) is een manier met laag voltage en weinig warmte om dramatische lichteffecten toe te voegen aan uw Halloween-kostuum. Lees verder om te zien hoe je het dit jaar gemakkelijk in je outfit kunt verwerken.

Hoe u uw vrienden in zombies kunt veranderen voor Halloween (in Photoshop)

We hebben je al laten zien hoe je Halloween kunt vieren door je vrienden in geesten te veranderen, nu laten we je zien hoe je ze in de hongerige doden kunt veranderen met een leuke instructievideo. Pak wat Facebook-foto's en probeer het eens!

Geef je Dropbox-account een boost met ruimte-upgrades, apps en meer

Dropbox is een geweldige manier om bestanden in de cloud op te slaan en ze gemakkelijk te openen vanaf grote en kleine apparaten. Vandaag bekijken we hoe je je Dropbox-ervaring een boost kunt geven met gratis ruimte-upgrades, app-integratie en meer.