Nadruk toevoegen aan alinea's met hoofdletters in Word 2007

U kunt nadruk leggen op uw Word 2007-documenten door gebruik te maken van hoofdletters... u weet wel, die grote letters aan het begin van een document of alinea die uw document er echt professioneel uit laten zien.

Klik op het begin van de alinea die u wilt benadrukken. Klik vervolgens op het tabblad Invoegen op het lint en kies Drop Cap. U kunt naar een van de drie vooraf ingestelde Drop Caps scrollen en het document verandert met uw keuze. Standaard zakt het met drie regels.Wij nerds zijn echter nooit tevreden met de standaardinstellingen. U zult in het bovenstaande scherm zien dat er een keuze is voor Drop Cap-opties. In het optiescherm kunt u het lettertype, het aantal te laten vallen regels en de positie wijzigen.

add-emphasis-to-paragraphs-with-drop-caps-in-word-2007 foto 2

Hier is het resultaat na het kiezen van het stijlvolle Old English-lettertype. (Misschien wilt u het normale lettertype aanpassen)

add-emphasis-to-paragraphs-with-drop-caps-in-word-2007 foto 3

Dit is een leuke tip om 37 stukjes flair aan je TPS-rapporten toe te voegen, hoewel het waarschijnlijk overdreven is om voor elke alinea Drop Caps te gebruiken. Maar spaarzaam gebruikt, ik vind het een leuke creatieve touch!

Meer verhalen

.OGM-videobestanden afspelen in Windows Vista

Dus je hebt een heleboel .OGM-videobestanden en ze kunnen niet worden afgespeeld in Windows Vista... relax, je hoeft alleen maar de juiste codecs te installeren om ze af te spelen vanuit Windows Media Player.

Zorg ervoor dat de mini-opmaakwerkbalk stopt met opduiken in Word 2007

Een van de grootste nieuwe veranderingen in Office 2007 is de nieuwe mini-werkbalk die verschijnt wanneer u tekst markeert en ofwel met de rechtermuisknop klikt of uw muis omhoog beweegt.

Voorvertoning van documenten zonder ze te openen in Word 2007

Als u veel Word-documenten hebt en niet zeker weet welke de informatie bevat die u nodig hebt, kunt u met Microsoft Word 2007 een voorbeeld van een document in Word bekijken zonder dat u elk document hoeft te openen.

AutoHerstel-interval wijzigen op Office 2007

AutoHerstel is een Microsoft Office-functie die voorkomt dat u werk verliest in het geval van een systeemcrash of stroomuitval door uw document automatisch op bepaalde tijdsintervallen op te slaan.

Maximaliseer de ruimte door het lint automatisch te verbergen in Office 2007

De lintfunctie in Microsoft Office 2007 zit vol met functies die het navigeren door opties vergemakkelijken, maar het neemt veel ruimte in beslag. Als u denkt dat het lint te groot is, kunt u het in een pseudo-auto-hide-modus zetten en toch alle functionaliteit behouden, maar met een veel kleinere

Handtekening toevoegen in Outlook 2007 met behulp van het lint

Het toevoegen van uw contactgegevens als handtekening aan uw e-mails is erg handig in een zakelijke omgeving, maar ook voor persoonlijke e-mails. U kunt op dezelfde manier een handtekening toevoegen als in 2003, maar u kunt The Ribbon ook gebruiken als een nieuwe manier om uw handtekening toe te voegen.

Detecteer en repareer toepassingen in Microsoft Office 2007

Hoe vaak heb je een Microsoft Office-toepassing laten crashen of je systeem hebben vergrendeld? De ergste boosdoeners lijken Outlook en Access voor mij te zijn.

Plaats de menubalk van Internet Explorer 7 & 8 weer bovenaan

Zou je willen dat de IE7-menubalk zich bevond waar hij was in IE6? Hier leest u hoe u snel een registerfix kunt maken om deze terug naar boven te verplaatsen.

Bewaak alle SQL-query's in MySQL

Microsoft's SQL Server heeft een tool genaamd Profiler die u kunt gebruiken om elke SQL-query die de database bereikt, te controleren. Dit is uitermate handig voor zowel programmeurs als databasebeheerders om problemen op te lossen met de exacte query's die door een toepassing worden gegenereerd.

Een Access 2003-rapport exporteren naar Excel-spreadsheet

In de zakelijke omgeving is Excel koning. Dus als u een Access-databaserapport hebt dat u liever in Excel-spreadsheetvorm wilt analyseren, is er een eenvoudige manier om dit te converteren.