Vraag het aan HTG: bestanden selecteren voor back-up, uw scanner als kopieerapparaat gebruiken en de iPad als tweede monitor configureren

vragen-htg-bestanden-selecteren-voor-back-up-met-uw-scanner-als-kopieerapparaat-en-de-ipad-als-een-tweede-monitor te configureren foto 1Een keer per week verzamelen we enkele van de e-mails van lezers die binnenstromen in de Ask HTG-inbox en delen ze met het grotere lezerspubliek. Vandaag kijken we van welke bestanden u een back-up moet maken, waarbij we uw scanner als kopieerapparaat gebruiken en de iPad als tweede monitor gebruiken.

Waar moet ik een back-up van maken op mijn Windows-machine?

vragen-htg-bestanden-selecteren-voor-back-up-met-uw-scanner-als-kopieerapparaat-en-de-ipad-als-een-tweede-monitor te configureren foto 2

Beste How-To-nerd,Ik begrijp het concept voor het maken van back-ups van bestanden en het belang van een duplicaatbestand als er iets met mijn originelen gebeurt, maar ik weet niet precies van welke bestanden ik een back-up moet maken? Zaken als familiefoto's en belastingaangiftes lijken voor de hand liggend, maar er staat nog zoveel meer op de computer! Er moet toch een back-up van worden gemaakt, toch?

Eerlijk,

Back-up verward

Beste back-up verward,

U bent niet de enige in uw verwarring. Het kopiëren van de inhoud van uw /Mijn documenten/ map lijkt een voor de hand liggende start, maar niet veel mensen begrijpen van welke stukken buiten die map een back-up moet worden gemaakt. Er zijn allerlei andere dingen waarvan u een back-up kunt maken, zoals toepassingsinstellingen in /AppData/, uw e-mailbestanden als u een lokale e-mailclient gebruikt en meer. Bekijk hier onze handleiding van welke bestanden je een back-up moet maken.

Hoe kan ik mijn scanner als kopieerapparaat gebruiken?

vragen-htg-bestanden-selecteren-voor-back-up-met-uw-scanner-als-kopieerapparaat-en-de-ipad-als-een-tweede-monitor te configureren foto 3

Beste How-To-nerd,

Ik ben een Windows-gebruiker met een Canon LiDE 110-scanner. Het heeft een aantal knoppen zoals PDF, Kopiëren en E-mail, maar ze doen niets. Het ding is, de scanner werkt prima. Ik heb hem aangesloten op de dag dat ik hem kocht, Windows heeft hem gedetecteerd en ik kan scannen vanuit fototoepassingen, enz. Ik zou graag mijn scanner, gecombineerd met mijn laserprinter, willen gebruiken als een soort in elkaar geflanste all-in- één printer/kopieerapparaat. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de knop Kopiëren daadwerkelijk kopieert? Of, als ik dat niet kan, hoe kan ik het zo instellen dat ik op een virtuele knop in Windows kan drukken om kopieën te maken?

Eerlijk,

Kopieer verlangen

Beste Copycraving,

Het is altijd handig als lezers extra (en belangrijke) details opnemen in hun e-mails aan ons. Je tweede zin verduidelijkt de zaken echt. Hoewel je de scanner hebt aangesloten en Windows hem probleemloos heeft gedetecteerd (Windows is hier in de loop der jaren steeds beter in geworden), heeft hij hoogstwaarschijnlijk relatief generieke stuurprogramma's geïnstalleerd en geen extra software. Dit betekent dat je de stuurprogramma's voor die scanner hebt, maar niet de extra add-ons die de knoppen hun magie laten uitvoeren.

Bijna elke scanner op de markt heeft een soort softwarepakket (of heeft een pakket beschikbaar op de website van de fabrikant) met een eenvoudige kopieerfunctie. In het geval van uw scanner is er zelfs een kopieerknop. Ga naar de Canon-website, zoek naar uw specifieke printermodel en download en installeer vervolgens zowel de officiële als de bijgewerkte stuurprogramma's en de add-on-software. De scannersoftware van Canon heet MP Navigator EX. Zodra u deze hebt geïnstalleerd, hebt u toegang tot zowel hardware- als softwareknoppen om te kopiëren. Als u de functie voor het starten van een toetsdruk inschakelt, zal het indrukken van de knop, zolang de app actief is, automatisch de standaardactie voor die knop uitvoeren op basis van uw voorkeuren.

