Voeg sociale elementen toe aan uw Gmail-contacten met Rapportive

Wilt u meer weten over uw contacten? Xobni is hiervoor een geweldige tool in Outlook, en dankzij een kleine plug-in voor Gmail kun je vergelijkbare functionaliteit rechtstreeks vanuit je favoriete webmail-app krijgen.

Rapportief instellen op uw Gmail

Blader naar de Rapportive-site (link hieronder) en klik op Installeren om deze aan uw browser toe te voegen. Rapportive ondersteunt momenteel alleen Firefox en Google Chrome. In deze test hebben we het geïnstalleerd op Google Chrome. Merk op dat Chrome waarschuwt dat Rapportive toegang heeft tot uw privégegevens vanuit Gmail, hoewel Rapportive zegt dat ze deze gegevens alleen veilig gebruiken op uw computer of hun servers.voeg-sociale-elementen-aan-uw-gmail-contacten-met-rapportieve foto toe 1

De volgende keer dat u zich aanmeldt bij Gmail, opent u een bericht om de nieuwe Rapportive-zijbalk te zien. Klik op Inloggen om aan de slag te gaan.

voeg-sociale-elementen-aan-uw-gmail-contacten-met-rapportieve foto toe 2

Kies of u Rapportive toegang wilt geven tot uw gegevens.

voeg-sociale-elementen-aan-uw-gmail-contacten-met-rapportieve foto toe 3

Kies ten slotte of u aangemeld wilt blijven bij Rapportive of uitlogt wanneer u zich afmeldt bij Gmail.

voeg-sociale-elementen-aan-uw-gmail-contacten-met-rapportieve foto toe 4

Rapportive gebruiken

Wanneer u nu een e-mail opent, zou u meer informatie over uw contactpersoon moeten zien aan de rechterkant van het bericht waar u gewoonlijk Google AdSense-advertenties ziet.

voeg-sociale-elementen-aan-uw-gmail-contacten-met-rapportieve foto toe 5

Mogelijk ziet u een avatar, een korte biografie en links naar hun sociale netwerken. U kunt ook notities over een contactpersoon toevoegen, waardoor u Rapportive als CRM kunt gebruiken.

voeg-sociale-elementen-aan-uw-gmail-contacten-met-rapportieve foto toe 6

Mogelijk ziet u meer informatie over sommige contacten. Hier zien we een contactpersoon die recente Tweets en links naar verschillende sociale netwerken toont.

voeg-sociale-elementen-aan-uw-gmail-contacten-met-rapportieve foto toe 7

Rapporteer verder

U kunt meer functies toevoegen aan Rapportive met Raplets, dit zijn kleine uitbreidingen die meer informatie of CRM-functionaliteit toevoegen. Om deze toe te voegen, klikt u op de knop Rapportive bovenaan Gmail en selecteert u Raplets aan Rapportive toevoegen.

voeg-sociale-elementen-aan-uw-gmail-contacten-met-rapportieve foto toe 8

Zoek een Raplet die je wilt en klik op Dit toevoegen.

voeg-sociale-elementen-aan-uw-gmail-contacten-met-rapportieve foto toe 9

Er wordt een pop-up geopend met meer informatie over de Raplet; klik onderaan op de knop Toevoegen als u deze nog steeds wilt.

voeg-sociale-elementen-aan-uw-gmail-contacten-met-rapportieve foto toe 10

En als u Rapportive wilt sluiten zonder uit te loggen bij Gmail, klikt u op de Rapportive-link in Gmail en selecteert u Uitloggen.

voeg-sociale-elementen-aan-uw-gmail-contacten-met-rapportieve foto toe 11

Conclusie

Of u nu meer wilt weten over uw contacten of notities over hen wilt bijhouden, Rapportive is een geweldige manier om dit vanuit Gmail te doen. Met dergelijke tools wordt Gmail een beetje krachtiger en voelt het meer als een desktop-applicatie. Als u dit soort functionaliteit in Outlook wilt, bekijk dan ons artikel over hoe u de zoekfunctie en contacten van Outlook met Xobni kunt versterken.

Rapportief toevoegen aan Gmail

Meer verhalen

Wat is .recent-used.xbel en hoe verwijder ik het voorgoed?

Als je dit artikel leest, heb je waarschijnlijk het .recent-gebruikte.xbel-bestand opgemerkt in de hoofdmap van je gebruikersmap, en je vraagt ​​je af waarom het steeds terugkomt, ook al verwijder je het herhaaldelijk.

Desktopplezier: Sci-Fi Icon Packs Series 2

Als je onze eerste sci-fi icon packs-collectie leuk vond, bereid je dan voor op meer icoongoedheid met de selectie in onze tweede sci-fi-serie.

Hoe de nieuwe geolocatiefunctie in Google Chrome uit te schakelen

De nieuwste versie van Google Chrome heeft geolocatie standaard ingeschakeld, en als u zich zorgen maakt over privacy of als u niet wilt dat websites u om uw locatie vragen, dan hebben we de snelle details over hoe u dit kunt uitschakelen.

Songteksten weergeven in Windows Media Player met Lyrics-plug-in

Op zoek naar een manier om songteksten weer te geven in Windows Media Player? Vandaag kijken we naar een zeer eenvoudige methode om dit te bereiken met Lyrics Plugin voor Windows Media Player.

Vrijdagpret: Wake Up the Box

Nog een vrijdag en het is tijd om de rest van je vrijdag te verspillen met het online spelen van een leuke flashgame. Vandaag bekijken we een ontspannend fysiek puzzelspel genaamd Wake Up the Box.

Maak uw muisaanwijzers linkshandig vriendelijk

Het is een rechtsgerichte wereld, met alles van potloden tot computermuizen die verwachten dat je rechtshandig bent. Hier leest u hoe u uw muis en cursors in Windows 7 en Vista kunt trainen om uw linkshandigheid te respecteren.

Wijzig de taal van de gebruikersinterface in Vista of Windows 7

Wilt u de taal van de gebruikersinterface wijzigen in een editie van Windows 7 of Vista op uw computer? Hier is een gratis app waarmee je dit snel en gemakkelijk kunt doen.

Open een bestandsbrowser vanuit uw huidige opdrachtprompt/terminalmap

Heb je ooit wat werk gedaan op de opdrachtregel toen je je realiseerde dat het een stuk eenvoudiger zou zijn als ik de muis voor deze taak kon gebruiken? Eén commando later heb je een venster open naar dezelfde plek waar je bent.

Bewaak het weer vanaf uw Windows 7-taakbalk

Het kan moeilijk zijn om de weersvoorspelling bij te houden als je het extra druk hebt met je werk. Als je een eenvoudige maar mooi ogende manier nodig hebt om weermonitoring in je taakbalk te integreren, sluit je dan bij ons aan terwijl we naar WeatherBar kijken.

Snel opnieuw opstarten rechtstreeks van Windows 7 naar XP, Vista of Ubuntu

Een van de grootste ergernissen met een dual-boot-systeem is dat je moet wachten tot je pc opnieuw is opgestart om het besturingssysteem te selecteren waarnaar je wilt overschakelen, maar er is een eenvoudig stukje software dat dit proces gemakkelijker kan maken.