Vraag How-To Geek: waarom u uw pc nooit moet stofzuigen, boeken voor de Kindle moet converteren en meerdere computers met één toetsenbord moet bedienen

vraag-hoe-geek-waarom-je-nooit-meerdere-computers-met-één-toetsenbord-vacuüm-je-pc-omzetten-boeken-voor-de-kindle-en-besturing-meerdere-computers foto 1

U heeft vragen en wij hebben antwoorden. Vandaag bekijken we waarom je je stoffige pc nooit moet stofzuigen, hoe je geheime boeken op de Kindle moet lezen en hoe je meerdere computers kunt bedienen met één toetsenbord en muis.

vragen-hoe-geek-waarom-je-nooit-meerdere-computers-met-één-toetsenbord-vacuüm-je-pc-omzetten-boeken-voor-de-kindle-en-controleren-meerdere-computers foto 2Uw stoffige pc opruimen zonder stofzuiger

vraag-hoe-geek-waarom-je-nooit-meerdere-computers-met-één-toetsenbord-vacuüm-je-pc-boeken-om-voor-de-kindle-om-en-besturing-meerdere-computers-foto 3

Beste How-To-nerd,

Ik heb van meer dan één persoon gehoord dat het een slecht idee is om de binnenkant van je pc te stofzuigen ... maar waarom? Ik wil graag tot op de bodem uitzoeken voordat ik per ongeluk mijn computer vernietig.

Eerlijk,

Dusty in Delaware

Beste Dusty,

Het is slecht om de binnenkant van uw computer schoon te maken met een stofzuiger, omdat stofzuigen een grote statische ophoping veroorzaakt die kan (en hoogstwaarschijnlijk zal) ontladen in de gevoelige elektronica in uw computerbehuizing. Er zijn gespecialiseerde stofzuigers die zijn ontworpen voor het opruimen van computers en elektronische apparatuur, maar gezien het beperkte gebruik dat een enkele gebruiker van zo'n aankoop zou krijgen, is het niet erg verstandig - ze beginnen bij $ 300 + en kunnen gemakkelijk de prijsbarrière van $ 1000 doorbreken.

Wat we aanbevelen is om uw computerkast naar een goed geventileerde ruimte te brengen (buiten op een zonnige dag of in uw garage is een geweldige plek), en de kast te aarden om te beschermen tegen statische ontlading (hoewel het risico hier heel erg laag is) en het gebruik van perslucht om het stof te verwijderen. Als u een luchtcompressor gebruikt (in plaats van alleen een blikje perslucht uit de computerwinkel), zorg er dan voor dat u een goede 24 'of zo van de behuizing vandaan begint en dichterbij komt. U wilt net genoeg luchtdruk gebruiken om het stof van de oppervlakken en uit de behuizing te blazen zonder het te overdrijven en stof naar nog moeilijker te verwijderen plaatsen te duwen.

Een belangrijk ding om te overwegen: perslucht (van een compressor, niet van een blikje) bevat minieme hoeveelheden waterdamp. Hoewel we nog nooit hebben gehoord dat dit iemand is overkomen, is het (hoe klein de kans ook is) mogelijk om vocht in de connectoren op je moederbord te blazen en het te beschadigen als je het onmiddellijk daarna zou opstarten. Dit valt echter binnen het bereik van de afstandsbediening voor blikseminslag. Niettemin raden we u aan om, om extra voorzichtig te zijn, u de computer een paar uur uit en op een warme, droge plaats te laten staan ​​nadat u hem goed heeft schoongemaakt met de luchtcompressor om eventueel resterend vocht weg te laten (als het er al is om mee te beginnen) verdampen. Dit grenst aan paranoïde voorzichtigheid, let wel, maar better safe than sorry.

Boeken converteren voor de Kindle

vraag-hoe-geek-waarom-je-nooit-meerdere-computers-met-één-toetsenbord-vacuüm-je-pc-omzetten-boeken-voor-de-kindle-en-meerdere-computers-controleren foto 4

Beste How-To-nerd,

Ik moet ePub-boeken kunnen converteren naar AZW-boeken zodat ik ze op mijn Kindle kan lezen. Hoe kan ik dit doen? Is er ook een gemakkelijke manier om DRM uit ePub- en AZW-documenten te verwijderen? Bedankt!

Eerlijk,

Formaten, conversies en DRM, oh my!

Beste formaten,

Er zijn toepassingen die documenten naar AZW-formaat kunnen converteren. Ze zijn meestal behoorlijk gespecialiseerd (zoals het converteren van een bepaald formaat zoals PDF naar AZW) en vaak niet bijzonder effectief. Dat is echter geen probleem! Kindles lezen het MOBI-formaat heel goed en het is heel eenvoudig om te converteren naar het MOBI-formaat. We raden je aan een kopie van de uitstekende open source-applicatie Calibre te downloaden en die te gebruiken om al je niet-Amazon-aankopen op je Kindle te beheren. Vanuit Calibre kun je vanuit vele formaten converteren naar MOBI (inclusief van ePub naar MOBI).

Wat betreft het strippen van DRM van ePub- en AZW-boeken, het is een koninklijke pijn in de kont. ePub-coderingsschema's variëren behoorlijk van uitgever tot uitgever en AZW DRM-strippen was vroeger slechts een matige pijn in de kont, maar is nu een enorme pijn in de kont dankzij Amazon's instelling van sleutels per boek (in plaats van het gebruik van universele sleutels). Het decoderen en strippen van de DRM is vrijwel per geval en niet de moeite waard, tenzij u probeert de DRM van een boek te verwijderen om op een ander apparaat te gebruiken en u geen kopie ervan kunt vinden van de gebruikelijke bronnen, zo u wilt. Sorry, er is geen gemakkelijke oplossing! DRM is een enorme pijn.

