Voeg je eigen domein toe aan je Tumblr-blog

Wil je je Tumblr-blog personaliseren met je eigen domeinnaam? Hier leest u hoe u een domein kunt omleiden naar Tumblr en het kunt registreren bij uw blog.

Wanneer je je aanmeldt voor een nieuwe Tumblr-blog, is het adres van je blog standaard jouw_blog_name.tumblr.com. Een van de beste redenen om je eigen domeinnaam te gebruiken, is dat je het domein altijd naar een andere blogservice kunt verplaatsen als je besluit over te stappen en te stoppen met bloggen op Tumblr. Met je eigen domein is de identiteit van je blog veilig, en het beste van alles is dat als je eenmaal een domein bezit, het gratis is om het toe te voegen aan je Tumblr. Hier is hoe het te doen.

Leid je domein om naar TumblrTen eerste moet u een domeinnaam bezitten. Er zijn veel populaire domeinregistreerders en u kunt zich meestal aanmelden voor een nieuwe domeinnaam voor ongeveer $ 10. Als je er nog geen hebt, zoek dan een domeinhostingservice waar je je goed bij voelt en meld je aan voor een nieuwe domeinnaam.

Zodra u een domeinnaam heeft, moet u uw domeinnaam laten verwijzen naar de servers van Tumblr. Of, als u uw domeinnaam op een huidige site wilt behouden, kunt u een subdomein omleiden naar Tumblr. Ons domein werd gehost met 1&1, dus hier is hoe het daar te doen; het proces is over het algemeen hetzelfde bij andere registrars, hoewel de bewoording iets anders kan zijn. Log in op uw domeinbeheerpagina en als uw hostingbedrijf meerdere services aanbiedt, selecteert u uw domein beheren.

voeg-je-eigen-domein-aan-je-tumblr-blog foto toe 1

Selecteer nu uw domeinnaam, klik op de DNS-knop en selecteer DNS-instellingen bewerken. Nogmaals, dit kan er anders uitzien, afhankelijk van uw domeinregistreerder, maar zou over het algemeen hetzelfde moeten werken.

voeg-je-eigen-domein-aan-je-tumblr-blog foto toe 2

Selecteer nu bij de IP-adresinstellingen Ander IP-adres en voer vervolgens het IP-adres van Tumblr in:

72.32.231.8

Klik op OK als u klaar bent met het aanbrengen van de wijzigingen. Nu zou je domeinnaam klaar moeten zijn om toe te voegen aan je Tumblr-blog, maar houd er rekening mee dat het tot 72 uur kan duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.

voeg-je-eigen-domein-aan-je-tumblr-blogfoto toe 3

Voeg uw domein toe aan Tumblr

Nadat je je DNS-instellingen hebt gewijzigd, ga je naar de Check Domain-pagina van Tumblr (link hieronder) om te controleren of alles correct is ingesteld. Voer uw domeinnaam in en klik op Domein controleren.

voeg-je-eigen-domein-aan-je-tumblr-blogfoto toe 4

Als alles correct is ingesteld, ziet u een bevestiging zoals hieronder.

voeg-je-eigen-domein-aan-je-tumblr-blogfoto toe 5

Als uw domein niet naar Tumblr verwijst, ziet u ook een bericht waarin staat dat het niet naar Tumblr verwijst. Als je dit ziet, zorg er dan voor dat je je domein correct hebt ingevoerd en ga dan terug en controleer je domeininstellingen bij je domeinregistreerder.

voeg-je-eigen-domein-aan-je-tumblr-blog foto toe 6

Als alles correct naar Tumblr wordt geleid, zou je nu een pagina moeten zien die lijkt op de volgende schermafbeelding wanneer je je domein bezoekt. Nu ben je klaar om het toe te voegen aan je Tumblr-account.

voeg-je-eigen-domein-aan-je-tumblr-blogfoto toe 7

Blader naar tumblr.com/customize (link hieronder) en klik bovenaan op het tabblad Info.

voeg-je-eigen-domein-aan-je-tumblr-blogfoto toe 8

Vink nu het vakje onderaan aan met de tekst Gebruik een aangepaste domeinnaam en voer uw domeinnaam in het veld in.

voeg-je-eigen-domein-aan-je-tumblr-blog foto toe 9

Klik op Opslaan + Sluiten in de rechterbovenhoek en nu zou je je Tumblr-blog moeten zien wanneer je naar je nieuwe domein bladert. Als u het niet ziet, drukt u op Shift+F5 om uw browser te dwingen volledig te vernieuwen.

