Voeg traditionele opmerkingen toe aan Tumblr-blogs met Disqus

Wil je een traditioneel opmerkingenveld toevoegen aan je Tumblr-blog? Hier leest u hoe u het Disqus-reactiesysteem aan uw Tumblr-blog kunt toevoegen om erachter te komen wat anderen van uw berichten vinden.

De standaard Like- en Reblog-opties van Tumblr zijn een poging om reacties opnieuw uit te vinden, maar ze werken alleen goed als al je vrienden en lezers Tumblr gebruiken. Het toevoegen van traditionele opmerkingen aan uw Tumblr-blog kan de community van uw site verbreden en deze leuker en nuttiger maken. Hoewel Tumblr geen standaard reactiesysteem bevat, kun je het Disqus-reactiesysteem wel integreren, dat zowel reacties als feedback van sociale netwerken in slechts een paar stappen naar je blog kan brengen. Hier leest u hoe u zich kunt registreren en Disqus kunt toevoegen aan uw Tumblr-blog.

Registreer uw blog bij DisqusGa naar Disqus.com om je aan te melden voor een account en toe te voegen aan je blog. Klik op Aanmelden, gratis om te beginnen.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe

Voer het URL-adres van uw blog in, meestal uw_blog.tumblr.com. Voer vervolgens een naam in voor uw site, evenals een korte naam die geen spaties of speciale tekens gebruikt, behalve streepjes. Zorg ervoor dat je je korte naam kopieert, want dit is wat je nodig hebt om Disqus aan Tumblr toe te voegen.

voeg-traditionele-opmerkingen-toe aan-tumblr-blogs-met-disqus foto 2

Voer hieronder uw gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres in om uw moderatorprofiel aan te maken en klik vervolgens op Doorgaan.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 3

Nu, op de tweede pagina, moet je enkele instellingen kiezen voor de reacties van je blog. Selecteer uw taal bovenaan en dan kunt u veel optionele, sociale functies toevoegen of klik eenvoudig onderaan op Doorgaan om een ​​standaard opmerkingenveld aan uw blog toe te voegen.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 4

Optionele functies van Disqus

De optionele functies kunnen erg leuk zijn. In het eerste veld kun je ervoor kiezen om een ​​Facebook API-verbindingssleutel toe te voegen, waarmee je reacties op Facebook kunt delen en Facebook-vrienden kunt laten reageren zonder opnieuw in te loggen.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 5

Een van de grootste problemen met reacties op blogs is spam, en voor veel bloggers heeft het bloggen er niet meer door gemaakt. De hele dag opmerkingen modereren is niemands definitie van plezier. Vink het vakje Akismet aan om spamfiltering voor uw opmerkingen in te schakelen en voer uw Akismet API-sleutel in. Als je er nog geen hebt, bekijk dan ons bericht over WordPress.com-functies toevoegen aan je blog voor informatie over het aanmelden voor een gratis Akismet API-sleutel.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 6

Als je wilt zien wat andere mensen op internet over je site zeggen, vink je het vakje Reacties aan. Je kunt ervoor kiezen om berichten van Twitter, Blogger, WordPress, Hacker News, Digg en meer te zien, of selecteer Selecteer alle services om elke reactie te zien die Disqus vindt.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 7

Als iemand een reactie op je blog wil achterlaten, moet hij standaard zijn naam, e-mailadres en wachtwoord invoeren of inloggen met een Disqus-profiel. Als u het gemakkelijker wilt maken, vinkt u de inlogknoppen met commentaar weergeven onderaan de pagina aan. Nu kunt u ervoor kiezen om bezoekers te laten inloggen met hun Facebook, Twitter, OpenID of meer om het voor hen gemakkelijker te maken om commentaar te geven.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 8

Nadat u de gewenste opties heeft geselecteerd, klikt u op Doorgaan onder aan de pagina.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe

