Spellingcontrole toevoegen aan uw favoriete Windows-apps

Sommige, maar niet alle Windows-apps hebben een of andere ingebouwde spellingcontrole. Als je spellingcontrole wilt toevoegen aan al je apps (of een selecte groep), sluit je dan bij ons aan terwijl we naar tinySpell kijken.

Opmerking: er is ook een betaalde versie van deze software (tinySpell+) beschikbaar voor degenen die extra functionaliteit willen.

tinySpell in actieHet installatieproces is eenvoudig en duidelijk... zodra u klaar bent met het installeren van tinySpell, ziet u uw nieuwe systeemvakpictogram. Je kunt het contextmenu van tinySpell hier zien.

voeg-spellingcontrole-aan-uw-favoriete-windows-apps foto toe 1

Voordat u verder gaat, wilt u misschien de instellingen doornemen om de gewenste weergavewijzigingen aan te brengen.

voeg-spellingcontrole-aan-uw-favoriete-windows-apps foto toe 2

Tijdens onze tests vonden we het erg handig om de Spelling Tip-opties aan te passen... het zal zorgen voor een veel mooiere en gemakkelijker te lezen weergave als je een spelfout hebt.

voeg-spellingcontrole-aan-uw-favoriete-windows-apps foto toe 3

Als u op de opdracht Toepassingen... in het contextmenu klikt, verschijnt het volgende venster. Je kunt hier echt bepalen hoe actief tinySpell zal zijn:

  • Maak een speciale lijst met apps die tinySpell niet zal controleren
  • Maak een aangepaste lijst met apps die tinySpell zal controleren

voeg-spellingcontrole-aan-uw-favoriete-windows-apps foto toe 4

Als u bepaalde of unieke woorden heeft die u van tevoren aan tinySpell's Dictionary wilt toevoegen, kunt u dat doen door te klikken op de Dictionary...-opdracht in het contextmenu.

voeg-spellingcontrole-aan-uw-favoriete-windows-apps foto toe 5

Wilt u van tevoren de spelling van een woord controleren of bent u gewoon benieuwd hoe het wordt gespeld? Klik op Spellingvenster openen in het contextmenu om een ​​speciaal spellingcontrolevenster te openen.

voeg spellingcontrole toe aan je favoriete Windows-apps foto 6

Voor ons voorbeeld hebben we de spelling expres verkeerd gespeld ... merk op dat het woord rood is geworden.

voeg-spellingcontrole-aan-uw-favoriete-windows-apps foto toe 7

Als u op de knop Vinkje klikt, wordt een vervolgkeuzelijst geopend met voorgestelde spellingen voor het woord waar u naar vraagt. Klik op de juiste vermelding als u het woord wilt kopiëren en plakken.

voeg-spellingcontrole-aan-uw-favoriete-windows-apps foto toe 8

Vervolgens gingen we verder met Kladblok. Terwijl we aan het typen waren, waarschuwde tinySpell ons toen we het woord app typten. U hoort een klein standaardsysteemgeluid en ziet een kleine pop-up zoals hier weergegeven als tinySpell denkt dat een woord verkeerd is gespeld.

voeg-spellingcontrole-aan-uw-favoriete-windows-apps foto toe 9

Het systeemvakpictogram verandert ook in een gele kleur. U kunt de lijst met voorgestelde spellingen openen door met de linkermuisknop op de kleine pop-up of op het systeemvakpictogram te klikken.

voeg-spellingcontrole-aan-uw-favoriete-windows-apps foto toe 10

Als het woord een correct gespelde afkorting (of speciaal/aangepast) is zoals ons woord hier, kunt u Toevoegen aan woordenboek selecteren.

voeg-spellingcontrole-aan-uw-favoriete-windows-apps foto toe 11

Verder gaand in ons tekstdocument hebben we opnieuw met opzet de spelling verkeerd gespeld...

voeg-spellingcontrole-aan-uw-favoriete-windows-apps foto toe 12

Door met de linkermuisknop op de pop-up te klikken, kregen we toegang tot de vervolgkeuzelijst met voorgestelde spellingen ...

