Voeg de AeroSnap-functie van Windows 7 toe aan Vista en XP

Gebruik je Windows Vista of XP en wil je die Windows 7 AeroSnap-goedheid op je eigen systeem? Ga dan met ons mee als we kijken naar AeroSnap voor Windows Vista en XP.

Opmerking: vereist .NET Framework 2.0 of hoger (link onderaan artikel).

OpstellingWat doet AeroSnap precies, vraag je je misschien af... hier is een citaat rechtstreeks van de website:

AeroSnap is een eenvoudige maar krachtige applicatie waarmee u uw bureaubladvensters kunt verkleinen, rangschikken of maximaliseren door gewoon te slepen en neer te zetten. Sleep eenvoudig een venster naar een zijkant van uw bureaublad om het vast te klikken of sleep het naar boven om het te maximaliseren. Wanneer u het terug naar de laatste positie sleept, wordt de laatste venstergrootte hersteld.

Zodra je AeroSnap hebt geïnstalleerd en voor de eerste keer hebt gestart, is het enige item dat zichtbaar is het systeemvakpictogram. Voordat u verder gaat, dient u even de tijd te nemen om de opties te bekijken en eventueel aan te passen.

Opmerking: AeroSnap werkt met meerdere monitoren.

add-windows-7-and-rsquo;s-aerosnap-feature-to-vista-and-xp foto 1

Misschien wil je AeroSnap elke keer met Windows laten starten, maar de echt leuke instelling om hier in te schakelen is de Snap Preview. Als je AeroSnap op Vista gebruikt en Aero hebt ingeschakeld, zal dit echt fijn zijn.

add-windows-7-and-rsquo;s-aerosnap-feature-to-vista-and-xp foto 2

Het tweede gedeelte kan interessant zijn voor degenen die de sneltoetsfunctie willen inschakelen. Een vermeldenswaardig punt over dit scherm is dat het hoogste aantal pixels vanaf de rand van het scherm waarvoor u AeroSnap kunt instellen 20 pixels is.

add-windows-7-and-rsquo;s-aerosnap-feature-to-vista-and-xp foto 3

AeroSnap in actie

AeroSnap is extreem gebruiksvriendelijk... pak gewoon de bovenkant van een app-venster en sleep het naar links, rechts of boven aan je scherm. Omdat we dit op Windows Vista hebben geïnstalleerd, hebben we ervoor gezorgd dat de Snap Preview in de Opties is ingeschakeld. We begonnen met het slepen van ons Firefox 3.7-venster naar links... zodra we dicht bij de rand van het scherm kwamen, kun je zien dat de linkerhelft van het scherm tijdelijk overschaduwd werd.

Opmerking: De Snap Preview wordt weergegeven bij de linker- en rechterbewegingen, maar niet bij de bovenste beweging.

Bij het vrijgeven van Firefox viel het recht in het gearceerde deel van het scherm. Het mooie van AeroSnap is dat het heel eenvoudig is om het app-venster terug te brengen naar zijn vroegere grootte... je hoeft alleen maar op het bovenste gedeelte van het app-venster te klikken en het te pakken.

Firefox naar de bovenkant van ons scherm verplaatsen en...

Het klikt snel in het vullen van het scherm. Een ding dat we wel hebben opgemerkt, is dat het venster niet maximaliseerde volgens de functie voor de knop in de rechterbovenhoek.

Nu naar de rechterkant slepen...

En snap! Alles mooi en netjes weggestopt ... Je kunt de app-vensters minimaliseren naar de taakbalk en ze zullen terugkeren naar hun vorige snapgebied wanneer ze weer worden gemaximaliseerd.

Conclusie

Als je de AeroSnap-goedheid van Windows 7 aan je Vista- en XP-systemen wilt toevoegen, moet je deze app zeker eens proberen. AeroSnap is zeer eenvoudig in te stellen en te bedienen...

Links

Download AeroSnap voor Windows Vista & XP

Download het .NET Framework

Meer verhalen

Verander niet-aanpasbare Windows in aanpasbare Windows

Ben je gefrustreerd over Windows-app-vensters waarvan de grootte helemaal niet kan worden gewijzigd? Nu kunt u een aanpassing van de houding toepassen en het formaat van die vensters wijzigen met ResizeEnable.

Deel uw 30 meest bezochte domeinen met Visitation Cloud voor Firefox

Benieuwd naar de domeinen die u het meest bezoekt of misschien wilt u een manier om die informatie op een sociale website te delen? Nu kunt u de 30 meest bezochte domeinen in de geschiedenis van uw browser zien en delen met de Visitation Cloud-extensie.

Een iTunes-account maken zonder creditcard

iTunes Store biedt een grote verscheidenheid aan gratis inhoud, maar om het te downloaden moet je een account hebben. Meestal moet u uw creditcardgegevens invoeren om u aan te melden, maar hier is een eenvoudige manier om een ​​iTunes-account te krijgen voor gratis downloads zonder betalingsgegevens in te voeren.

Pandora gebruiken in Boxee

Boxee is een erg coole multimedia-app waarmee je op veel verschillende manieren toegang hebt tot je digitale media en deze kunt streamen. Er zitten ook veel extra apps bij, en vandaag bekijken we de Pandora-applicatie in Boxee.

Hoe NCAA March Madness online te bekijken

Je hebt je haakjes ingevuld en nu ben je klaar voor een van Amerika's meest populaire sportevenementen. Maar wat als u vastzit op uw werk of niet achter uw tv zit? Of laat je lokale partner een ander spel zien? Vandaag laten we zien hoe je alle March Madness online kunt vangen.

Vrijdagpret: ontvoering

Eindelijk is er weer een vrijdag en is het tijd om de middag te verspillen aan bedrijfstijd met het spelen van een flashgame. Vandaag bekijken we een leuk spel genaamd Abduction.

Speel elke dag een nieuw willekeurig spel in Chrome

Als u elke dag een paar momenten kunt ontspannen, kan de tijd zo veel beter verstrijken en kunt u zich verfrist voelen. Als je favoriete methode om te ontspannen het spelen van een snel spelletje is, doe dan mee en bekijk de Random Games van MyGiochi.net-extensie voor Google Chrome.

Wijs een netwerkschijf toe van XP naar Windows 7

We hebben veel vragen ontvangen over het toewijzen van een schijf van XP naar Windows 7 om gemakkelijk toegang te krijgen tot gegevens. Vandaag bekijken we hoe u een schijf kunt toewijzen in Windows 7 en hoe u deze kunt toewijzen aan een XP-schijf vanuit Windows 7.

Snelle oplossing voor Google Afbeeldingen zoeken

Ben je het onnodige laden van webpagina's en extra klikken op links beu om toegang te krijgen tot een afbeelding die je hebt gevonden met Google Afbeeldingen zoeken? Nu kunt u rechtstreeks naar de afbeelding zelf springen met de clickGOOGLEview-extensie voor Google Chrome.

Mediastreaming in Windows Home Server naar Windows Media Player inschakelen

Een van de coole functies van Windows Home Server is de mogelijkheid om foto's, muziek en video naar andere computers in uw netwerk te streamen. Vandaag bekijken we hoe u streaming in WHS naar Windows Media Player in Vista en Windows 7 kunt inschakelen.