Voer webapplicaties uit vanaf uw bureaublad met Mozilla Prism

Wilt u snel en gemakkelijk toegang hebben tot uw favoriete e-mail, sociale accounts en websites vanaf uw bureaublad, snelstartmenu of startmenu? Dat kan nu met Mozilla Prism.

Opmerking: Prism is er in twee verschillende versies... één voor de desktop en als extensie voor Firefox. De desktopversie is extreem stabiel en een genot om te gebruiken. De extensie voor Firefox vertoonde bij gebruik een lichte trilling in de snelkoppelingen van de Web App die ermee werden gemaakt (zie hieronder).

De desktopversie gebruikenDe desktopversie van Prism is opgenomen in een zipbestand. Om het te installeren, pakt u het bestand uit met uw favoriete gecomprimeerde bestandsbeheersoftware en verplaatst u de map met Prism naar Program Files. U kunt er wel of niet voor kiezen om de map te hernoemen op basis van uw voorkeuren. Maak een snelkoppeling naar het prism.exe-bestand en u bent klaar om te gaan.

run-webapplicaties-van-uw-desktop-met-mozilla-prisma foto 1

Als je Prism eenmaal hebt gestart, is dit het venster dat je ziet. Merk op dat je veel opties hebt voor het configureren van het toepassingsvenster en de gewenste soorten snelkoppelingen (geweldig!). Er is zelfs een optie om de afbeelding te selecteren die u voor uw snelkoppeling(en) wilt gebruiken.

run-webapplicaties-van-uw-desktop-met-mozilla-prisma foto 2

Voer de URL in van de website waartoe u toegang wilt met Prism, kies de naam die u wilt voor uw snelkoppeling(en), selecteer de opties die bij uw behoeften passen en beslis welk type afbeelding u voor uw snelkoppeling(en) wilt.

Hier ziet u een afgewerkt voorbeeld. Klik op 'OK' om het proces te voltooien en uw nieuwe snelkoppeling(en) te maken!

run-webapplicaties-van-uw-desktop-met-mozilla-prisma foto 4

De Firefox-extensie gebruiken

Als u liever de Prism-extensie voor Firefox gebruikt om Web App-snelkoppelingen te maken (of in combinatie met de desktopversie), open dan de website waarvoor u de snelkoppeling wilt maken.

Zodra de website in uw browservenster wordt weergegeven, gaat u naar het menu Extra en selecteert u Website converteren naar toepassing….

webapplicaties-uitvoeren-van-uw-desktop-met-mozilla-prisma foto 6

Het Prism-venster wordt geopend met een deel van het werk dat al voor u is voltooid. Wijzig of verkort de naam desgewenst, kies de gewenste opties voor het toepassingsvenster en de snelkoppeling(en) en selecteer een nieuwe afbeelding voor de snelkoppelingspictogrammen als u dat wilt.

run-webapplicaties-van-uw-desktop-met-mozilla-prisma foto 7

En hier is het voltooide voorbeeld voor onze door de extensie gemaakte Web App-snelkoppeling

run-webapplicaties-van-uw-desktop-met-mozilla-prisma foto 8

Snelkoppelingen en Prism-toepassingsvensters

Hier ziet u de twee snelkoppelingen voor de Web App die zijn gemaakt met beide versies van Prism allemaal klaar voor gebruik.

voer-webapplicaties-van-uw-desktop-met-mozilla-prisma foto uit

Dubbelklikken op de eerste snelkoppeling (desktopversie gemaakt) opent een strak Web App-venster.

In de rechter benedenhoek krijgt u toegang tot Voorkeuren, Afdrukken, Pagina-instelling en Extra door op de knop Statusbalk te klikken.

run-webapplicaties-van-uw-desktop-met-mozilla-prisma foto 11

Dubbelklikken op de door de extensie gemaakte snelkoppeling leverde een ongewoon stukje gedrag op. Het Web App-venster is probleemloos geopend, maar leeg. Dit is echter gemakkelijk te omzeilen. Klik gewoon op de Home-knop en het venster toont onmiddellijk de website waarvoor u de snelkoppeling hebt ingesteld.

run-webapplicaties-van-uw-desktop-met-mozilla-prisma foto 12

Hier zijn onze twee Web App-vensters open en klaar om mee te bladeren!

