Openbare toegang - VR-cameragadgets voor RICOH THETA Create Outdoor Experiences

public-access-vr-camera-gadgets-voor-ricoh-theta-creëer-outdoor-ervaringen foto 1

Een VR-hacker van Harvard brengt mooie herfstbladeren naar je bureau. Hij gebruikt daarvoor webgebaseerde VR en een 360-camera die in een bos is geplant. Koen Hufkens heeft onlangs Photosphere ingediend bij de open source RICOH THETA-ontwikkelaarsgemeenschap en heeft het bouwproces en de code vrij beschikbaar gesteld.

Met afbeeldingen en video van zijn Photosphere-camerasysteem biedt Koen een 360 graden VR-ervaring met behulp van mobiele telefoons of headsets via zijn Virtual Forest-site.VR-beelden worden gemaakt met een standalone 360-camera-installatie die Koen heeft gebouwd en geïnstalleerd in het bos met een onafhankelijke stroomvoorziening. De camera kan maandenlang werken en foto's bijna in realtime terugsturen naar het virtuele bos.

public-access-vr-camera-gadgets-voor-ricoh-theta-creëer-outdoor-ervaringen foto 2

Hier is de onderdelenlijst die Koen heeft gebruikt om zijn VR leaf cam te bouwen.

Artikelprijs ($) RICOH THETA S $ 350 Raspberry Pi 2 $ 36 6-60 V - 5 V 3A UBEC $ 19 24 V POE-injector $ 10 APC-overspanningsbeveiliging $ 18 200 ft / 50 m Cat5e-kabel $ 13 8' glazen bol lampafdekking $ 35
VR-ervaringen zoals Virtual Forest zijn mogelijk dankzij gebruiksvriendelijke VR-bibliotheken van het Mozilla VR-team. Het 360-beeld dat de camera maakt, is een standaard JPEG-beeld dat iedereen met een digitale camera of telefoon kent. Om het VR-effect te bieden, heeft de camera twee fisheye-lenzen en voegt de twee beelden samen tot één VR-beeld. Het Mozilla VR-team biedt webontwikkelaars tools om eenvoudig de VR-afbeeldingen aan hun project toe te voegen. Het project kan vervolgens worden bekeken met elke virtual reality-headset, inclusief Google DayDream/Cardboard, HTC Vive en Oculus Rift.

Bladeren zijn nog maar het begin. Dankzij het gemak waarmee VR-ervaringen kunnen worden gecreëerd die je naar een andere locatie kunnen vervoeren, zullen we in de nabije toekomst veel rijke VR-ervaringen zien, gecreëerd door niet-ontwikkelaars, waaronder fotografen, videografen en digitale ontwerpers. Zet je bril op!

Meer verhalen

Openbare toegang - 5 tips om geld te besparen bij online winkelen

Winkelen via internet is een steeds vaker voorkomende praktijk in het leven van iedereen en heeft zeker de manier veranderd waarop consumenten hun goederen kopen. Wereldwijd...Voor beter of slechter, sociale media zijn politiek invloedrijk

Een op de vijf is van mening veranderd over een politiek onderwerp door iets dat ze op sociale media hebben gezien.

Hoe internet je kan helpen om morgen te stemmen

Zoek uit waar, wanneer, hoe en waarom je deze week moet stemmen.

Geek Trivia: tot het midden van de 20e eeuw was het gebruikelijk dat alle inwoners van New York wat op dezelfde dag deden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe Google Home in te stellen

Google Home is een nieuwkomer op de markt voor stemassistent-apparaten, waar de Amazon Echo al bijna twee jaar de ongehinderde overwinnaar is. Hier leest u hoe u uw Google Home-apparaat instelt en begint met het volledig handsfree geven van spraakopdrachten.

Hoe u de resultaten van de presidentsverkiezingen kunt bekijken vanaf uw laptop, telefoon of streamer

Geen kabel? Geen probleem. Hier leest u hoe u de resultaten van de presidentsverkiezingen kunt krijgen met alleen uw computer of telefoon.

Vergeet vuurwerk: Intel plaagt op drones gebaseerde lichtshows

De Intel Shooting Star UAV is de eerste drone van het bedrijf die speciaal is gebouwd voor entertainment vanuit de lucht.

Openbare toegang - Netflix v Hulu - Wie wint de strijd om digitale inhoud?

Netflix werd opgericht in 1997 en heeft sindsdien de manier veranderd waarop we denken en naar tv-programma's en films kijken. Na een enorm succes van Netflix, grote media en pro...

5 apps om u productiever te maken op het werk

Deze steeds populairdere productiviteits-apps zouden op de radar moeten staan ​​van grote en kleine bedrijven.

De beste bladblazer

Dat zou de Worx WG520 zijn.