Voer WordPress en andere web-apps uit met Windows Web Platform

Wil je WordPress of andere webapps op je pc draaien zodat je eenvoudig websites kunt testen en ontwerpen? Hier bekijken we hoe u in slechts een paar snelle stappen de nieuwste web-apps op uw computer kunt krijgen.

Veel web-apps van tegenwoordig, zoals WordPress, MediaWiki en meer, zijn open source en kunnen gratis worden uitgevoerd vanaf elke computer met zelfs een eenvoudige lokale webserver. Ze zijn vaak erg moeilijk te installeren op uw computer, omdat ze een aantal afhankelijkheden vereisen, zoals PHP en MySQL. Microsoft heeft eraan gewerkt om dit gemakkelijker te maken door de Windows Web Platform Installer vrij te geven. Hierdoor kunt u met slechts een paar klikken veel populaire web-apps en gratis tools in Windows installeren.

Hier gaan we kijken hoe u WordPress en de gratis Visual Web Developer 2010 Express installeert om webcode te bewerken met de Web Platform Installer. Maar als u liever een andere web-app of tool installeert, kunt u die kiezen, aangezien de installaties over het algemeen vergelijkbaar zijn.Aan de slag

Ga naar de webontwikkelingssite van Microsoft en download de Web Platform Installer (link hieronder). Dit zal heel snel downloaden, omdat het slechts een kleine lader is. Wanneer u deze lader uitvoert, worden de Web Platform Installer-bestanden gedownload. De Web Platform Installer werkt op XP, Vista en Windows 7, evenals de gerelateerde versies van Windows Server.

run-wordpress--and-038;-other-web-apps-with-windows-web-platform foto 1

Na enkele ogenblikken wordt het installatieprogramma van het webplatform geopend en wordt informatie over het nieuwste webaanbod geladen.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 2

Nu kun je kiezen wat je wilt installeren. U kunt snel de aanbevolen producten selecteren voor verschillende categorieën, zoals webserver, database en meer.

run-wordpress--and-038;-other-web-apps-with-windows-web-platform foto 3

Of klik op Aanpassen onder de categorie

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 4

en selecteer precies wat u wilt installeren. Houd er rekening mee dat items die al op uw computer zijn geïnstalleerd, grijs worden weergegeven.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 5

We wilden Visual Web Developer 2010 Express installeren, dus selecteer Aanpassen onder Tools en selecteer Visual Web Developer 2010 Express.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 6

Of, voor meer vooraf ingestelde keuzes, selecteer Opties onderaan het venster.

run-wordpress--and-038;-other-web-apps-with-windows-web-platform foto 7

U kunt ervoor kiezen om multimedia-, ontwikkelaars- en ondernemingstools aan de lijsten toe te voegen of een nieuwe vooraf ingestelde lijst uit een feed toe te voegen.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 8

Kies specifieke web-apps om te installeren

We wilden WordPress installeren, dus in plaats van een voorinstelling te kiezen, selecteer je het tabblad Webapplicaties aan de linkerkant. Nu kunt u kiezen uit een verscheidenheid aan apps op basis van categorie, of u kunt ze allemaal samen bekijken in een lijst van A tot Z, Meest populair of Hoogste beoordeling.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 9

Klik op het selectievakje naast de app die u wilt installeren om deze te selecteren, of klik op de i voor meer informatie.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 10

Hier is het deelvenster Meer informatie voor WordPress. Als u klaar bent om het te installeren, klikt u op het selectievakje.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 11

Nu kun je teruggaan en meer web-apps of tools toevoegen aan de installatielijst als je wilt. De Web Platform Installer zal automatisch vereiste apps zoals MySQL vinden en selecteren, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vinden ervan.

Nadat u alles hebt geselecteerd dat u wilt installeren, klikt u op de knop Installeren onder aan het venster.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 12

De Web Platform Installer toont u nu alles wat is geselecteerd, inclusief componenten die automatisch zijn geselecteerd. Merk op dat we er alleen voor hebben gekozen om WordPress en Visual Web Developer 2010 Express te installeren, maar het heeft ook automatisch MySQL en PHP geselecteerd. Klik op Ik accepteer om door te gaan.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 13

Voer een beheerderswachtwoord in voor MySQL voordat de installatie begint.

run-wordpress--and-038;-other-web-apps-with-windows-web-platform foto 14

Nu zal de Web Platform Installer het overnemen en automatisch al uw web-apps downloaden, installeren en configureren. Het activeert ook optionele Windows-componenten die mogelijk nodig zijn op uw computer. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van de componenten die je hebt geselecteerd en je internetsnelheid.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 15