Conclusie

Prism is geweldige software die uw internetleven een stuk eenvoudiger kan maken. U hoeft geen browser meer te openen om de website die u wilt bezoeken te openen en te openen. Al dat goede van de website is nu slechts een klik (of dubbelklik) verwijderd!

Links

Download de desktopversie van Prism (versie 1.0 Beta 1)

Download de Prism-extensie voor Firefox (versie 1.0 Beta 1)

Meer verhalen

Bewerk Microsoft Word 2007-documenten in Afdrukvoorbeeld

Als u aan Word 2007-documenten voor op kantoor werkt, zou het dan niet fijn zijn om ze in Afdrukvoorbeeld te bewerken in plaats van terug te gaan naar het document? Vandaag bekijken we hoe u documenten kunt bewerken in Afdrukvoorbeeld.

Breid uw XP-taakbalk gratis uit over meerdere monitoren

Als er iets is waar we als nerds van houden, dan is het het gebruik van meerdere monitoren. We lopen door bibliotheken, universiteiten en huizen en kijken hoe mensen met slechts één scherm wegzwerven, en we zuchten een hoorbare zucht. De extra lolcats die ze zouden kunnen zien als ze hun efficiëntie maar maximaliseren.

Bekijk de weersomstandigheden in realtime met Weather Watcher

Zelfs als u een computernerd bent die nooit het daglicht ziet, moet u zich toch bewust zijn van wat het weer in uw omgeving doet. Vandaag zullen we kijken naar Weather Watcher, een gratis aanpasbaar desktop-weerstationprogramma waarmee u in realtime op de hoogte kunt blijven van de huidige omstandigheden.

Week in Geek: Windows 7 Taskbar's Last Window Trick Edition

De functie voor het groeperen van taakbalkknoppen is niets nieuws in Windows 7 en het is nog steeds erg irritant als je snel wilt schakelen tussen meerdere vensters van hetzelfde type. Maar Windows 7 maakt het beter.

Vrijdagpret: Karoshi Zelfmoord Salarisman

Vrijdag is eindelijk hier en vandaag zullen we kijken naar een uniek stressverlichtend spel waarbij het doel is om je salarisman zelfmoord te laten plegen!

Excuses voor een vreselijke audioadvertentie

Een paar dagen geleden noemden we een vreselijke automatisch afgespeelde audioadvertentie die een van onze filler-adverteerders besloot te plaatsen zonder het ons te vertellen. We hebben ze in niet mis te verstane bewoordingen verteld dat het maar beter niet nog een keer kan gebeuren... en toen hebben ze het gisteravond weer ingeschakeld.

Schakel over naar de Dvorak-toetsenbordindeling in XP

Je hebt misschien de gevoeligheid van je polsen voor carpale tunnel overwogen. U probeert misschien te voorkomen dat uw opdringerige vrienden en familie uw pc gebruiken zonder dat het lijkt alsof u iets te verbergen heeft. Je zou zelfs kunnen proberen om de ziekte van Alzheimer af te weren door jezelf opzettelijk te onderwerpen aan:

BitLocker To Go versleutelt draagbare flashdrives in Windows 7

De BitLocker-functie is geïntroduceerd in Windows Vista en stelde u in staat de inhoud van uw harde schijf te coderen. Nu in Windows 7 bieden ze BitLocker To Go waarmee je draagbare USB-flashstations kunt versleutelen.

Doomi is een gratis kleine lichtgewicht takenlijst-app

In ons drukke nerdsleven lijkt het alsof we nooit genoeg herinneringen kunnen krijgen voor alle taken van de dag. Doomi is een gratis, eenvoudig te gebruiken To-Do-applicatie die geen onnodige extra functies bevat.

Download en converteer Real Media Audio-streams op de gemakkelijke manier

Het eigen RAM/RM-formaat van RealPlayer kan de ergste nachtmerrie van een student zijn. Terwijl veel universiteiten hun colleges online opnemen, weigeren ze toe te staan ​​dat ze worden vastgelegd uit angst dat hun kostbare edelstenen van kennis over de hele wereld zullen worden herverdeeld... gratis.