Volkswagens crossover van de toekomst gebruikt AR om je op de hoogte te houden

Volkswagen

Volkswagen toonde vorig jaar op de Paris Auto Show voor het eerst zijn next-gen ID-platform met een conceptauto voor waar elektrische voertuigen naartoe gaan. Nu heeft de omstreden autofabrikant de ID Crozz geïntroduceerd, een volledig elektrisch crossover-bedrijfsvoertuig (snap je?) VW hoopt het bedrijf te helpen zijn doel te bereiken om tegen 2025 een miljoen EV's per jaar te verkopen.

'De ID Crozz werd geconceptualiseerd als een sportieve, interactief ontworpen nul-emissie allrounder - met elektrische vierwielaandrijving die even indrukwekkend is in de stedelijke omgeving als op het spoor van een actieve levensstijl', aldus een bloemrijke persbericht. Misschien is het meest indrukwekkende aspect niet hoe snel het gaat of de levensduur van de batterij (daarover later meer), maar de functies van het instrumentencluster worden geleverd via een augmented reality-projectie. Dan is er de 'nieuw ontwikkelde lichtkap' die met gebaren het invallende licht van het panoramische zonnedak regelt.De verklaring gaat verder dat het voertuig 225 kilowatt aan vermogen heeft en 500 kilometer (ongeveer 311 mijl) kan rijden op een enkele lading. De Chevy Bolt, een veel kleiner voertuig, heeft een bereik van 238 mijl en we zijn erin geslaagd om ongeveer 216 mijl te halen tijdens onze beoordeling, dus hoop in dit opzicht misschien niet. Voor een meer directe vergelijking kregen we 250 mijl tussen oplaadbeurten met de Tesla Model X, die werd beoordeeld op 289 mijl per oplaadbeurt.

Over vermogen gesproken, een snelle lading brengt de op de vloer gemonteerde batterij binnen een half uur tot 80 procent. De topsnelheid is geschat op 180 KPH (bijna 112 MPH). De Crozz staat gepland voor productie tot 2020, maar als je voor die tijd op zoek bent naar een elektrische crossover, is er altijd de Model X.

Aanbevolen verhalen

Acer's $ 300 Windows-headset belooft veel goeds voor de toekomst van goedkope VR

En het meest intrigerende is dat het wat HoloLens-DNA heeft.

Noorwegen dwong Tinder om de manier waarop het klantgegevens gebruikt te veranderen

Volgende: Facebook, Google+ en Twitter.

De AR-app van Pottery Barn geeft een voorbeeld van je toekomstige meubels

Probeer het virtueel voordat je koopt.

Geek Trivia: Er was eens een tv-crossover tussen Star Trek: Voyager en?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!