Volvo's nieuwe XC60 is beter dan ooit in het niet doden van mensen

volvo-and-039;s-nieuwe-xc60-is-beter-dan-ooit-bij-niet-moord-mensen foto 1 Chris Velazco/Engadget

Volvo's 2018 XC60 is niet het nieuwste op de New York Auto Show - hij werd eigenlijk onthuld in Genève - maar hij was te Zweeds mooi om er geen tijd mee door te brengen. Het is nog steeds niet duidelijk of deze SUV in de Verenigde Staten zal belanden, maar de XC60 zal standaard nog steeds een beetje Amerikaans zijn. In 2018 bouwde Volvo een productiefaciliteit in South Carolina waar elke XC60 over de hele wereld wordt verkocht. Ik verwacht eigenlijk dat Volvo er nogal wat zal verkopen, al was het maar op basis van de kracht van zijn technische pakket en ontwerp.

Neem bijvoorbeeld het dashboard. Het wordt doorsneden door een lint van hout dat is geïnspireerd op - maar niet echt gemaakt van - drijfhout. Volvo USA CEO Lex Kerssemakers zei dat het specifiek was gekozen om het bescheiden ruime interieur van de XC60 - het is kleiner dan de XC90, onthoud - in een 'zone van welzijn' te veranderen. Het klinkt bizar, ik weet het, maar het zit er ook niet ver naast. Iets met schijnbaar rustiek hout zorgt ervoor dat de XC60 een beetje warmer, natuurlijker en definitief Zweeds aanvoelt.Galerij: Van dichtbij met Volvo's nieuwe XC60 | 5 foto's

5

  • +1

Dat lint buigt trouwens ook onder het 9-inch, staand georiënteerde touchscreen waar je je navigatie instelt en door Spotify-afspeellijsten bladert. Veel bedrijven die we hier op de show hebben gezien, lijken problemen te hebben gehad met het uitzoeken van de beste manier om informatie en bedieningselementen op meerdere schermen in te delen. De aanpak van Volvo omvat een groot aantal grote aanraakpunten, eenvoudige gebaren en een behoorlijk intuïtieve menu-instelling. Alles bij elkaar genomen, is het waarschijnlijk mijn favoriete interface op de show tot nu toe. Gezien de al lang bestaande obsessie van Volvo met veiligheid, is Steer Assist misschien wel de meest opvallende toevoeging aan de mix. Door gebruik te maken van de talloze camera's en sensoren van de XC60, stelt Steer Assist de auto in staat de bestuurder de controle te ontnemen (onder zeer specifieke omstandigheden).

Laten we zeggen dat je over de weg rijdt terwijl je de perfecte Spotify-afspeellijst probeert te vinden, je begint af te drijven op tegemoetkomende rijstroken. De Oncoming Lane Mitigation van de auto merkt wat er aan de hand is en stuurt u voorzichtig terug in de juiste positie (ervan uitgaande dat u tussen ongeveer 36 en 87 mph rijdt). En als je afgeleid bent door een stad, kom je misschien iets te dicht bij een obstakel of een persoon. Oudere Volvo's zouden gewoon automatisch remmen, wat, hoewel nuttig, af en toe betekende dat dit soort dingen zouden gebeuren. De 2018 XC60 voegt ondertussen automatische stuurcorrectie toe in de hoop de schade voor alle betrokkenen te minimaliseren.

Aanbevolen verhalen

Konami Code helpt bij debuut nieuw Canadees bankbiljet

Het legendarische paasei, dat in de jaren tachtig voor het eerst in videogames verscheen, biedt een patriottische verrassing voor bezoekers van een site die het nieuwe bankbiljet van Canada promoot.

De Sprinkles-app van Microsoft is beter in het ondertitelen van selfies dan jij

Als je denkt dat we niet genoeg apps hebben om onszelf belachelijk te maken, haal dan veel van het laatste nieuws van Microsoft.