Vraag How-To Geek: Dropbox in het startmenu, Symlinks begrijpen en dvd's uit de tv-serie rippen

vraag-hoe-geek-dropbox-in-het-startmenu-symlinks-en-rippen-tv-series-dvd's begrijpen foto 1

Deze week bekijken we hoe je Dropbox in je Windows Start-menu kunt opnemen, symbolische koppelingen begrijpt en gebruikt, en hoe je je tv-serie-dvd's rechtstreeks kunt rippen naar unieke en hoogwaardige afleveringsbestanden.

Een keer per week duiken we in onze reader-mailbag en helpen we lezers hun problemen op te lossen, waarbij we de nuttige oplossingen met u delen. Lees verder om onze oplossingen voor de lezersdilemma's van deze week te zien.Voeg Drobox toe aan uw startmenu

vraag-hoe-geek-dropbox-in-het-startmenu-symlinks-en-rippen-tv-series-dvd's begrijpen foto 2

Beste How-To-nerd,

Ik gebruik Dropbox de hele tijd en zou het graag rechtstreeks aan mijn startmenu willen toevoegen, naast de andere belangrijke snelkoppelingen zoals Documenten, Afbeeldingen, enz. Het lijkt erop dat het toevoegen van Dropbox aan het menu onderdeel moet zijn van het Dropbox-installatiepakket!

Eerlijk,

Dropboxen in Des Moines

Beste dropboxen,

We zijn het ermee eens, het zou een mooie installatie-optie zijn. Zoals het er nu uitziet, moet je een beetje eenvoudig hacken om Dropbox netjes in je startmenu te krijgen. De hack is niet super elegant, maar als je klaar bent, heb je de link die je wilt en het ziet eruit alsof hij er altijd al was. Bekijk deze stapsgewijze handleiding hier om een ​​bestaande bibliotheeksnelkoppeling te gebruiken en deze om te vormen tot een Dropbox-link.

Symbolische koppelingen begrijpen en gebruiken

vraag-hoe-geek-dropbox-in-het-startmenu-symlinks-en-rippen-tv-series-dvd's begrijpen foto 3

Beste How-To-nerd,

Ik sprak onlangs met een collega over een probleem dat ik had met een mediacentrum-applicatie die ik gebruik. Hij stelde voor om symbolische links te gebruiken om mijn media beter te organiseren en het voor de applicatie gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot mijn collectie. Ik had geen idee waar hij het over had en kreeg nooit de kans om hem er later over lastig te vallen. Kun je deze hele symbolische links-business voor me ophelderen? Ik gebruik al jaren computers en ik heb er nog nooit van gehoord!

Eerlijk,

Symbolisch Wie?

Beste symboliek,

Symbolische koppelingen worden niet vaak gebruikt door veel Windows-gebruikers en daarom ben je het concept waarschijnlijk niet tegengekomen. Symbolische koppelingen zijn in wezen supersnelle snelkoppelingen - het nieuw geïntroduceerde Windows-bibliotheeksysteem is eigenlijk gewoon een soort symbolisch koppelingssysteem. Je kunt symbolische links gebruiken om allerlei leuke dingen te doen, zoals het koppelen van mappen aan je Dropbox-map, het organiseren van media en meer. Het concept van symbolische links is vrij eenvoudig, maar de uitvoering kan erg lastig zijn. We raden u aan onze gids voor het maken van symbolische koppelingen in Windows 7, Windows XP en Ubunutu door te lezen om een ​​duidelijker idee te krijgen waar u aan begint.

Rip uw tv-dvd's naar handige afleveringsbestanden

vraag-hoe-geek-dropbox-in-het-startmenu-symlinks-en-rippen-tv-series-dvd's begrijpen foto 4

Beste How-To-nerd,

Mijn vrouw heeft me een iPod gegeven voor Kerstmis en ik ben er nog steeds niet aan toegekomen om hem te vullen. Ik heb heel veel seizoenen van tv-programma's op dvd en zou ze graag op de iPod willen hebben, maar ik heb absoluut geen idee waar ik moet beginnen. Hoe krijg ik de shows van de schijven? Ik dacht dat het net zo gemakkelijk zou zijn om de tv-programma's in iTunes te importeren als om nummers van een cd te importeren, maar ik had het helemaal mis. Ik heb geprobeerd een aantal applicaties te downloaden om ze te rippen, maar die werkten helemaal niet. Erg frustrerend! Er is toch een gemakkelijke en/of geautomatiseerde manier om dit te doen, toch?