Nu is uw Disqus-account ingesteld en klaar om aan uw blog toe te voegen. Disqus werkt met verschillende blogsystemen, dus het biedt instructies om het op je eigen site te installeren. Klik op de Tumblr-link voor meer informatie over het installeren in Tumblr, of blijf hier lezen om de installatie op een gemakkelijke manier te voltooien. Merk op dat je misschien wat code van deze pagina nodig hebt als je thema niet automatisch Disqus-opmerkingen ondersteunt, dus misschien wil je het ter referentie op een ander tabblad openen.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 10

Voeg Disqus toe aan je Tumblr

Ga naar je Tumblr-dashboard en selecteer de link Aanpassen aan de rechterkant. Als u bent aangemeld bij Tumblr, kunt u ook naar Tumblr.com/customize bladeren.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 11

Selecteer op de pagina Aanpassen het tabblad Uiterlijk.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 12

Scrol omlaag naar de onderkant van die lijst en plak uw Disqus-korte naam in het vak Disqus korte naam. Onthoud dat dit de korte naam is die je hebt ingevoerd toen je je aanmeldde voor Disqus. Afhankelijk van uw thema ziet u mogelijk verschillende opties, maar de meeste thema's bevatten een vak met Disqus-opties.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 13

Als je klaar bent, klik je op Opslaan + Sluiten in de rechterbovenhoek.

Disqus handmatig toevoegen aan Tumblr

Als je het vak Disqus niet ziet in je Uiterlijk-instellingen, moet je de Disqus-info handmatig aan je thema toevoegen. Houd er rekening mee dat dit een vrij geavanceerde stap is, en hoewel we laten zien hoe u dit in het algemeen kunt doen, werkt het mogelijk niet voor alle thema's hetzelfde. Als je je onzeker voelt, wil je misschien overschakelen naar een van de Uitgelichte thema's, omdat ze allemaal Disqus-ondersteuning bevatten.

Om door te gaan en Disqus handmatig toe te voegen, selecteert u het tabblad Thema,

en klik vervolgens op de link Aangepaste HTML gebruiken onder aan het thema-tabblad.

Open nu in een apart venster of tabblad uw Disqus-instructiespagina die we eerder noemden. Als je het niet open hebt staan, blader dan naar de Disqus Tumblr-installatiepagina (link hieronder). Zodra u daar bent, kopieert u de tekst in het vak onder Handmatige instructies deel 2.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 17

Terug in Tumblr plak je deze code in je HTML-bron direct onder:

{/block:Berichten}

Als u dit niet kunt vinden, kunt u op Ctrl+F drukken en vervolgens de zoekterm in uw browser invoeren.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 18

Kopieer nu de tekst in het 3e vak op de Disqus-instellingenpagina en plak deze vóór de regel {/block:Posts}.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 19

Als je klaar bent, klik je op Opslaan + Sluiten in Tumblr zoals voorheen. Je zou nu Tumblr-opmerkingen over je thema moeten hebben, zelfs als deze standaard niet zijn opgenomen.

Disqus op Tumblr

Als je nu je Tumblr-blog bezoekt, zul je een paar veranderingen opmerken. Deze kunnen er anders uitzien, afhankelijk van je thema, maar de meeste thema's tonen nu het aantal opmerkingen en reacties op een bericht direct op je voorpagina.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 21

U ziet ook een nieuw opmerkingenveld met de sociale login-opties die u hebt geselecteerd, of afwisselend traditionele naam-, e-mail- en websitevelden als u daarvoor kiest.

voeg-traditionele-opmerkingen-toe aan-tumblr-blogs-met-disqus foto 22

Zodra je opmerkingen hebt, worden ze normaal onder je bericht weergegeven en kun je ze met één klik beantwoorden.

voeg-traditionele-opmerkingen-aan-tumblr-blogs-met-disqus foto toe 23

Conclusie

Of je nu een persoonlijke blog of een zakelijke nieuwssite hebt, reacties kunnen de brug zijn tussen jou en je lezers. Disqus brengt dit naar je Tumblr-blog en helpt je het hele gesprek rond je berichten bij te houden. Combineer dit met de standaard like- en reblog-functies van Tumblr, en je blog is socialer en meer verbonden dan ooit.