Uw testsite instellen

Zodra de installatie is voltooid, wordt u gevraagd om wat informatie over uw site in te voeren. U kunt eenvoudig de standaardinstellingen accepteren of uw eigen keuzes invoeren en vervolgens op Doorgaan klikken.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 16

Nu moet u wat informatie invoeren voor uw web-apps. Wanneer u WordPress installeert, moet u een database kiezen en beheerdersgebruikersnamen en wachtwoorden invoeren. Mogelijk wordt u ook gevraagd om extra informatie in te voeren voor extra beveiliging, maar voor een lokale testsite is dit niet nodig. Klik op Doorgaan als u klaar bent.

run-wordpress--and-038;-other-web-apps-with-windows-web-platform foto 17

U moet nog enkele ogenblikken wachten om de installatie van uw web-apps te voltooien. Het goede is dat als het klaar is, ze klaar zijn voor gebruik met slechts een minimale configuratie.

run-wordpress--and-038;-other-web-apps-with-windows-web-platform foto 18

En je bent klaar! Het installatieprogramma laat u weten wat het heeft geïnstalleerd en of er problemen waren. In onze test kon Visual Web Developer 2010 Express niet succesvol worden geïnstalleerd. Vaak liggen de problemen bij het downloaden, dus klik op Voltooien en selecteer vervolgens de apps die niet zijn geïnstalleerd opnieuw en voer het installatieprogramma opnieuw uit.

Nu ben je klaar om WordPress vanaf je pc te gebruiken. Klik op de link WordPress starten of voer http://localhost:80/wordpress in uw browser in om aan de slag te gaan.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 19

U hoeft alleen wat meer instellingen op WordPress te doen om het aan de gang te krijgen. Nadat u uw WordPress-pagina in uw browser hebt geopend, voert u een naam in voor uw blog en uw e-mailadres en klikt u op WordPress installeren.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 20

Na een paar seconden zou je een Succes moeten zien! pagina met uw gebruikersnaam en een tijdelijk wachtwoord. Kopieer het wachtwoord en klik vervolgens op Aanmelden.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 21

Voer admin in als gebruikersnaam en plak het willekeurig gegenereerde wachtwoord en klik op Inloggen.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 22

WordPress herinnert u eraan om het standaardwachtwoord te wijzigen. Klik hiervoor op de link Ja, breng me naar mijn profielpagina.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 23

Voer iets in dat u gemakkelijker kunt onthouden en klik op Profiel bijwerken.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 24

Nu ben je klaar om te genieten van je nieuwe WordPress-installatie op Windows. Je kunt plug-ins en thema's toevoegen, en al het andere dat je zou doen met een normale WordPress-site. Hier is het dashboard dat wordt uitgevoerd vanaf localhost.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 25

En hier is de standaard blog actief.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 26

Visual Web Developer 2010 Express instellen

Zoals eerder vermeld, werd Visual Web Developer 2010 Express niet correct geïnstalleerd bij onze eerste poging, maar de tweede keer werd het naadloos geïnstalleerd. Zodra het is geïnstalleerd, start u het zoals normaal vanuit uw startmenu. Het kan een paar minuten duren om de eerste keer te laden, omdat de installatie wordt voltooid.

run-wordpress--and-038;-other-web-apps-with-windows-web-platform foto 27

Mogelijk merkt u dat het opstartscherm dat wordt weergegeven terwijl het programma wordt geladen, alleen voor evaluatiedoeleinden aangeeft. Dit komt omdat je het programma nog moet registreren.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 28

Je hebt 30 dagen om het programma te registreren, maar laten we doorgaan en het doen om deze stap uit de weg te ruimen. Klik op Help in de menubalk en selecteer Product registreren.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 29

Klik op Online een registratiesleutel verkrijgen in het pop-upvenster.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 30

U moet zich aanmelden met uw Windows Live ID en vervolgens een snel formulier invullen.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 31

Als u klaar bent, kopieert u de weergegeven registratiesleutel en plakt u deze in het registratievenster in Visual Web Developer.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 32

Nu heb je een geregistreerd, gratis webontwikkelingsprogramma met volledige naleving van de normen en IntelliSense om je te helpen slimmer en sneller te werken. En het werkt geweldig met uw lokale web-apps, dus u kunt met dit eenvoudige installatieprogramma vanaf uw bureaublad maken, aanpassen en vervolgens implementeren!