Eerlijk,

Gratis Mijn dvd's

Beste dvd's,

Oh man, is dit een frustratie waar we ons in kunnen vinden. Het is buitengewoon moeilijk om films en tv-programma's van fysieke media en in digitale (en draagbare mediaspelervriendelijke) formaten te krijgen. Er zijn een groot aantal manieren om dvd's te rippen en er zijn nogal wat toepassingen (sommige goede, andere middelmatige en sommige regelrechte malware). We raden een tweedelige stoot aan om je rippende ellende op te lossen. U hebt een kopie van DVDFab nodig om de beveiligingen op de schijven te verwijderen en de schijf en Handrem te rippen om de schijfkopie te laden en de bestanden te converteren. Het is niet zo soepel als de cd-naar-iTunes-workflow, maar het is nog steeds vrij eenvoudig. Bekijk hier alle stappen en instellingen die u wilt wijzigen.


Heb je een vraag die je aan de How-To Geek-staf wilt stellen? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com en houd een oplossing in de gaten in de Ask How-To Geek-kolom.

Meer verhalen

Vintage posters tonen de geschiedenis van technische reclame

Voor een interessant kijkje in de geschiedenis van innovatie in de afgelopen eeuw, neem een ​​kijkje in deze verzameling vintage advertenties die alles verkopen, van plastic buizen tot weersbeheersing tot kleurentelevisie.

Maak uw eigen snelle rekenmachinefunctie voor de terminal

Als je op mij lijkt, heb je altijd een Terminal-venster geopend en heb je waarschijnlijk zelfs een sneltoets toegewezen om het op elk moment te openen. Dus waarom zou je de saaie rekenmachine openen als je vergelijkingen daar op de opdrachtregel kunt oplossen?

De standaardtoepassing voor een bestandstype wijzigen in Mac OS X

Als je een recente Mac OS X-conversie bent, vraag je je misschien af ​​hoe je een bepaald bestandstype kunt forceren om te openen in een andere toepassing dan de standaard. Nee? Nou, we gaan het hoe dan ook uitleggen.

Hoe u uw Android-telefoon op afstand kunt bekijken en bedienen

Als je ooit hebt gewild dat je het scherm van je Android-telefoon op je bureaublad kon zien of het op afstand kon bedienen met je muis en toetsenbord, laten we je in deze eenvoudige handleiding zien hoe je op afstand toegang krijgt tot je Android-apparaat.

Hack een zaklamp van $ 10 in een ultraheldere Premium One

Als je op zoek bent naar een felle zaklamp zonder een arm en een been te betalen, wijzigt deze eenvoudige hack een goedkope zaklamp van $ 10 om zo helder te zijn als een zaklamp van $ 95.

Vraag het de lezers: geeft u de voorkeur aan gedrukte tijdschriften, online artikelen of beide voor uw belangrijke geeky-leesbehoeften?

We lezen allemaal graag informatie over nieuwe computerhardware, gadgets, software en how-to-artikelen om ons te helpen en te voldoen aan onze behoefte aan geeky-kennis. Deze week willen we weten of je liever een abonnement neemt op gedrukte tijdschriften, al je leeswerk online doet of een combinatie van

Focus Booster is een gestroomlijnde en gratis productiviteitstimer

Als je op zoek bent naar een onopvallende timer die op de achtergrond verdwijnt, maar je toch helpt om je te concentreren en je werk in overzichtelijke tijdsdelen te verdelen, dan is de op Adobe Air gebaseerde Focus Booster de lichtgewicht tool voor jou.

RGB-en? CMYK? Alfa? Wat zijn beeldkanalen en wat betekenen ze?

Ze zijn er, op de loer in uw afbeeldingsbestanden. Maar heb je je ooit afgevraagd wat beeldkanalen zijn? En wat hebben ze met RGB en CMYK te maken? Hier is het antwoord.

Uw tweetstatistieken archiveren, zoeken en bekijken met ThinkUp

Bezorgd over het archiveren van uw tweets? Wilt u een krachtigere zoekopdracht? Wil je je tweetstatistieken zien? U kunt dat allemaal en meer doen door ThinkUp op uw thuisserver te installeren.

Desktopmeldingen inschakelen voor Gmail in Chrome

Vorig jaar heeft Google desktopmeldingen voor Google Agenda uitgerold, nu kun je ook Gmail- en Gchat-meldingen op je desktop krijgen. Lees verder terwijl we u helpen bij het configureren van beide.