Android uitvoeren op uw netbook of desktop

Wilt u het Android-besturingssysteem van Google uitproberen op uw netbook of desktop? Hier leest u hoe u Android vanaf een flashstation kunt gebruiken en kunt zien hoe snel Android op echte hardware kan draaien!

Android installeren op uw flashstation of geheugenkaart

Zorg er eerst voor dat er een flashstation of geheugenkaart in uw computer is geplaatst met ongeveer 256 MB of meer opslagruimte. Verwijder alle bestanden die u nodig heeft van de schijf, zodat u deze kunt gebruiken om Android op uw computer uit te voeren.Nu ben je klaar om Android te downloaden en in te stellen op je schijf. Ga naar de Android x86-downloadpagina (link hieronder), scrol omlaag naar het gedeelte StableRelease en klik op Bekijken onder android-x86-1.6-r2.iso. Hierdoor wordt het iso-bestand naar uw computer gedownload.

run-android-op-je-netbook-of-desktop foto 1

Ga ondertussen naar de UNetbootin-site (link hieronder) en download deze ook.

run-android-op-je-netbook-of-desktop foto 2

Zodra uw downloads zijn voltooid, voert u UNetbootin uit. Klik op het opsommingsteken naast Diskimage, klik vervolgens op de knop ... en selecteer het Android ISO-bestand dat u zojuist hebt gedownload. Selecteer ten slotte de juiste flashdrive of geheugenkaart in het menu onderaan en klik op Ok.

run-android-op-je-netbook-of-desktop foto 3

UNetbootin kopieert nu de bestanden naar uw flashstation. Dit kan even duren, afhankelijk van de snelheid van uw flashstation.

run-android-op-je-netbook-of-desktop foto 4

Als het klaar is, wordt u gevraagd of u opnieuw wilt opstarten. Als u door wilt gaan en Android wilt gebruiken, kunt u op Opnieuw opstarten klikken; anders sluit u Android gewoon af vanaf uw flashstation wanneer u maar wilt.

run-android-op-je-netbook-of-desktop foto 5

Als je Android wilt proberen op een computer met een cd/dvd-station, kun je de ISO gewoon op een schijf branden en er vanaf opstarten. Netbooks hebben geen cd-stations, en zelfs op een desktop kan het fijn zijn om hiervoor geen cd te verspillen. Als je het op een schijf wilt branden, kun je dat eenvoudig doen vanuit Windows 7 of met een gratis programma zoals ImgBurn.

run-android-op-je-netbook-of-desktop foto 6

Android-x86 op uw computer gebruiken

Nu ben je klaar om Android op je netbook, laptop of zelfs een volledige desktopcomputer te gebruiken. Start eenvoudig uw computer opnieuw op met het USB-station en selecteer om ervan op te starten. Niet alle computers zullen automatisch opstarten vanaf een USB-apparaat, dus het kan zijn dat u op F2, F10 of een andere toets moet drukken, afhankelijk van uw computer, en de opstartopties in het bios moet wijzigen.

run-android-op-je-netbook-of-desktop foto 7

Wanneer u nu opstart vanaf het USB-station, selecteert u Live CD - Android-x86 uitvoeren zonder installatie.

run-android-op-je-netbook-of-desktop foto 8

U ziet enkele ogenblikken een tekstprompt terwijl Android begint te laden.

run-android-op-je-netbook-of-desktop foto 9

Dan zie je het Android-opstartscherm, hoewel we het maar even hebben gezien, omdat onze computer heel snel opstartte in Android.

run-android-op-je-netbook-of-desktop foto 10

Na een paar seconden ziet u de Android-desktop ... op uw netbook of computer! Je hebt snel toegang tot een van de apps op het startscherm, of open het menu om meer opties te zien.

Houd ingedrukt om een ​​contextmenu te openen, bijvoorbeeld om de achtergrond te wijzigen of een bureaubladwidget toe te voegen.

run-android-op-je-netbook-of-desktop foto 12

Of druk op de rechter muisknop om een ​​menu te openen, bijvoorbeeld om een ​​nieuw tabblad in de browser te openen.

Android-op-je-netbook-of-desktopfoto uitvoeren 13

Het werkt erg goed als een snelle manier om online te gaan; de Android-browser is eigenlijk heel geschikt voor normaal browsen en werkte heel goed in onze tests. Met een opstarttijd van 10 seconden of minder, kun je dit misschien gebruiken als alternatief voor Puppy Linux of andere lichte distributies voor een snelle manier om veilig online te gaan.

run-android-op-je-netbook-of-desktop foto 14

Je kunt zelfs nieuwe applicaties installeren met de meegeleverde AndAppStore, hoewel deze alleen worden geïnstalleerd terwijl deze Android-sessie actief is. Als u uw computer opnieuw opstart, ziet u alleen de standaardtoepassingen en -instellingen weer.

run-android-op-je-netbook-of-desktop foto 15

Android x86 ondersteunt alle hardware, inclusief camera's en wifi, op verschillende netbooks en laptops; controleer de onderstaande link om te zien of de jouwe wordt ondersteund. In onze test werd onze camera niet ondersteund en moesten we bovendien via Ethernet verbinding maken met internet omdat onze wifi-kaart niet werd gedetecteerd.