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 33

Installeer meer apps

U kunt de Web Platform Installer in de toekomst altijd opnieuw uitvoeren en meer apps toevoegen als u dat wilt. De installatie voegt een link naar het installatieprogramma toe in het menu Start; voer het gewoon uit en herhaal de bovenstaande stappen met uw nieuwe selecties.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 34

Vanuit het installatieprogramma kunt u desgewenst ook de installatiebestanden opschonen die tijdens de installatie zijn gedownload. Klik op de koppeling Opties onder in het venster, scrol omlaag en selecteer Cachemap installatieprogramma verwijderen.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 35

Het verwijderen van de apps is helaas niet zo eenvoudig. Als u de Web Platform Installer en alles wat u ermee hebt geïnstalleerd wilt verwijderen, moet u elk item afzonderlijk verwijderen. Een gemakkelijke manier om te zien wat er allemaal samen is geïnstalleerd, is door de items in Programma's verwijderen op datum te sorteren. In ons geval hebben we op dezelfde dag ook enkele andere applicaties geïnstalleerd, maar het is gemakkelijker om te zien wat er samen is geïnstalleerd.

Of als je geen fan bent van het gebruik van programma's en onderdelen om ze te verwijderen, probeer dan een programma zoals Revo Uninstaller Pro.

run-wordpress--en-038;-andere-web-apps-met-windows-web-platform foto 36

Conclusie

Of u nu een fulltime webontwikkelaar bent of gewoon geniet van het testen van de nieuwste web-apps, met de Web Platform Installer kunt u uw computer snel en gemakkelijk voorzien van de nieuwste bits. In feite is het gemakkelijker om deze tools met al hun afhankelijkheden te installeren dan om veel standaard boxed-programma's te installeren.

Als u uw webserver overal mee naartoe wilt nemen en niet wilt beperken tot uw desktop, bekijk dan ons artikel over hoe u van uw flashdrive een draagbare webserver kunt maken.

Koppeling

Download de Microsoft Web Platform Installer

Meer verhalen

Verander foto's en homevideo's in films met Windows Live Movie Maker

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om uw digitale foto's en video's te maken en er een film of diavoorstelling van te maken? Vandaag zullen we gedetailleerd bekijken hoe u Windows Live Movie Maker kunt gebruiken.

Pas uw WordPress-blog aan en bouw een publiek op

Wil je je blog snel een nieuw likje verf geven en laten opvallen? Hier leest u hoe u uw WordPress-blog kunt aanpassen en uniek kunt maken.

Automatisch verzenden en ontvangen plannen in Microsoft Outlook

Als u Outlook als uw e-mailclient gebruikt, wilt u misschien plannen hoe vaak er wordt gecontroleerd op nieuwe berichten. Vandaag laten we u zien hoe u kunt plannen hoe vaak automatisch verzenden/ontvangen plaatsvindt.

Gebruik Drive Mirroring voor directe back-up in Windows 7

Zelfs met de beste back-upoplossing betekent een crash van de harde schijf dat u een paar uur werk verliest. Door schijfspiegeling in Windows 7 in te schakelen, hebt u altijd een up-to-date kopie van uw gegevens.

Scan uw thumb drive op virussen vanuit het AutoPlay-dialoogvenster

Het is altijd een goed idee om iemands flashdrive op virussen te scannen wanneer u deze op uw pc gebruikt. Vandaag bekijken we hoe u Microsoft Security Essentials kunt gebruiken om USB-sticks te scannen via het dialoogvenster Automatisch afspelen.

Notities toevoegen aan Zoho Notebook in Firefox

Terwijl u overdag op internet surft, vindt u waarschijnlijk items die uw interesse wekken en die u wilt bewaren. De Zoho Notebook Helper-extensie voor Firefox biedt een gemakkelijke manier om die items aan uw Zoho-account toe te voegen.

Bekijk woorddefinities in IE 8 met Define met Bing Accelerator

Heeft u een gemakkelijke manier nodig om woorddefinities te bekijken tijdens het browsen met Internet Explorer? De Define with Bing Accelerator geeft definities weer op hetzelfde (of een nieuw) tabblad en bespaart u tijd tijdens het browsen.

Achtergrondafbeeldingen en thema's toevoegen aan Windows 7 Media Center

Ben je diezelfde look en feel van Windows Media Center beu? Vandaag laten we u zien hoe u de achtergrond kunt wijzigen en thema's kunt toepassen op WMC.

AutoArchiveren beheren in Outlook 2010

Als u Outlook 2010 schoon wilt houden en sneller wilt laten werken, is een methode om de functie AutoArchiveren in te stellen. Vandaag laten we u zien hoe u de functie in Outlook 2010 configureert en beheert.

Verwijder Ubuntu of XP uit het opstartmenu van Windows 7

Als je ooit een dual-boot-systeem hebt gebruikt en vervolgens een van de besturingssystemen hebt verwijderd, kan het nog steeds worden weergegeven in het opstartmenu van Windows 7. We laten u zien hoe u oude vermeldingen kunt verwijderen en het opstartproces kunt versnellen.