Bekijk een voorbeeld van mediabestanden zonder een aparte applicatie te openen in Vista

Met Windows Vista hoeft u geen aparte applicatie te openen om een ​​voorbeeld van een video, nummer of afbeelding te bekijken. Vista bevat een handige functie om een ​​voorbeeld van deze bestanden in Verkenner te bekijken. Dit is handig omdat je Windows Media Player misschien niet elke keer wilt starten als je een video of nummer voor de eerste keer bekijkt.

Voor dit voorbeeld open ik mijn Video-map en klik op Organiseren en vervolgens op Lay-out en selecteer Preview Pane.

preview-mediabestanden-zonder-een-aparte-applicatie-in-vista-foto te openen 1Dit opent het voorbeeldvenster aan de linkerkant van het venster met een kleine spelerbesturing waarmee u een voorbeeld van de video kunt bekijken. Als je wilt, kun je het zelfs vanuit het voorbeeld in volledig scherm veranderen.

preview-mediabestanden-zonder-een-aparte-applicatie-in-vista-foto te openen 2

Hetzelfde geldt voor alle audiobestanden waarvan u een voorbeeld wilt bekijken. Ga naar de muziekmap en stel dezelfde instellingen in Organiseren en vervolgens Lay-out en selecteer Preview Pane. Waar u de eenvoudige spelerbedieningen kunt gebruiken om naar het bestand te luisteren.

preview-mediabestanden-zonder-een-aparte-applicatie-in-vista-foto te openen 3

Voor afbeeldingsbestanden geldt hetzelfde. Volg gewoon de stappen die we eerder hebben laten zien en u kunt een grotere miniatuur van elke afbeelding bekijken in het voorbeeldvenster. Merk ook op dat bij elk voorbeeld, of het nu een video- of afbeeldingsbestand is, er veel aanvullende informatie is over de eigenschappen van het bestand in het onderstaande gebied.

preview-mediabestanden-zonder-een-aparte-applicatie-in-vista-foto te openen 4

Hopelijk helpt dit mensen die Vista nog niet hebben en nieuwsgierig zijn naar enkele van de nieuwe functies. Aan de andere kant, als je ervaring hebt met Vista en denkt dat het voorbeeldvenster vervelend is, kijk dan eens hoe je Preview The Pane van The Geek kunt uitschakelen!

Meer verhalen

How-To Geek on Lifehacker: Mythen over het tweaken van Windows-prestaties ontkrachten

In mijn laatste artikel over Lifehacker heb ik enkele van de meest aanstootgevende mythen onderzocht over het aanpassen van pc-prestaties en deze voor eens en voor altijd ontkracht:

Abonneren op RSS-feeds Mozilla's Thunderbird

Een tijdje terug schreef ik een artikel over het gebruik van Outlook 2007 als RSS-lezer. In mijn nieuwe functie gebruik ik Thunderbird eigenlijk als mijn e-mailclient en wilde me hiermee abonneren op RSS-feeds in plaats van een aparte app zoals RSS Owl of Google Reader te gebruiken. Niet dat er iets mis mee is

Programma's die uw kind gebruikt met ouderlijk toezicht blokkeren of toestaan

Dit is weer een deel van het gebruik van de functie Ouderlijk toezicht in Vista. Ik dacht dat ik deze week deze bedieningselementen en andere hulpprogramma's zou behandelen die we kunnen gebruiken om de kinderen te beschermen. Eind deze week of begin volgende zal ik alles op een rijtje zetten en één uitgebreid artikel schrijven dat

Regel eenvoudig het computervolume met een wielmuis

Er zijn verschillende manieren om het volume op uw computer te regelen. Als je een toetsenbord-ninja bent, kun je vertrouwen op sneltoetsen om het volume te regelen. Als je een set versterkte desktopspeakers hebt, kun je de volumeknop gebruiken. Er is ook de ouderwetse manier om op het luidsprekerpictogram in uw systeemvak te klikken

Gebruik ouderlijk toezicht om de tijd die kinderen op de computer doorbrengen te beperken

Ouders zijn altijd op zoek naar manieren om hun kinderen veilig te houden. Windows Vista heeft een coole functie toegevoegd, Ouderlijk toezicht genaamd, die heel gemakkelijk te gebruiken is en die helpt als het gaat om computers en internet. Ongeveer een jaar geleden heb ik besproken hoe u de bedieningselementen kunt gebruiken om ongunstige websites te filteren.

Forceer Firefox 3 om het standaard Vista-thema te gebruiken in Windows XP

Dit artikel is geschreven door Leon Steadman, dezelfde behulpzame lezer die ons liet zien hoe we een aangepast thema voor het XP Classic-aanmeldingsscherm kunnen gebruiken.

Converteer een Excel-spreadsheet naar een door tabs gescheiden tekstbestand

Als het gaat om de zakenwereld en kantoordocumenten, zijn er talloze bestandsindelingen, extensies en associaties waarmee rekening moet worden gehouden. Toen Adobe met het PDF-formaat uitkwam, moest het de standaard zijn en zelfs dat kan soms moeilijk zijn bij het omgaan met conversie voor verschillende taken

Mysticgeek's Weekoverzicht

We hebben deze week een aantal zeer spannende dagen gehad en veel geweldige inhoud behandeld. Ik ben bezig met een paar aanpassingen en wijzigingen aan mijn blog. Het meest opvallende is dat je je nu kunt aanmelden voor een e-mailabonnement om mijn dagelijkse artikelen te ontvangen.

Vrijdag plezier met Muxtape

Je hebt weer een week doorstaan ​​(heb je het goed gedaan?) Nou, zelfs als je vrijdag je irriteert, heb ik een coole site waarmee je kunt ploeteren om de rand eraf te halen. Muxtape is een coole site die het oude schooltijdperk van het delen van nagesynchroniseerde banden naar het digitale muziekrijk brengt. Deze site is niet flitsend of fancy …

Verander een gamepad in een midi-controller voor gebruik met audiosoftware

Als thuismuzikant heb je meestal programma's zoals Fruity Loops of andere VST-instrumenten (Virtual Studio Technology) in je favoriete DAW (Digital Audio Workstation). Als je een beperkt budget hebt, zijn deze programma's al duur genoeg, laat staan ​​dat je de hardware aanschaft. Een veelgebruikt apparaat