Vraag How-To Geek: het Office-lint leren, opstarten naar USB met een oud BIOS en Windows snappen

vraag-hoe-geek-leren-het-kantoor-lint-opstarten-naar-usb-met-een-oude-bios-en-klikken-vensters foto 1

U heeft vragen en wij hebben antwoorden. Vandaag belichten we hoe u de nieuwe Office-interface onder de knie kunt krijgen, een computer met een verouderd BIOS via USB kunt opstarten en vensters kunt vastzetten op vooraf ingestelde locaties.

Het nieuwe kantoorlint leren

vraag-hoe-geek-leren-het-kantoor-lint-opstarten-naar-usb-met-een-oude-bios-en-klikken-vensters foto 2Beste How-To-nerd,

Ik voel me dom om dit te vragen (in het licht van hoe lang de nieuwe Office-interface al uit is), maar mijn bedrijf is er eindelijk toe gekomen om te upgraden van Windows XP en Office 2000, dus de nieuwe interface is helemaal nieuw voor mij. Kunt u bronnen aanbevelen om snel het Office-lint en de nieuwe wijzigingen te leren? Ik voel me volledig verloren na twee decennia van de oude Office-interface. Helpen!

Eerlijk,

Waar is in godsnaam alles?

Beste waar de hel,

We denken dat de meeste mensen de afgelopen jaren bij je waren. Waar de hel is ... zou mogelijk de slogan kunnen zijn voor de nieuwe lintinterface. Je zou online door enkele van de droge tutorials kunnen bladeren of zelfs een dik boek over het onderwerp kunnen krijgen, maar de beste manier om iets nieuws te leren, is door het in de hand te krijgen. Ribbon Hero maakt van het leren van de nieuwe Office-functies en lintlay-out een spel. Het is geen krachtige ronde van Team Fortress, let wel, maar het is aanzienlijk leuker dan het lezen van een trainingsdocument. Bekijk hier hoe u Ribbon Hero installeert en configureert. Je leert je collega's in een mum van tijd nieuwe trucjes.

Opstarten via USB met een oud BIOS

vraag-hoe-geek-leren-het-kantoor-lint-opstarten-naar-usb-met-een-oude-bios-en-klikken-vensters foto 3

Beste How-To-nerd,

Ik probeer een aantal oude computers opnieuw te gebruiken door ze bij te werken met lichtgewicht Linux-distributies, maar het BIOS op de meeste machines is oud en krakend. Hoe oud? Het ondersteunt niet eens opstarten vanaf een USB-apparaat! Ik heb een grote flashdrive die ik heb veranderd in een hoofdinstallatietool voor dit soort taken, maar ik kan hem niet gebruiken. De computers in kwestie hebben USB-poorten; ze worden gewoon niet herkend tijdens het opstartproces. Wat kan ik doen?

USB Bootin' in Boise

Beste USB Bootin',

Het is geweldig dat je eraan werkt om oude hardware nieuw leven in te blazen! Je bent een van de beperkingen van oudere BIOSen tegengekomen, USB was er, maar niemand dacht erover om ervan op te starten. Gelukkig, als je een computer hebt die oud genoeg is om dat soort BIOS te hebben, heeft hij waarschijnlijk ook een diskettestation of een cd-rom-station. Hoewel u een opstartbare cd-rom voor uw toepassing zou kunnen maken, begrijpen we dat u het hoofd-USB-installatieprogramma dat u hebt gemaakt wilt blijven gebruiken. In het licht daarvan raden we PLoP Boot Manager aan. Zie het als een opstartmanager voor je opstartmanager. Hiermee kunt u een opstartbare diskette of cd-rom maken waarmee u uw master-USB-drive via USB kunt opstarten. Maak een cd en een floppy-versie en je hebt alles in je toolkit die je nodig hebt voor toekomstige computerrenovatieprojecten. Lees hier meer over het maken van opstartbare media met PLoP Boot Manager.

Vensters uitlijnen op vooraf ingestelde coördinaten

vraag-hoe-geek-leren-het-kantoor-lint-opstarten-naar-usb-met-een-oude-bios-en-klikken-vensters foto 4

Beste How-To-nerd,

Er was eens een bedrijfslaptop met een klein hulpprogramma waarmee vensters op vooraf ingestelde delen van het scherm konden worden vastgeklikt. Dit was lang voor de snap-to-side-functies in Windows 7. Je kon je scherm in wezen configureren in een rasterpatroon naar keuze en dan zouden vensters netjes in die rasters klikken. Ik heb geen idee hoe het heette of dat het meer was dan een gimmick van de computerfabrikant, maar ik zou het heel graag op mijn nieuwe computer willen hebben!

Buigen en breken in San Francisco,

Beste Bend en Snap,

Als we moesten raden, zouden we denken dat uw bedrijf een set laptops van Acer moet hebben gehad, aangezien het programma dat u beschrijft precies hetzelfde klinkt als Acer GridVista. Gelukkig voor jou was de applicatie enorm populair en heeft Acer het onafhankelijk van hun hardware uitgebracht. Als je sindsdien toevallig bent geüpgraded naar een installatie met meerdere monitoren, ondersteunt de app zelfs meerdere monitoren - veel van de configuraties zijn handig voor het regelen van IM-vensters en andere hulpcommunicatietools. Bekijk hier onze handleiding voor het installeren en configureren van Acer GridVista voor meer informatie.


Heb je een vraag die je aan de How-To Geek-staf wilt stellen? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en houd een oplossing in de gaten in de Ask How-To Geek-kolom.

Meer verhalen

De waarheid over de geheime server van Trump en Rusland

Het is moeilijk om de hacks en barsten van de verkiezingen niet te volgen, zelfs als je dat niet wilt - elke dag is er een nieuwe beschuldiging of hysterische onthulling. Dus jij...

Code.gov is de open-source softwarehub van de Amerikaanse overheid

Het Witte Huis lanceert Code.gov om iedereen toegang te geven tot de open-sourceprojecten van de Amerikaanse overheid.

Het klinkt alsof Facebook Messenger binnenkort meer games zal hebben

Blijkbaar was basketbal nog maar het begin.

Blizzard bouwt 'Diablo' in 'Diablo 3'

We hoorden dat je Diablo leuk vindt, dus hebben we oude Diablo in je nieuwe Diablo gestopt.

'Hearthstone' gaat naar Gadgetzan

Er is een wapen dat piranha's schiet in de nieuwe uitbreiding. Ja serieus.

Google DeepMind en Blizzard werken samen voor 'StarCraft II' AI-onderzoek

Buig neer voor je nieuwe AI 'Starcraft' opperheren.

Sombra is officieel de nieuwe hackerheld van Overwatch

En ze is speelbaar op de Blizzcon-showvloer.

Overwatch League is de eSports-incubator van Blizzard

Er is een grote focus op het leren van spelers wat er nodig is om ook van amateur naar pro te gaan.

Adobe's krachtige Photoshop Fix-app arriveert eindelijk op Android

Meer dan een jaar na zijn debuut op iOS, brengt Adobe de bewerkingstools van Photoshop Fix naar Android.

Tesla heeft een volledig glazen dak toegevoegd aan de Model S

En de belachelijke modus is nu beperkt tot de eersteklas P100D.