Lees dit voordat u de openbare wifi gebruikt

Is openbare wifi veilig? Het korte antwoord: Hell, nee. Maar als u de gratis wifi in uw hotel of het satellietkantoor (d.w.z. Starbucks) moet gebruiken, zijn hier enkele voorzorgsmaatregelen die u moet nemen.

Nooit online bankieren via openbare wifi. Duidelijk, toch? Maar je moet niet eens e-mail checken - dat kan hackers toegang geven tot een schat aan persoonlijke informatie. Dit geldt zelfs voor beveiligde websites, die met https (hypertext transfer protocol secure) in de URL. Openbare hotspots zijn vatbaar voor man-in-the-middle-aanvallen - waarbij de hacker communicatie onderschept - waardoor het 'veilige' deel van https wordt verwijderd, waarschuwt David Lee, productmanager voor mobiel bij beveiligingssoftwarebedrijf Norton.

Controleer de netwerknaam met het personeel van waar u ook werkt. Je ziet misschien 'Free-Starbucks-wifi', maar dit kan gemakkelijk nep zijn, zegt Jérôme Segura, een lead malware intelligence-analist bij Malwarebytes, maker van internetbeveiligingssoftware. Je zou online kunnen gaan alsof alles normaal was, behalve dat al je verkeer zichtbaar zou zijn voor nieuwsgierige blikken.De deelfunctie van uw apparaat is ontworpen om te worden gebruikt in een collaboratieve werkomgeving, waardoor het gemakkelijk is om andere computers op hetzelfde netwerk toegang te geven tot uw bestanden - iets wat u absoluut niet wilt op openbare wifi. Wanneer u delen uitschakelt, wordt uw telefoon of laptop onzichtbaar voor anderen en dus een minder waarschijnlijk doelwit.

Installeer virtual personal network (VPN)-software, die een versleutelde tunnel voor uw internetverkeer tot stand brengt. Maar VPN's zijn niet onkwetsbaar, dus je moet je houden aan het gebruik van https-websites (die, zucht, de veiligheid nog steeds niet garanderen). Zoek ook naar een VPN die een anti-malwarescanner en een mobiele app biedt.

Je kunt je smartphone gebruiken als hotspot voor je laptop (dit heet tethering), die een beveiligde verbinding biedt. Het heeft echter een aantal nadelen: ten eerste bent u overgeleverd aan de prestaties en gegevenssnelheden van uw provider. Ten tweede weten de websites die je bekijkt wie je bent en welk apparaat je gebruikt, terwijl een VPN je volledig anoniem maakt.

Ontspan voordat u de openbare wifi gebruikt, lees deze verhalen

Elon Musk: AI kan het internet vernietigen

Laten we eerlijk zijn, dat is voor niemand een verrassing.

3 stappen voor het lanceren van een e-commerce winkel in één dag

Snel, functioneel, scherp en informatief, allemaal gratis.

10 dingen die u moet doen om uw online bedrijf in het eerste jaar te laten groeien

Door een zorgvuldige strategische planning, hoogwaardige marketingcampagnes en enige online knowhow, zullen de conversies waarschijnlijk gestaag toenemen.

Trage wifi? 5 eenvoudige manieren om uw signaal nu te versterken.

Een verzameling gebruiksvriendelijke tips, trucs en tools om het bereik en de snelheid van je wifi-router te verbeteren - inclusief bierblikje.

Thuisnetwerken: alles wat u moet weten

Wifi, toegangspunt, router, 802.11ac. Netwerken kan lastig zijn! Maar dat hoeft niet zo te zijn als je weet wat je doet. Dan is het pas echt leuk! Dit is waar je begint.

6 manieren om jezelf van internet te verwijderen

Eindelijk klaar om van het netwerk af te komen? Het is niet zo eenvoudig als het zou moeten zijn, maar hier zijn een paar gemakkelijk te volgen stappen die u op zijn minst in de goede richting zullen wijzen.

Hoe wifi-wachtwoorden te hacken

Je bedoelingen bij het kraken van een wifi-wachtwoord zijn ongetwijfeld nobel - we vertrouwen je - dus hier is hoe het te doen.

12 manieren om uw wifi-netwerk te beveiligen

Maakt u zich zorgen over de beveiliging van uw wifi-verbinding? Volg deze stappen en je bent in een draadloos Fort Knox.