Voorkomen dat Windows de Thumbs.db-miniatuurcachebestanden maakt

Windows heeft de vervelende gewoonte om miniaturen weer te geven voor mappen waarvoor u misschien geen miniaturen wilt, zoals de map Mijn afbeeldingen. Voor mij is het beter om de map Mijn afbeeldingen in de weergave Lijst of Details te bekijken en alle mappen onder Mijn afbeeldingen als miniaturen weer te geven.

Het echt vervelende is dat zelfs als je naar Extra, Opties, Weergeven gaat en op Toepassen op alle mappen klikt, Windows nog steeds terug kan keren naar de miniatuurweergave! Dit gebeurt omdat Windows een map in miniatuurweergave toont als het een THUMBS.DB-bestand in de map vindt.

THUMBS.DB is een cachebestand dat in principe door Windows wordt gebruikt in elke map waarin een afbeelding of video wordt gevonden, zodat de volgende keer dat u de map bekijkt, de miniaturen sneller worden geladen, zodat u niet hoeft te wachten. Met de huidige snelheid van computers is het echter vrij nutteloos en neemt het alleen meer ruimte in beslag op uw computer.Miniaturen uitschakelen

U kunt het bestand verwijderen en de miniatuurweergave verdwijnt, maar slechts een tijdje voordat Windows het opnieuw maakt. U kunt dit voorkomen door de miniatuurcache uit te schakelen in Mapopties of via een registerhack.

Ga in Verkenner naar Extra, dan Mapopties en klik op het tabblad Weergave.

voorkomen-dat-windows-de-thumbsdb-thumbnail-cache-bestanden-maken-foto 2

Schakel het selectievakje Miniaturen niet in cache plaatsen in en klik op OK. Nu zal Windows niet automatisch een THUMBS.DB-bestand maken voor een map die volgens haar miniaturen nodig heeft, wat betekent dat u een mapweergave kunt instellen op lijst of detail en dat zal zo blijven. Zorg ervoor dat u eerst het THUMBS.DB-bestand verwijdert als dit al bestond.

U kunt de weergave van een map nog steeds handmatig instellen door met de rechtermuisknop op de map te klikken en Eigenschappen te kiezen. Klik op het tabblad Aanpassen en kies uit de lijst (Documenten, Afbeeldingen, Fotoalbum, Muziek, enz.)

voorkomen-dat-windows-de-thumbsdb-thumbnail-cache-bestanden-maken-foto 3

Miniaturen uitschakelen met een registerhack

Open het register (regedit.exe) vanuit de opdracht Uitvoeren en navigeer naar de volgende sleutel:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersion ExplorerAdvanced

Dubbelklik op de DisableThumbnailCache-sleutel in het rechterdeelvenster en verander de waarde in 1. Als de sleutel er niet is, ga dan naar Bewerken, dan Nieuw en kies DWORD-waarde om er een te maken met dezelfde naam.

voorkomen-dat-windows-de-thumbsdb-thumbnail-cache-bestanden-maken-foto 4

Sluit het register en start uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Als je veel mappen met veel foto's hebt, is het het beste om de miniatuurcache uit te schakelen, omdat elke foto in de cache ongeveer 2 KB is, wat betekent dat 1000 foto's in één map resulteren in een cache van 2 MB!

Dit is een gastpost van Aseem Kishore van HelpDeskGeek.com, die zich richt op het geven van helpdesktips aan IT-professionals.

Meer verhalen

Veilig computergebruik: blokkeer en voorkom schadelijke software met SpywareBlaster

Een van de gemakkelijkste instellingen voor antispywareprogramma's is JavaCool's SpywareBlaster. In plaats van te wachten met het scannen en verwijderen van spyware nadat de pc al is geïnfecteerd, wordt voorkomen dat spyware ooit uw computer infecteert.

Veilig computergebruik: maak geplande scans met Spybot Search & Destroy

Zoals ik in een eerdere post heb aangegeven, is Spybot Search & Destroy zeker niet achterhaald, zoals sommigen in de branche je willen doen geloven. Ik schreef dat artikel meer dan een jaar geleden en sindsdien is Spybot alleen maar beter geworden.

Veilig computergebruik: help schadelijke software te identificeren en te elimineren met Ad-Aware

Als het gaat om schadelijke software (malware), worden verschillende termen zoals adware, spyware, malware, enz. gegeven op basis van de actie die ze ondernemen. Elk van deze ongewenste stukjes software doet verschillende dingen, maar het komt erop neer dat u er niets van op uw pc wilt hebben.

Reset uw vergeten Ubuntu-wachtwoord in 2 minuten of minder

Als je ooit je wachtwoord bent vergeten, ben je niet de enige... het is waarschijnlijk een van de meest voorkomende problemen met technische ondersteuning die ik in de loop der jaren ben tegengekomen. Gelukkig, als je Ubuntu gebruikt, hebben ze het ongelooflijk eenvoudig gemaakt om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Weekendplezier: televisie kijken op uw pc met TVUPlayer

We hebben veel plezier gehad met onze serie die je alle verschillende manieren laat zien waarop je online tv kunt kijken... te beginnen met lezerfavoriet Joost, dan AnyTV van vorige week, en vandaag kijken we naar TVUPlayer.

Geek-recensies: gebruik TeraCopy om het kopiëren van bestanden te versnellen

Een van de grootste klachten over Vista zijn altijd de snelheidsproblemen geweest bij het kopiëren van bestanden, vooral grote bestanden via het netwerk. Als je het kopiëren van bestanden drastisch wilt versnellen, dan wil je TeraCopy eens bekijken.

Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met PC Tools Anti-Virus

Tot dusverre hebben we in onze serie over gratis antivirusprogramma's AVG, Avast, AntiVir en ClamWin behandeld, en vandaag laten we u PC Tools AntiVirus zien, door dezelfde mensen die de bekende Spyware Doctor anti- spyware hulpprogramma.

Veilig computergebruik: gratis virusbescherming voor geavanceerde gebruikers met ClamWin

Als u een open-source antivirusprogramma wilt waarmee u op aanvraag kunt scannen in plaats van in realtime, kunt u eens kijken naar ClamWin, een hulpprogramma dat is gebaseerd op de ClamAV-scanengine.

ATI Catalyst Control Center verwijderen uit het rechtermuisknopmenu op het bureaublad

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe u het Catalyst(TM) Control Center-item uit het bureaubladcontextmenu kunt verwijderen? Na gisteren te hebben geschreven over het verwijderen van het NVIDIA-configuratiescherm, schreven een aantal lezers hoe ze van de ATI-versie af konden komen.

Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met AVG Free Edition

Tijdens mijn carrière op computergebied heb ik ontdekt dat elk van de bekende gratis antivirusprogramma's het werk zal doen en essentieel is in een goed afgerond beveiligingsplan. Op de vraag wat het beste gratis antivirusprogramma is, komt het antwoord echt neer op persoonlijke voorkeur.