voeg-je-eigen-domein-aan-je-tumblr-blogfoto toe 10

Conclusie

Hoe je je blog ook gaat gebruiken, je kunt hem veel persoonlijker maken met een aangepast domein. Nu kun je de blog van je bedrijf op Tumblr runnen en je branding behouden, of een persoonlijke site runnen die gemakkelijk naar een andere service kan worden verplaatst. Vergeet niet; als je geen Tumblr-blog hebt, bekijk dan onze tutorial over hoe je een mooie en gemakkelijk te updaten blog kunt maken met Tumblr.

Links

Controleer en kijk of uw domein naar Tumblr verwijst

Pas je Tumblr-blog aan

Meer verhalen

Mac-beginners: aan de slag met Adium IM voor OS X

Adium is een fantastisch multi-client IM-programma dat is opgebouwd uit de libpurble-kern, dezelfde kern waarop Pidgin is gebouwd. Zoals met de meeste dingen Mac, is Adium mooier dan de meeste IM-clients.

De taakbalkkleur van Windows 7 wijzigen zonder extra software

Natuurlijk kun je Windows hacken en een aangepast thema installeren als je dat echt wilt, of betalen voor een softwarepakket om het voor je te doen. Wat u misschien niet weet, is dat u een dwaze truc kunt gebruiken om de kleur van de taakbalk te wijzigen zonder toegevoegde software, zonder uw vensterkleur te veranderen.

Voeg een speciaal teken in met een enkele toetsaanslag

Heb je ooit geprobeerd een speciaal teken in te voegen, zoals het cent-teken of het copyright-symbool, om je te realiseren dat deze toets niet beschikbaar is op je normale toetsenbord? Hier leest u hoe u een AutoHotkey-script kunt maken waarmee u eenvoudig elk gewenst teken kunt invoegen.

Pictogrammen inschakelen in het Ubuntu-systeemmenu (kleine ergernissen)

Als je meer dan vijf minuten met Ubuntu hebt doorgebracht, is het je misschien opgevallen dat het systeemmenu geen pictogrammen heeft, maar de andere wel. Waarom? Wie weet! Hoe dan ook, hier leest u hoe u die ontbrekende pictogrammen kunt inschakelen.

Week in Geek: Firefox wordt de standaard browsereditie van IBM

Deze week hebben we geleerd hoe we de Wubi Ubuntu Bootloader kunnen herstellen, OS X-navigatie kunnen versnellen met Quicksilver, MS Office en Zoho online-accounts kunnen integreren, een screenshot-rondleiding door de Windows Live Essentials-bèta hebben gemaakt, het volume van MP3-bestanden genormaliseerd en meer. Na zo'n drukke week is het tijd om te kicken

Hoe TortoiseSVN-menu's gemakkelijk in of uit te schakelen

Als je een programmeur bent die TortoiseSVN gebruikt om je Subversion-bronbeheerproject te beheren, vraag je je misschien af ​​hoe je de menu-items gemakkelijk kunt uitschakelen zonder de installatie volledig te verwijderen. Hier is een snelle manier om het te doen.

Download afbeeldingen van uw Facebook-account met Pick&Zip

Wilt u foto's downloaden van uw Facebook-account en de Facebook-pagina's van uw vriend? Hier is een leuke web-app waarmee je snel je foto's kunt downloaden, zodat je ze kunt gebruiken zoals je wilt.

Dock Windows aan de zijkanten van uw bureaublad en meer met Preme voor Windows 7

Wilt u vensters aan de zijkant van uw bureaublad dokken of nieuwe muistrucs aan Windows toevoegen? Hier leest u hoe u Windows 7 een aantal nieuwe trucs kunt leren met Preme voor Windows 7.

Bewerk Office Web Apps-documenten offline op uw bureaublad

Wilt u uw online documenten bewerken in Office 2010 of 2007 in plaats van in de Office Web Apps? Hier leest u hoe u uw documenten offline kunt bewerken en toch kunt profiteren van de online samenwerking die wordt geboden door de webapps.

Vrijdagpret: verover Antarctica

Het is weer vrijdag en tijd voor wat gezelligheid in de bedrijfstijd. In de game van vandaag kun je een groep pinguïnsoldaten leiden terwijl ze strijden om Antarctica te veroveren.