Als je nog geen Tumblr-blog hebt, bekijk dan ons artikel over hoe je een mooie, gemakkelijk te updaten blog kunt maken met Tumblr. Tumblr maakt bloggen eenvoudiger, en met een aantal van deze trucs en tips kun je het laten werken zoals je wilt en veel van de functies van meer geavanceerde systemen bevatten.

Links

Aanmelden voor Disqus

Maak een gratis Tumblr-blog

Installeer Disqus handmatig op Tumblr

Meer verhalen

Wat is moe.exe en waarom is het actief?

Je leest dit artikel waarschijnlijk omdat je hebt gemerkt dat moe.exe in Taakbeheer wordt uitgevoerd en je je afvraagt ​​​​waarom het geheugen en CPU-tijd verbruikt. U gebruikt geen programma met de naam Moe, dus waar komt dit proces vandaan en wat doet het op uw computer?

Voorkom dat Google al uw bewegingen online volgt

Google biedt veel handige webtools die ons leven gemakkelijker maken, maar het verzamelt ook een enorme hoeveelheid gegevens over zijn gebruikers. Hier leest u hoe u zich kunt afmelden voor bepaalde automatische gegevensverzameling en wat meer privacy kunt behouden.

Stomme geektrucs: dubbelklik op het linkervensterpictogram om een ​​app in Windows te sluiten

Wanneer u een toepassingsvenster wilt sluiten, moet u het eruit halen of het via de taakbalk sluiten, toch? Wat u misschien niet weet, is dat u een toepassing ook kunt sluiten door te dubbelklikken op het pictogram aan de linkerkant van een app-venster.

Open Zoho Documents & Spreadsheets eenvoudig in Firefox

Ben je een fan van Zoho's online services en wil je gemakkelijk toegang tot lokaal opgeslagen bestanden? Dan wilt u misschien eens kijken naar de Zoho Companion For Firefox-extensie.

Vraag de lezers: welke Office-software gebruikt u op uw computer?

Als u een computer heeft, is de kans groot dat u dagelijks een soort tekstverwerkings- of kantoorsoftware gebruikt. Wat we deze week willen weten, is welke kantoorsoftware jij gebruikt?

Opschonen en de nieuwe map van het Windows-contextmenu sneller openen

Wanneer u met de rechtermuisknop op uw bureaublad klikt om naar de nieuwe map van het contextmenu te gaan, zijn er standaard veel items die u waarschijnlijk niet gebruikt. Hier bekijken we hoe u het menu kunt opschonen voor snellere toegang bij het maken van een nieuwe map.

Hoe de Wubi Ubuntu Bootloader te herstellen

Is Ubuntu uit uw Windows Boot Manager-lijst verdwenen nadat u het met Wubi hebt geïnstalleerd? Hier leest u hoe u het snel kunt herstellen en uw Ubuntu kunt gebruiken zoals voorheen.

OS X-navigatie versnellen met Quicksilver

We zijn altijd op zoek naar verbetering van de efficiëntie, minder stappen om foto's te bewerken, minder stappen om tekstverwerking op te maken, enz. Tegenwoordig kijken we naar het minder gebruiken van de muis en het sneller kunnen vinden van bestanden en het openen van applicaties in OS X.

Zoek snel woorddefinities op met TheFreeDictionary voor IE 8

Tijdens het browsen in Internet Explorer heeft u wellicht een snelle definitie, toegang tot de thesaurus of een vertaling van een woord nodig. Met de Define with TheFreeDictionary-versneller kunt u alle drie desgewenst doen.

Integreer MS Office en uw Zoho Online-account

Bent u op zoek geweest naar de integratie van MS Office-installatie en uw Zoho online-account? Ga dan met ons mee als we kijken naar de Zoho Plugin voor Microsoft Office.