run-android-op-je-netbook-of-desktop foto 16

Android was voor het grootste deel zeer responsief, maar alles dat de desktop zou vervagen, zoals het openen van een dialoogvenster of een menu, zou erg langzaam werken en de muis zelfs schokkerig maken. Bovendien konden we het niet laten opstarten op onze desktop met een AMD-processor. Je zou Android op je harde schijf kunnen installeren, maar we zouden het niet aanraden gezien de beperkingen en problemen die het heeft. Maar het is erg leuk om mee te spelen vanaf een flashstation of geheugenkaart, en misschien voel je je zelfs avontuurlijk genoeg om te proberen het te installeren. Wees echter gewaarschuwd; dit is niet voor de zwakkeren van hart!

Conclusie

Als je nieuwsgierig bent naar hoe Android werkt en het op een echte machine wilt uitproberen, is dit een geweldige manier om te zien hoe snel een mobiel besturingssysteem kan zijn op een netbook of desktop. We zouden willen dat het stabieler was en programma's en instellingen op de flashdrive kon opslaan, maar het werkte wel als een mooie vervanging voor Puppy Linux of andere lichte, Live CD-distributies. Het werkt veel sneller op een echte computer dan in de emulator. Omdat je het vanaf een flashstation gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken dat je iets verprutst, dus ga je gang en probeer het voor onderzoek of plezier.

Of, als u Android liever gewoon vanuit Windows wilt uitproberen, bekijk dan onze artikelen over hoe u Android kunt testen in de Android-emulator en hoe u de Android Market in de emulator kunt inschakelen om het beste uit te proberen dat Android te bieden heeft.

Links

Android x86 downloaden

UNetbootin downloaden

Kijk of uw netbook of laptop volledig wordt ondersteund

Meer verhalen

Eenvoudige videoconversie via slepen en neerzetten voor Android, iPhone en PSP met Miro

Ben je op zoek naar een manier om snel een film te converteren voor je iPhone, PSP of Android-apparaat zonder te knoeien met verwarrende instellingen en opties? Vandaag zullen we kijken naar een eenvoudige manier om uw videobestanden te converteren met Miro Video Converter.

Automatische websiteversleuteling toevoegen aan Firefox

Wilt u websites automatisch versleuteld en veilig laten openen? Schakel een vaste lijst met websites in en de mogelijkheid om uw eigen sets met versleutelingsregels te maken met de HTTPS Everywhere-extensie voor Firefox.

Bestanden koppelen en openen in een ISO-image op Linux

Net als al het andere op Linux, is het het gemakkelijkst om dingen vanaf de opdrachtregel te doen, en als we te maken hebben met servers, is dat waarschijnlijk het enige waar we gemakkelijk toegang toe hebben. Gelukkig is het triviaal om een ​​ISO-image te mounten in Linux.

Beginner: een statisch IP-adres instellen in Mac OS X

Bij het organiseren van uw thuis- of kleine kantoornetwerk kan het soms gemakkelijker zijn om aan elke computer een eigen IP-adres toe te wijzen in plaats van DHCP te gebruiken. Vandaag bekijken we hoe u dit in OS X kunt doen.

Werk samen aan Office-documenten met uw Facebook-vrienden op Docs.com

Wilt u samenwerken en Office-documenten, PowerPoint-presentaties en meer delen met uw vrienden en collega's? Hier bekijken we hoe u de nieuwe Office Web Apps kunt gebruiken met uw Facebook-vrienden via Docs.com.

Hoe u uw eigen aangepaste Ubuntu Live-cd kunt maken

We houden van live-cd's, maar het is een gedoe om telkens dezelfde pakketten te installeren als u een virusscan moet uitvoeren of per ongeluk verwijderde gegevens moet herstellen. We laten je zien hoe je je eigen Ubuntu Live-cd kunt draaien, met alle pakketten die je wilt, en nog meer leuke aanpassingen.

Voeg WordPress.com-functies toe aan uw door uzelf gehoste WordPress-blog

Mist u enkele van de leuke functies van WordPress.com in uw zelf-gehoste WordPress-blog? Hier leest u hoe u veel van deze functies gratis kunt toevoegen met enkele geweldige WordPress-plug-ins.

Oplossing voor fout 2203. Er is een interne fout opgetreden tijdens de installatie van Office 2010

Helaas gaat bij het installeren van Office 2010 niet alles van een leien dakje. Hier leest u hoe u een interne fout 2203 kunt oplossen die we tegenkwamen tijdens een installatie van OneNote 2010.

Beginner: laat veelgebruikte pictogrammen weergeven in het systeemvak van Windows 7 op de taakbalk

Een nieuwe functie van de Windows 7-taakbalk is dat het systeemvak bepaalde pictogrammen automatisch verbergt. Hier zullen we een kijkje nemen om het een beetje beheersbaarder te maken.

Vraag de lezers: welke PDF-lezer gebruikt u? [Opiniepeiling]

Het pdf-formaat is een extreem populaire manier om thuis en op het werk documenten op te slaan en te delen. Deze week willen we graag weten welke pdf-software jij gebruikt.