Meerdere computers bedienen via één toetsenbord en muis

vragen-hoe-geek-waarom-je-nooit-meerdere-computers-met-één-toetsenbord-vacuüm-je-pc-boeken-voor-de-kindle-omzetten-en-controleren foto 5

Beste How-To-nerd,

Ik heb mijn desktop met Windows 7 en 2 monitoren. Ik zou er graag nog een rig naast willen zetten en Ubuntu erop installeren. Ik zou dan graag een KVM-switch en/of software willen gebruiken en in staat zijn om ofwel OS op beide monitoren, ofwel Windows op de ene en Ubuntu op de andere, te hotswappen. Hoe kan ik dit ene toetsenbord, één muis, dual-machine nirvana bereiken?

Eerlijk,

Poging tot Omnicontrol in Omaha

Beste Omnicontrol,

Je hebt geluk. Dit is een van die geekmomenten waar een perfect elegante, robuuste en gratis oplossing bestaat. U heeft een kopie van Synergy nodig. Synergy is een geweldige applicatie waarmee je meerdere machines kunt besturen met één toetsenbord en muisinvoer. Een van uw machines fungeert als de server en de rest van de machines als clients. Het is behoorlijk pittig en een oplossing die erg geliefd is bij geeks van alle niveaus. Het is gratis, open source en werkt op Windows-, Mac- en Linux-machines.


Heb je een brandende vraag? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en we zullen ons best doen om je een antwoord te geven!

Meer verhalen

Pictogrampakketten voor surfen en zeilen voor uw bureaublad met oceaanthema

We hebben deze week twee prachtige oceaangerelateerde thema's voor Windows 7 gepresenteerd, maar het kan zijn dat u niet tevreden bent met het gebruik van de standaard Windows-pictogrammen. Dat is waar we tussenkomen om te helpen met surfen en zeilen icon...

Hack een oude camera voor full-frame tandwielgat-achtige foto's

Als je op zoek bent naar een weekendproject dat zich bezighoudt met vintage camera- en filmtrucs, laat deze tutorial je zien hoe je een oude en goedkope middenformaatcamera hackt om 35 mm-film volledig te belichten.

Wat u zei: bent u bereid uw garantie voor Geek Pride ongeldig te maken?

De commentaren zijn gelezen en de stemmen zijn opgeteld; zonder twijfel maakt de How-To Geek-menigte garanties ongeldig alsof het een Olympische sport is. Lees verder om te zien hoe, wanneer en waarom uw medelezers hun garantie ongeldig maken.

8-bit Death: A Compilation Classic Arcade Game Fatalities [Video]

Je kwartjes zijn al lang in de machine verzonken, je stampt in een razend tempo op knoppen en dan gebeurt het: de 8-bit reaper komt voor jou. Bekijk deze video-remix van tientallen en tientallen klassieke videogame-arc...

Vrijdagpret: Roadkill Revenge

Ben je toe aan wat stressvermindering na een lange werkweek? Maak je dan klaar om op pad te gaan met het spel van deze week en help deze dieren om een ​​welverdiende wraak te nemen voor de dood van hun konijnenvriend.

Gratis download: het complete werk van H.P. Lovecraft in eBook-formaat

Als je een fan bent van de grote Amerikaanse auteur H.P. Lovecraft, dit is een must-download. En als je zijn werk nog nooit hebt gelezen, is dit je kans: er zijn versies die op bijna elk e-readerapparaat zouden moeten werken.

Pas de gebruikersinterface van Firefox 4.0 aan om een ​​unieke, gepersonaliseerde browser voor uw systeem te maken

De nieuwe gebruikersinterface in Firefox 4.0 ziet er strak uit en is gebruiksvriendelijk, maar wat als u deze naar een geheel nieuw niveau wilt aanpassen? Met behulp van de Stratiform-extensie kunt u het uiterlijk van de gebruikersinterface wijzigen en ervoor zorgen dat deze goed past bij uw fa...

Deze week in de geschiedenis van geek: geboorte van Twitter, 10e verjaardag van OS X en het langste verblijf in de ruimte komt tot een einde

Elke week brengen we je interessante weetjes en mijlpalen uit de archieven van Geekdom. Vandaag nemen we een kijkje bij de geboorte van Twitter, tien jaar Mac OS X en het langste ruimteverblijf in de geschiedenis.

DIY PSU voedt een lichtgewicht thuisserver

Als u probeert de stroom die uw thuisserver naar beneden zuigt te verminderen, kan deze doe-het-zelf-voedingseenheid in combinatie met een energiezuinig moederbord het stroomverbruik van uw server terugbrengen tot netbook-niveaus.

Uit de doos met tips: Shifting Letter Case in MS Word, programmacompatibiliteit onder Windows 7 64-bit en Easy Phone-gebaseerde torrenting

Het is tijd om in de tipsbox te duiken en te delen vanuit de schat aan lezerskennis. Vandaag kijken we naar een eenvoudige manier om hoofdletters in MS Word te wijzigen, compatibiliteitsproblemen onder Windows 7 64-bit op te lossen en uw torrents vanaf uw smartphone te besturen.