Voer IE6 en andere oude apps uit in Windows 7 met Spoon

Wilt u programma's op uw pc draaien zonder ze te installeren? Of je nu een verouderde app wilt gebruiken of gewoon een programma wilt proberen voordat je het installeert, hier is hoe je veel programma's online kunt uitvoeren met Spoon.

Spoon is een applicatievirtualisatieservice waarmee je veel browsers, apps en games op je pc kunt uitvoeren zonder ze te installeren. Het streamt de app van hun server naar je pc, zodat je een luchtspiegeling van programma's van verouderde browsers tot indie-games kunt uitproberen zonder ze te installeren. Laten we eens kijken hoe dit werkt.

Eerst moet u de Spoon-browserplug-in installeren. Ga naar hun website (link hieronder) en klik op Spoon-plug-in installeren.run-ie6-en-andere-oude-apps-in-windows-7-met-lepel foto 1

Nadat het programma is gedownload, voert u het normaal uit om het te installeren. U ziet een indicator terwijl Spoon op uw computer is ingesteld.

run-ie6-en-andere-oude-apps-in-windows-7-met-lepel foto 2

Enkele seconden later wordt u geïnformeerd dat de Spoon-plug-in op uw computer is geïnstalleerd.

run-ie6-en-andere-oude-apps-in-windows-7-met-lepel foto 3

Ga nu naar de Spoon-app-bibliotheek (link hieronder) in uw favoriete browser. Spoon werkt in recente versies van Internet Explorer, Google Chrome, Firefox en Safari voor Windows. Plaats de muisaanwijzer op de onderkant van het pictogram van een app en klik op de blauwe pijl om deze te starten.

run-ie6-en-andere-oude-apps-in-windows-7-met-lepel foto 4

U kunt ook op Nu starten klikken op de beschrijvingspagina van de toepassing.

run-ie6-en-andere-oude-apps-in-windows-7-met-lepel foto 5

U ziet een kleine melding onderaan uw browservenster terwijl de app op uw computer wordt gebufferd.

run-ie6-en-andere-oude-apps-in-windows-7-met-lepel foto 6

Zodra de app naar uw computer is gestreamd, wordt deze geopend zoals elk normaal programma dat u op uw computer hebt geïnstalleerd. De app zou redelijk soepel moeten werken, maar het kan even pauzeren als je een menu of instellingendialoogvenster opent dat je nog niet hebt gebruikt.

run-ie6-en-andere-oude-apps-in-windows-7-met-lepel foto 7

U ziet het pictogram van het programma in de taakbalk van uw computer en de app wordt volledig geïntegreerd met Windows, net als elke geïnstalleerde app. Het enige verschil is dat je het programma niet hoefde te installeren, en als je het eenmaal hebt gesloten, moet je het opnieuw openen vanaf de Spoon-website.

run-ie6-en-andere-oude-apps-in-windows-7-met-lepel foto 8

Als je klaar bent met het gebruik van een Spoon-app, kun je bestanden zoals gewoonlijk op je computer opslaan.

run-ie6-en-andere-oude-apps-in-windows-7-met-lepel foto 9

Test uw site in verschillende browserversies

Een van de beste dingen die u met Spoon kunt doen, is uw websites testen in oudere versies van populaire browsers. Spoon bevat Internet Explorer 6, 7, 8 en 9 bèta, evenals verschillende versies van Firefox, Safari en Opera. Om uw site in een van deze browsers te testen, voert u ze gewoon uit zoals elke andere Spoon-app.

Even later ziet u een oudere versie van IE rechtstreeks in Windows draaien. Hier hebben we IE6 op onze Windows 7-pc waarop IE9 bèta is geïnstalleerd. Normaal gesproken kunt u geen verschillende versies van IE naast elkaar gebruiken, maar Spoon maakt het een fluitje van een cent om dit te doen.

run-ie6-en-andere-oude-apps-in-windows-7-met-lepel foto 11

Hier is onze site geopend in Internet Explorer 6, 7, 8 en 9 bèta, allemaal op dezelfde Windows 7-pc. Let op hun individuele pictogrammen aan de linkerkant van de taakbalk. Dit is een van de weinige manieren waarop u uw sites snel kunt testen in oudere versies van IE, en het werkte prima in onze tests.

