Voorkom dat rsync al uw bandbreedte gebruikt

Als u het hulpprogramma rsync gebruikt om uw back-ups gesynchroniseerd te houden van uw databaseserver naar uw back-up- of secundaire bestandsserver, wilt u misschien voorkomen dat het script te veel bandbreedte gebruikt. Hier is hoe.

Het doel van het beperken van de bandbreedte is ervoor te zorgen dat uw back-upscripts de netwerkverbinding tussen uw webserver en databaseserver niet verstoppen. Natuurlijk zal het beperken van de hoeveelheid bandbreedte die uw back-ups gebruiken, ervoor zorgen dat ze langzamer worden uitgevoerd, maar als u daarmee om kunt gaan, is dit de manier om het te doen.

Normaal gesproken ziet uw rsync-opdracht er ongeveer zo uit:rsync -a /backup/map gebruiker@host:/remote/backup/map/

Wat u wilt doen, is de |_+_| . gebruiken parameter met een KB/seconde waarde, zoals deze:

|__+_|

Dus als u de overdracht wilt beperken tot ongeveer 5 MB per seconde, kunt u een opdracht als deze gebruiken:

|__+_|

U moet ervoor zorgen dat u de grootte van uw back-ups berekent en erachter komt hoe lang het duurt om ze langzamer over te zetten - het zou niet erg handig zijn als uw back-upscript 12 uur nodig heeft om uit te voeren, voor voorbeeld.

U kunt ook het ionice-commando gebruiken om de hoeveelheid bandbreedte die uw script gebruikt te beperken, zodat uw scripts niet te veel schijf-I/O gebruiken. Het is niet zo handig omdat je geen absolute getallen kunt instellen zoals je kunt met de bwlimit-parameter, maar het is iets anders dat je kunt overwegen.

Meer verhalen

Bekijk het beveiligingsniveau van een website in de adresbalk van Firefox

Als u een minimale gebruikersinterface gebruikt en de statusbalk verbergt, heeft u geen toegang tot het vergrendelingspictogram op het beveiligingsniveau. Bekijk het beveiligingsniveau met behulp van kleuren in de adresbalk met de Glassy Urlbar-extensie voor Firefox.

Mac-beginners: aan de slag met Adium IM voor OS X

Adium is een fantastisch multi-client IM-programma dat is opgebouwd uit de libpurble-kern, dezelfde kern waarop Pidgin is gebouwd. Zoals met de meeste dingen Mac, is Adium mooier dan de meeste IM-clients.

De taakbalkkleur van Windows 7 wijzigen zonder extra software

Natuurlijk kun je Windows hacken en een aangepast thema installeren als je dat echt wilt, of betalen voor een softwarepakket om het voor je te doen. Wat u misschien niet weet, is dat u een dwaze truc kunt gebruiken om de kleur van de taakbalk te wijzigen zonder toegevoegde software, zonder uw vensterkleur te veranderen.

Voeg een speciaal teken in met een enkele toetsaanslag

Heb je ooit geprobeerd een speciaal teken in te voegen, zoals het cent-teken of het copyright-symbool, om je te realiseren dat deze toets niet beschikbaar is op je normale toetsenbord? Hier leest u hoe u een AutoHotkey-script kunt maken waarmee u eenvoudig elk gewenst teken kunt invoegen.

Pictogrammen inschakelen in het Ubuntu-systeemmenu (kleine ergernissen)

Als je meer dan vijf minuten met Ubuntu hebt doorgebracht, is het je misschien opgevallen dat het systeemmenu geen pictogrammen heeft, maar de andere wel. Waarom? Wie weet! Hoe dan ook, hier leest u hoe u die ontbrekende pictogrammen kunt inschakelen.

Week in Geek: Firefox wordt de standaard browsereditie van IBM

Deze week hebben we geleerd hoe we de Wubi Ubuntu Bootloader kunnen herstellen, OS X-navigatie kunnen versnellen met Quicksilver, MS Office en Zoho online-accounts kunnen integreren, een screenshot-rondleiding door de Windows Live Essentials-bèta hebben gemaakt, het volume van MP3-bestanden genormaliseerd en meer. Na zo'n drukke week is het tijd om te kicken

Hoe TortoiseSVN-menu's gemakkelijk in of uit te schakelen

Als je een programmeur bent die TortoiseSVN gebruikt om je Subversion-bronbeheerproject te beheren, vraag je je misschien af ​​hoe je de menu-items gemakkelijk kunt uitschakelen zonder de installatie volledig te verwijderen. Hier is een snelle manier om het te doen.

Download afbeeldingen van uw Facebook-account met Pick&Zip

Wilt u foto's downloaden van uw Facebook-account en de Facebook-pagina's van uw vriend? Hier is een leuke web-app waarmee je snel je foto's kunt downloaden, zodat je ze kunt gebruiken zoals je wilt.

Dock Windows aan de zijkanten van uw bureaublad en meer met Preme voor Windows 7

Wilt u vensters aan de zijkant van uw bureaublad dokken of nieuwe muistrucs aan Windows toevoegen? Hier leest u hoe u Windows 7 een aantal nieuwe trucs kunt leren met Preme voor Windows 7.

Bewerk Office Web Apps-documenten offline op uw bureaublad

Wilt u uw online documenten bewerken in Office 2010 of 2007 in plaats van in de Office Web Apps? Hier leest u hoe u uw documenten offline kunt bewerken en toch kunt profiteren van de online samenwerking die wordt geboden door de webapps.