De volgende versie van Windows kan de terugkeer van het startmenu zien

de-volgende-versie-van-windows-may-see-the-return-of-the-start-menu foto 1

Een van de meest voor de hand liggende en bespotte veranderingen in Windows 8 was de verwijdering van het Startmenu, maar er beginnen nieuwe geruchten naar boven te komen die erop kunnen wijzen dat Microsoft bereid is van gedachten te veranderen over deze 'klassieke' functie in de volgende versie van Windows.

Toen de definitieve versie Windows 8.0 vorig jaar werd uitgebracht, was er nogal wat ophef over het ontbrekende Startmenu, maar Microsoft was onvermurwbaar dat het een 'deel van de geschiedenis' zou blijven. Dit jaar zag de komst van Windows 8.1 en de verrassende terugkeer van de Start-knop, een concessie aan degenen die van het Start-menu hielden en het misten. Voor veel mensen was dat echter nog niet genoeg.Of je het nu eens of oneens was, of een van de personen was die het niet erg vond om het Startmenu te verwijderen, het lijkt erop dat de vocale meerderheid de dag misschien nog wint.

Uit het artikel van Paul: Startmenu. Na het terugbrengen van de Start-knop in Windows 8.1, zal Microsoft de volgende logische stap zetten in de volgende Windows-versie en het Start-menu als optie beschikbaar stellen. Het is mogelijk dat dit alleen verschijnt op die productversies die de desktop ondersteunen.

Als Microsoft het Startmenu terugbrengt, zou dat een enorme omkering van hun kant zijn.

Wat zijn uw gedachten over de kwestie? Gelooft u dat Microsoft hun beslissing om het Startmenu uit Windows te verwijderen, zou kunnen of willen terugdraaien? Was het een grote fout om het in de eerste plaats te verwijderen, of was het gewoon een kwestie van mensen die verandering haten? Zou de terugkeer van het Startmenu de geloofwaardigheid van Microsoft bij het aanbrengen van toekomstige 'grote veranderingen' in Windows 'kwetsen'? Ben jij een van de personen die onmiddellijk een vervanging van het Startmenu aan Windows 8 heeft toegevoegd, of kon je je aanpassen en het zonder doen?

De mogelijke terugkeer van het Startmenu is niet de enige verandering aan de horizon voor de volgende versie van Windows, maar zal waarschijnlijk de meest besproken versie zijn. Lees meer over wat er mogelijk in petto is voor de volgende versie van Windows (Threshold) door de onderstaande blogpost van Paul te bezoeken.

Verdere wijzigingen komen in Windows Threshold [SuperSite voor Windows van Paul Thurrott]

[via CNET News en The Verge]

Meer verhalen

Hoe te genieten van Dead Simple Raspberry Pi Setup met NOOBS

Als u op zoek bent naar de eenvoudigste manier om aan de slag te gaan met uw nieuwe Raspberry Pi, hoeft u niet verder te zoeken. De New Out Of Box Software (NOOBS) van de stichting Raspberry Pi maakt het gemakkelijker dan ooit om aan de slag te gaan met het krachtige kleine projectplatform.

Geek Trivia: voor welke videogame moest je de hoofdontwikkelaar vermoorden om te winnen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een niet-reagerend programma uitschakelen wanneer Taakbeheer niet werkt

Windows informeert u dat een programma niet meer reageert, u kiest ervoor om het programma te sluiten en er gebeurt niets, u probeert het te beëindigen in Taakbeheer en er gebeurt niets, en daar zit u, vast met een mislukt maar onoverwinnelijk programma. Wat kan je doen? Lees verder terwijl we een HTG-lezer helpen zijn draak te verslaan.

Heeft de kleur van een koellichaam invloed op de prestaties?

Als het gaat om het nastreven van echte geekdom, is er geen twijfel te geheimzinnig. Vandaag bekijken we of de kleur van een koellichaam er toe doet (en of de prestatiehit of bonus zelfs het overwegen waard is).

Geek Trivia: een spelerscameo waarin Nintendo-game meer dan tien jaar grotendeels onbekend bleef?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Australis UI is officieel geland in het Firefox Nightly Channel

Mozilla heeft dit jaar hard gewerkt aan de nieuwe Australis UI voor Firefox, en heeft deze gestaag aangepast en verbeterd ter voorbereiding op de landing in het Nightly Build Channel. Voor degenen onder u die graag de nieuwe gebruikersinterface in handen wilden krijgen, kunt u nu eindelijk genieten van al het goede van Australis met

Hoe het oude Gmail Compose-venster terug te krijgen

Als je van Gmail houdt, maar je haat het nieuwe pop-upvenster, wat kun je dan doen? Lees verder terwijl we een HTG-lezer helpen terug te keren naar het opstelvenster waarnaar hij verlangt.

Handtekeningen back-uppen en herstellen in Outlook 2013

U hebt verschillende handtekeningen gemaakt die u voor verschillende soorten e-mails gebruikt. Dan krijg je een nieuwe machine en moet je Windows en al je programma's opnieuw instellen. U kunt uw handtekeningen echter gemakkelijk in Outlook bewaren en ze op de nieuwe computer herstellen.

Geek Trivia: Welk astronomisch fenomeen voorspelde Mark Twain dat zou samenvallen met zijn dood?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat iCloud doet en hoe u er toegang toe krijgt vanuit Windows

iCloud is de cloudopslagservice van Apple en biedt geïntegreerde online back-up en synchronisatie voor Apple-apparaten. iCloud is ingebouwd op iPhones, iPads en Macs, maar is ook toegankelijk op Windows.