Spoon is een heel nette manier om apps op je pc uit te voeren. We waren verbaasd over hoe goed het werkte en zijn van plan het te gebruiken voor het testen van sites in oudere browsers en meer. Of je nu apps wilt uitvoeren zonder ze te installeren of gewoon een ouder programma wilt uitproberen, Spoon is een opwindende tool. Probeer het eens en laat ons in de opmerkingen weten hoe je het hebt gebruikt.

Installeer Spoon en kom meer te weten

Blader door en voer beschikbare lepel-apps uit

Meer verhalen

Gebruik een Unicode-teksttruc om lijsten te maken met selectievakjes

Waarom zou je je druk maken om ingewikkelde webapps als je gewoon een simpele lijst wilt maken? Met een paar handige Unicode-tekens kun je een visueel aantrekkelijke en gemakkelijk te doorbladeren lijst maken met platte tekst!

Friday Fun: Battleship – General Quarters

Het is weer vrijdag en het wordt waarschijnlijk erg saai op kantoor. Fleur de boel op door het bevel over een marinevloot te nemen en de strijd aan te gaan met Battleship - General Quarters.

Lees de volledige Android-gids gratis online (of koop een offline exemplaar)

Kevin Purdy, een van mijn collega-schrijvers bij Lifehacker en allround good guy, heeft zojuist een uitstekend boek gepubliceerd met alles wat je ooit zou willen weten over Android - en het is gratis online beschikbaar.

Een vervolgkeuzelijst maken in OS X

Afhankelijk van waar je je Mac voor gebruikt, zou je veel tijd in de Terminal kunnen doorbrengen, dus vandaag laten we je een manier zien om een ​​terminal te maken die van de bovenkant van het scherm naar beneden valt, zoals de oude Quake-console deed .

Gebruik Aero Snap met Internet Explorer 9 Tabs in Windows 7

Zoals u weet heeft Microsoft gisteren Internet Explorer 9 Beta voor het publiek vrijgegeven. Een van de interessante functies is het gebruik van Aero Snap met tabbladen in Windows 7, en we zullen er snel naar kijken.

Tweak ClearType in Windows 7 voor betere leesbaarheid van het scherm

Wilt u uw lettertypen er mooier uit laten zien in Windows 7? Met Windows 7 kunt u ClearType eenvoudig in- of uitschakelen en het aanpassen zodat het het beste werkt voor uw monitor, dus laten we eens kijken hoe u ClearType-lettertypen kunt weergeven zoals u dat wilt.

Opera 10.70 voegt een gewone bladwijzerbalk toe

Iedereen die Opera heeft gebruikt, is maar al te bekend met het ontbreken van een gewone bladwijzerwerkbalk onder de adresbalk. Opera's nieuwste 10.70-release heeft nu een eenvoudig te activeren bladwijzerwerkbalk ingebouwd.

Verplaats het pictogram Bureaublad weergeven naar Snel starten of taakbalk in Windows 7

Als u geen fan bent van het scrollen van uw aanwijzer naar de rechter benedenhoek van uw monitor om het bureaublad te tonen, hebben we een coole aanpassing waarmee u een pictogram Bureaublad weergeven kunt maken in Snel starten of waar dan ook op uw taakbalk.

Hoe u uw Windows 7-taakbalkpictogrammen voor elke app kunt aanpassen

Wilt u de pictogrammen op uw taakbalk vervangen door een mooie set pictogrammen die allemaal bij elkaar passen? Hier leest u hoe u de willekeurige snoepkleurige pictogrammen kunt wijzigen voor een stijlvolle pictogrammenset naar keuze.

Maak een sneltoets om het formaat van Windows te wijzigen naar een specifieke grootte met AutoHotkey

Omdat ik een groot deel van mijn tijd besteed aan het testen van applicaties, het maken van schermafbeeldingen en het doen van webontwikkeling, moet ik constant vensters naar verschillende groottes aanpassen - dus heb ik een AutoHotkey-functie samengesteld die het voor mij doet.