Microsoft Core-lettertypen toevoegen aan Ubuntu

Heeft u ooit de standaard Microsoft-lettertypen zoals Times New Roman op uw Ubuntu-computer nodig gehad? Hier leest u hoe u eenvoudig de belangrijkste Microsoft-lettertypen aan Ubuntu kunt toevoegen.

Times New Roman, Arial en andere kernlettertypen van Microsoft zijn nog steeds enkele van de meest gebruikte lettertypen in documenten en websites. Times New Roman is vooral vaak vereist voor essays van universiteiten, juridische documenten en andere belangrijke documenten die u mogelijk moet schrijven of bewerken.

Ubuntu bevat de alternatieve Liberation-lettertypen die soortgelijke alternatieven bevatten als Times New Roman, Arial en Courier New, maar deze worden mogelijk niet geaccepteerd door professoren en anderen wanneer een bepaald lettertype is vereist. Maar maak je geen zorgen; het kost maar een paar klikken om deze lettertypen gratis aan Ubuntu toe te voegen.De belangrijkste Microsoft-lettertypen installeren

Microsoft heeft hun kernlettertypen, waaronder Times New Roman en Arial, gratis vrijgegeven en u kunt deze eenvoudig downloaden van het Software Center. Open uw menu Toepassingen en selecteer Ubuntu Software Center.

add-microsoft-core-fonts-to-ubuntu photo 2

Voer in het zoekvak het volgende in:

ttf-mscorefonts

Klik op Installeren in het installatieprogramma voor Microsoft TrueType-kernlettertypen rechtstreeks in de zoekresultaten.

add-microsoft-core-fonts-to-ubuntu photo 3

Voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd en klik op Authenticeren.

add-microsoft-core-fonts-to-ubuntu photo 4

De lettertypen worden dan automatisch binnen een paar minuten gedownload en geïnstalleerd, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding.

Zodra de installatie is voltooid, kunt u OpenOffice Writer starten om de nieuwe lettertypen uit te proberen. Hier is een voorbeeld van alle lettertypen in dit pakket. En ja, dit omvatte ook de beruchte Comic Sans- en Webdings-lettertypen, evenals de uiterst belangrijke Times New Roman.

Let op: Standaard gebruikt OpenOffice in Ubuntu Liberation Serif als het standaardlettertype, maar na installatie van dit lettertypepakket zal het standaardlettertype overschakelen naar Times New Roman.

add-microsoft-core-fonts-to-ubuntu photo 6

Andere lettertypen toevoegen

Naast de Microsoft Core Fonts heeft het Ubuntu Software Center honderden gratis lettertypen beschikbaar. Klik op de Fonts-link op de voorpagina om deze te verkennen en installeer hetzelfde als hierboven.

add-microsoft-core-fonts-to-ubuntu photo 7

Als u afzonderlijk een ander lettertype hebt gedownload, kunt u dit ook eenvoudig in Ubuntu installeren. Dubbelklik erop en klik vervolgens op Installeren in het voorbeeldvenster.

add-microsoft-core-fonts-to-ubuntu photo 8

Conclusie

Hoewel u misschien de voorkeur geeft aan de lettertypen die bij Ubuntu worden geleverd, zijn er veel redenen waarom het nuttig kan zijn om de kernlettertypen van Microsoft te hebben. Gelukkig is het in Ubuntu eenvoudig om ze te installeren, dus je hoeft je nooit zorgen te maken dat je ze niet hebt wanneer je een belangrijk document moet bewerken.

Meer verhalen

Gebruik die extra muisknoppen om de efficiëntie te verhogen

Wist u dat de meest gebruikte muisacties zijn klikken op de knop Sluiten van een venster (de X in de rechterbovenhoek) en klikken op de knop Terug (in een browser en verschillende andere programma's)? Hoeveel tijd besteedt u elke dag aan het zoeken naar de knop Sluiten of de knop Terug met uw muis?

Containerformaat (multimedia)

Een containerformaat, of wrapperformaat, is een metabestandsformaat waarvan de specificaties beschrijven hoe verschillende data-elementen en metadata zijn gerangschikt. Hoewel containerindelingen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan bestandstypen binnen en tussen besturingssystemen, is de meest voorkomende manier waarop de gemiddelde computergebruiker

Volg de How-To Geek Writers op Twitter

Heb je je ooit afgevraagd wat de How-To Geek-schrijvers van plan zijn? Als u een Twitter-gebruiker bent, kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. We hebben ook een nieuw @howtogeeksite-account aangemaakt als je gewoon op de hoogte wilt blijven van de nieuwste artikelen.

Desktop Fun: Desert Areas Wallpaper Collection Series 1

Spreekt de schaarse open uitstraling van woestijngebieden je gevoel voor avontuur en romantiek aan? Leun dan achterover en geniet van de schilderachtige uitzichten met de eerste in onze reeks Desert Areas Wallpaper-collecties.

Snap App Windows naar vooraf gedefinieerde schermsecties met Acer GridVista

De functie voor het uitlijnen van vensters in Windows 7 en de mogelijkheid om monitor(s) te ordenen in specifieke gerasterde secties zijn de laatste tijd beide populair geworden. Als u van het idee houdt om beide te combineren in één software, sluit u dan bij ons aan terwijl we naar Acer GridVista kijken.

Jolicloud is een handig nieuw besturingssysteem voor uw netbook

Wilt u uw netbook nieuw leven inblazen? Hier is een korte blik op Jolicloud, een uniek nieuw op Linux gebaseerd besturingssysteem waarmee u uw netbook op een geheel nieuwe manier kunt gebruiken.

Bureaubladplezier: nieuwe themapakketten toevoegen aan Windows 7

Een van de geweldige dingen van Windows 7 is de beschikbaarheid van nieuwe thema's en omdat er elke maand meer beschikbaar komen, is er genoeg om uit te kiezen. Doe met ons mee terwijl we een voorbeeldset bekijken van de geweldige thema's die u voor uw systeem kunt downloaden.

Zoek alternatieve zoekmachines vanuit de zoekpagina van Bing

Dus je gebruikt Bing Search graag, maar bent misschien nog steeds nieuwsgierig naar wat een andere zoekmachine zal bieden als deze wordt gebruikt. Nu kunt u zoeken met een andere zoekmachine vanuit de Bing Search-pagina en genieten van genummerde resultaten met behulp van twee eenvoudige gebruikersscripts.

Ontvang pop-upmeldingen voor uw RSS-feeds met Feed Notifier

Bent u op zoek naar een manier om updates van uw favoriete websites rechtstreeks op uw bureaublad te krijgen? Als dat zo is, wil je Feed Notifier eens bekijken. Deze gratis Windows-toepassing wordt uitgevoerd in het systeemvak en levert pop-upmeldingen op uw bureaublad wanneer uw geabonneerde RSS-feeds worden bijgewerkt.

OCR alles met OneNote 2007 en 2010

OCR-software van hoge kwaliteit kan vaak erg duur zijn, maar het kan zijn dat u er al een op uw computer hebt geïnstalleerd waarvan u niet op de hoogte was. Hier leest u hoe u OneNote kunt gebruiken om alles op uw computer te OCRen.