voeg-spellingcontrole-aan-uw-favoriete-windows-apps foto toe 13

En door op de juiste spelling te klikken, werd deze automatisch in ons document ingevoegd in plaats van het verkeerd gespelde woord.

voeg-spellingcontrole-aan-uw-favoriete-windows-apps foto toe 14

Zoals je hier kunt zien hield tinySpell zelfs de bestandsnamen in de gaten toen we het document gingen opslaan. Zeer grondig inderdaad.

voeg-spellingcontrole-aan-uw-favoriete-windows-apps foto toe 15

Conclusie

Als je favoriete app geen ingebouwde spellingcontrole heeft, dan is tinySpell zeker een welkome (en zeer nuttige) toevoeging aan je Windows-systeem. Ze bieden ook een draagbare versie, zodat u deze naar elke pc kunt meenemen.

Links

TinySpell downloaden

*Opmerking: de downloadlink bevindt zich ongeveer halverwege de pagina.

Meer verhalen

Bureaubladplezier: 21 coole Ubuntu-achtergronden

Ubuntu 10.04 werd vorige maand uitgebracht en wordt geleverd met een aantal adembenemende ontwerpverbeteringen, en er is een aantal fantastische kunstwerken in geïntegreerd. We hebben een verzameling achtergronden samengesteld om het persoonlijker te maken.

Voeg sociale elementen toe aan uw Gmail-contacten met Rapportive

Wilt u meer weten over uw contacten? Xobni is hiervoor een geweldige tool in Outlook, en dankzij een kleine plug-in voor Gmail kun je vergelijkbare functionaliteit rechtstreeks vanuit je favoriete webmail-app krijgen.

Maak aangepaste afspeellijsten in Windows Media Player 12

Een afspeellijst is een groep nummers of mediabestanden die zijn gegroepeerd op basis van een thema. Vandaag bekijken we hoe u uw eigen aangepaste afspeellijsten kunt maken in Windows Media Player 12.

Controleer uw spelling, grammatica en stijl in Firefox en Chrome

Ben je het zat om simpele schrijffouten te maken die de spellingcontrole van je browser te boven gaan? Hier leest u hoe u geavanceerde grammaticacontrole en meer kunt krijgen in Firefox en Chrome met After the Deadline.

Verplaats bestanden van een defecte pc met een Ubuntu Live-cd

U hebt de Ubuntu Live-cd geladen om bestanden van een defect systeem te redden, maar waar slaat u de herstelde bestanden op? We laten u zien hoe u ze op externe schijven, schijven op dezelfde pc, een Windows-thuisnetwerk en andere locaties kunt opslaan.

Vrijdagpret: Omega Crisis

Het is weer vrijdag en het is tijd om een ​​leuke flashgame te spelen tijdens de bedrijfstijd. Vandaag bekijken we de ruimteschieter Omega Crisis.

Maak en maak een back-up van meerdere profielen in Google Chrome

Met andere browsers zoals Firefox en SeaMonkey kun je meerdere profielen hebben, maar Chrome niet ... althans niet tot nu toe. Als u meerdere profielen wilt gebruiken en er back-ups voor wilt maken, sluit u dan bij ons aan als we kijken naar Google Chrome Backup.

Verwijder het slotpictogram uit een map in Windows 7, 8 of 10

Als je hebt gespeeld met het delen van mappen of beveiligingsopties, dan heb je misschien een lelijk slotpictogram op een map gekregen. We laten u zien hoe u van dat pictogram af kunt komen zonder het te veel te delen.

Afspelen verbeteren met verbeteringen in Windows Media Player 12

Bent u op zoek naar manieren om het afspelen van uw media in Windows Media Player 12 te verbeteren? We laten u zien hoe u dat kunt doen met behulp van de verbeteringen in WMP 12.

Voorbeeld voordat u plakt met Live voorbeeld in Office 2010

Vind je jezelf vaak gefrustreerd dat de inhoud die je zojuist hebt gekopieerd en geplakt niet is geworden zoals je had verwacht? Met de nieuwe Live Preview in Office 2010 kunt u een voorbeeld bekijken van hoe gekopieerde inhoud eruit zal zien wanneer deze zelfs tussen Office-toepassingen wordt geplakt.