Voorkomen dat X.Org start in Ubuntu

Als je een Ubuntu-machine hebt die je aanvankelijk met Ubuntu Desktop hebt geïnstalleerd, maar als server wilt draaien, kun je de grafische omgeving gewoon uitschakelen om op te starten om bronnen te besparen. Dit is ook handig voor systeemonderhoud vanaf de opdrachtregel dat buiten de GUI moet worden uitgevoerd.

De enige reden om dit te doen in plaats van de pakketten te verwijderen, zou zijn omdat u de box soms nog steeds via de GUI wilt gebruiken.

X.Org uitschakelenOm de grafische omgeving uit te schakelen, moeten we GDM, de Gnome Display Manager, uitschakelen. Om dit te doen, moet je de volgende opdracht op de terminal uitvoeren:

sudo update-rc.d -f gdm verwijderen

voorkomen dat-xorg-van-start-in-ubuntu-foto 1

Wanneer u uw computer opnieuw opstart, krijgt u een inlogprompt in tekstmodus te zien in plaats van de grafische omgeving.

voorkomen dat-xorg-van-start-in-ubuntu-foto 2

X.Org uitvoeren terwijl uitgeschakeld

Als u de grafische omgeving wilt gebruiken, hoeft u alleen maar de volgende opdracht vanaf de prompt te typen en ervoor te zorgen dat u deze als uw normale gebruikersaccount uitvoert.

startx

Het vervelende grijze scherm verdwijnt zodra Gnome volledig is gestart.

X.Org inschakelen

Als u X11 opnieuw wilt inschakelen, hoeft u alleen maar deze opdracht vanaf de terminal uit te voeren:

sudo update-rc.d -f gdm standaardwaarden

voorkomen dat-xorg-van-start-in-ubuntu-foto 3

Wanneer u opnieuw opstart, krijgt u opnieuw de grafische prompt te zien.

Meer verhalen

Opslaan en herstellen van bureaubladpictogramlay-out in Windows Vista

Als je vaak van resolutie wisselt, heb je waarschijnlijk het probleem ervaren dat Windows je pictogrammen verplaatst telkens wanneer het naar een lagere resolutie overschakelt, zoals bij het spelen van een videogame of het aansluiten van je laptop op een extern beeldscherm.

Bekijk Feedburner-abonneenummers, zelfs als FeedCount niet wordt weergegeven

Als je een blogger bent die niet wil pronken met je abonneenummers, let dan op: hoewel je de Feedcount-widget niet weergeeft, als je deze op enig moment hebt ingeschakeld, kunnen we je abonneenummers nog steeds zien als we gewoon weet de juiste URL om naar toe te gaan.

Tips om hulp te krijgen van The How-To Geek

Ons motto hier is altijd Computerhulp geweest van uw vriendelijke how-to-nerd, en we proberen u zo vriendelijk mogelijk te helpen. Omdat we u graag efficiënter willen helpen, heb ik besloten om enkele tips op te schrijven over de beste manier om hulp te krijgen.

SSH-welkomstbanner wijzigen op Ubuntu

Elke keer dat ik verbinding maak met mijn Ubuntu-ontwikkelserver via mijn ssh-client, ontvang ik hetzelfde bericht en ik word het beu om het te zien, dus besloot ik het bericht in iets anders te veranderen.

De How-To Geek Vista Sidebar-gadget

Een aantal mensen hebben geschreven over een Vista Sidebar-gadget voor onze nieuwste artikelfeed. Ik heb vandaag eindelijk wat tijd, dus ik heb er een bij elkaar gegooid die niet echt rijk is aan functies, maar de klus wel klopt.

Autoruns-tool gebruiken om opstarttoepassingen en add-ons te volgen

Naarmate u steeds meer software op uw computer installeert, worden uw opstartitems bezaaid met toepassingen die uw opstarttijd vertragen en doorgaans het geheugen van uw computer verspillen.

Make Monday Not Suck: Opera

Dit zal je week een beetje opfleuren. Je denkt misschien... oh nog een webbrowser... big deal. Nou, Opera heeft veel interessante functies om mee te spelen. Op dit moment zie ik het op geen enkele manier Firefox vervangen, maar het is niettemin een leuk speeltje. De mensen in het openingsinstallatiescherm zijn:

Beheer het leesvenster in Outlook 2007

Gedurende mijn jaren dat ik in de IT werk, ben ik een aantal zeer unieke gebruikersconfiguraties in Outlook tegengekomen. Sommige gebruikers zullen alles zo aanpassen dat het nauwelijks bruikbaar is, tenminste als je niet bekend bent met hoe ze het hebben ingesteld. Als u een computer van een collega of een reservecomputer moet gebruiken terwijl u wacht op

Opiniepeilingen verzenden in Outlook 2007

Het verzamelen van reacties van een groep mensen is iets heel gewoons in een kantooromgeving. Of je nu probeert te vragen welk type pizza je moet bestellen voor een vergadering, of een stemming wilt doen over wie er als volgende gaat stoppen, wat je nodig hebt is een peiling.

Word 2007 gebruiken als blogtool

Nu verandert het lint om de blogtools weer te geven. Klik op de knop Accounts beheren.