Hoe kan ik mijn iPad als secundaire monitor gebruiken?

vragen-htg-bestanden-selecteren-voor-back-up-met-uw-scanner-als-kopieerapparaat-en-de-ipad-als-een-tweede-monitor te configureren foto 4

Beste How-To-nerd,

Ik reis veel met zowel een lichtgewicht notebook als een iPad. Het zou geweldig zijn als ik de iPad als een secundaire monitor zou kunnen gebruiken ... Ik verwacht niet echt dat ik hem zal gebruiken voor zwaar werk of zoiets, maar als ik er zelfs maar IM-vensters en secundaire documenten op zou kunnen zetten, zou dat geweldig zijn. Is er een manier om dit te bereiken?

Eerlijk,

Dromen met twee monitoren

Beste dubbele monitor,

Er is niet alleen een manier om te bereiken wat je zou willen doen, maar het is ook supereenvoudig als je over de juiste tools beschikt. We raden aan om Air Video te gebruiken, een van de eerste en meest robuuste apps voor het delen van schermen voor de iPad. We beschrijven in deze handleiding hoe u het kunt installeren en configureren. Het duurt maar een paar minuten om in te stellen en dan zul je je iPad als een tweede monitor overal mee naartoe nemen. Hier is een extra tip voor jou: scharnieren van acryl display-ezels (het soort dat je zou gebruiken om een ​​klein kunstwerk op te hangen) kosten slechts een paar dollar en werken prima om een ​​iPad op te zetten voor gebruik als secundair scherm.


Heeft u een dringend technisch probleem waarvoor u hulp nodig heeft? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om te helpen.

Meer verhalen

15 manieren om $ 1 miljoen te besparen voordat je 50 bent

Bekijk deze eenvoudige manieren om u te helpen sparen voor de toekomst.

SpaceX-ingenieurs hebben hun exploderende raketmysterie opgelost

De lanceringen van Falcon 9 kunnen medio december worden hervat.

10 geweldige technische cadeaus voor de feestdagen voor mannen

Laat ons je begeleiden bij je zoektocht om het perfecte technische cadeau voor hem te vinden.

Bladeren vanaf de Linux-terminal met W3M

W3M is een terminalwebbrowser voor Linux. Het heeft een paar trucjes in petto, waaronder ondersteuning voor afbeeldingen, tabbladen, tabellen, frames en andere functies die gewoonlijk niet worden meegeleverd met terminalwebbrowsers.

Week in Geek: Google stopt Picnik en 5 andere services

Onze nieuwste editie van WIG staat vol met nieuwslinks over onderwerpen als de wachtwoordhack van webhostingservice DreamHost, de poging tot chantage van Facebook-gebruikers door een bot (trojan), de broncode ter waarde van $ 9,5 miljoen die is gestolen van de NY Federal Reservebank en meer.

De beste wachtwoordtips om uw accounts veilig te houden

Met alle online accounts die we allemaal hebben, is het gemakkelijk om lui te worden en hetzelfde wachtwoord te gaan gebruiken voor meerdere websites, services en accounts, uit angst om een ​​belangrijk wachtwoord te vergeten. Dit kan echter uw privégegevens in gevaar brengen.

Desktop Fun: Video Game Remakes door Orioto Wallpaper Collection Series 1

Als je een verzamelaar bent van videogame-wallpapers, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Orioto en de fantastische game-wallpapers die hij maakt. Dus vandaag hebben we een echte traktatie voor jou en je desktop met de eerste in onze serie Video Game Remakes Wallpaper-collecties van Orioto.

Geek Trivia: wat was de eerste sciencefictionfilm die in de ruimte werd opgenomen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat je zei: hoe en waarom je je apparaten jailbreakt

Eerder deze week hebben we je gevraagd de redenen te delen waarom je je apparaten hebt gejailbreakt en de tools die je hebt gebruikt. Nu zijn we terug met een verzameling geweldige reacties van lezers.

Meldingsbeheer Stroomlijnt het wijzigen van uw e-mailmeldingen

Je krijgt allerlei meldingen van verschillende diensten - Facebook, Twitter, YouTube - en je komt er nooit aan toe om ze aan te passen. Notification Control is een webdashboard met directe links naar 14 populaire services, zodat u...