Hotmail & Live e-mailaccounts toevoegen aan Outlook 2010

Microsoft heeft onlangs aangekondigde updates voor hun Hotmail-service gepromoot, met de belofte om er een nog betere webmailservice van te maken. Maar Microsoft's vernieuwde Outlook 2010 is er al. Hier leest u hoe u Hotmail integreert met Outlook.

Outlook 2010 werkt met een breed scala aan e-mailaccounts, waaronder POP3-, IMAP- en Exchange-accounts. Het enige probleem met POP3- en IMAP-accounts is dat ze alleen e-mail synchroniseren, maar niet je agenda en contacten zoals Exchange dat doet. Met Hotmail kunt u uw e-mail, contacten en agenda echter synchroniseren met Outlook met de Hotmail Connector. Zo houdt u al uw PIM-gegevens overal toegankelijk. Laten we eens kijken hoe we dit op ons account kunnen instellen.

Aan de slagDe makkelijkste manier om Hotmail toe te voegen aan Outlook is door eerst de Outlook Hotmail Connector te installeren (link hieronder). Zorg ervoor dat Outlook eerst is afgesloten en ga vervolgens verder met de installatie zoals gewoonlijk.

voeg-hotmail--en-amp;-live-e-mail-accounts-naar-outlook-2010 foto toe 1

Als u uw Hotmail-account invoert in de instellingen voor Nieuwe account in Outlook voordat u de Hotmail Connector installeert, zal Outlook u vragen om de Hotmail Connector te downloaden. U moet Outlook echter afsluiten voordat u de Connector kunt installeren, en vervolgens moet u uw gegevens opnieuw invoeren wanneer u Outlook opnieuw start, dus het is gemakkelijker om het eerst te installeren.

voeg-hotmail--en-amp;-live-e-mail-accounts-naar-outlook-2010 foto 2

Voeg uw Hotmail-account toe aan Outlook

Nu bent u klaar om uw Hotmail-account toe te voegen aan Outlook. Als dit de eerste keer is dat u Outlook 2010 gebruikt, wordt u begroet met het volgende scherm. Klik op Volgende om door te gaan met instellen.

add-hotmail--en-amp;-live-e-mail-accounts-to-outlook-2010 foto 3

Selecteer vervolgens Ja en klik nogmaals op Volgende.

add-hotmail--en-amp;-live-e-mail-accounts-to-outlook-2010 foto 4

Als u al een e-mailaccount hebt ingesteld in Outlook, kunt u een nieuw account toevoegen door op Bestand te klikken en vervolgens Account toevoegen te selecteren.

voeg-hotmail--en-amp;-live-e-mail-accounts-naar-outlook-2010 foto toe 5

Voer nu uw Hotmail-accountgegevens in en klik op Volgende.

add-hotmail--en-amp;-live-e-mail-accounts-to-outlook-2010 foto 6

Outlook zoekt naar uw accountinstellingen en stelt uw account automatisch in met de Hotmail-connector die we eerder hebben geïnstalleerd.

add-hotmail--en-amp;-live-e-mail-accounts-to-outlook-2010 foto 7

Als u eerder uw wachtwoord verkeerd hebt ingevoerd, ziet u mogelijk de volgende pop-up. Voer uw wachtwoord opnieuw in en klik op OK, en Outlook zal uw instellingen opnieuw verifiëren.

voeg-hotmail--en-amp;-live-e-mail-accounts-naar-outlook-2010 foto 8

Zodra alles is voltooid en ingesteld, ziet u het volgende voltooiingsscherm. Klik op Voltooien om de installatie te voltooien en uw Hotmail in Outlook te bekijken.

voeg-hotmail--en-amp;-live-e-mail-accounts-naar-outlook-2010 foto toe 9

Welkom bij uw Hotmail-account in Outlook 2010. U ziet onder aan het venster een kleine melding dat u bent verbonden met Windows Live Hotmail. Nu wordt uw e-mail gesynchroniseerd met uw Hotmail-account en worden uw Outlook-agenda en contacten gesynchroniseerd met respectievelijk uw Live-agenda en contacten. Dit is het dichtst bij volledige Exchange zonder een Exchange-account, en in onze ervaring werkt het geweldig. Hotmail Sync lijkt voor ons zelfs sneller te werken dan IMAP-synchronisatie.

add-hotmail--en-amp;-live-e-mail-accounts-to-outlook-2010 foto 10

Hotmail instellen met POP3-toegang

Als u toegang wilt tot uw Hotmail-e-mailaccount maar de Outlook Connector niet wilt installeren, kunt u deze toevoegen met POP3-synchronisatie. We raden aan om voor de beste ervaring met de Outlook Connector te gaan, maar als je het niet kunt installeren (je mag bijvoorbeeld geen applicaties op je werk-pc installeren), dan is dit een goed alternatief.

Volg hiervoor onze tutorial over het instellen van een Gmail POP3-account in Outlook. Hoewel het artikel zich concentreert op Gmail, zijn de instellingen in wezen hetzelfde. Het enige dat u wilt wijzigen, is de server voor inkomende en uitgaande e-mail.

  • Server voor inkomende e-mail – pop3.live.com
  • Server voor uitgaande e-mail – smtp.live.com
  • Gebruikersnaam – uw Hotmail- of Live-e-mailadres
  • Inkomende server (POP3) – 995
  • Uitgaande server (SMTP) - 587
  • Vink ook aan Deze server vereist een versleutelde verbinding

Selecteer net als in het Gmail-voorbeeld TLS voor het type versleutelde verbinding. Zorg er vervolgens voor dat u onderaan het selectievakje Berichten van de server verwijderen na een aantal dagen uitschakelt. Op deze manier zijn uw berichten nog steeds toegankelijk vanaf uw Hotmail-account online.

voeg-hotmail--en-amp;-live-e-mail-accounts-naar-outlook-2010 foto toe 11

Conclusie

Hoewel Hotmail over het algemeen niet zo populair is als Gmail, werkt het prima met Outlook-integratie. Als u een intensieve gebruiker bent van Windows Live-services of deze wilt uitproberen, is Outlook Connector de gemakkelijkste manier om uw bureaubladactiviteit gesynchroniseerd te houden met de cloud. Als u slechts een van de miljoenen Hotmail-gebruikers bent die naast hun andere accounts toegang willen tot hun oude Hotmail-account, werkt deze methode ook uitstekend voor u.

Als je Outlook 2003 of 2007 gebruikt, bekijk dan ons artikel over het gebruik van Hotmail vanuit Microsoft Outlook.

Links

Outlook Hotmail Connector 32-bit downloaden

Download Outlook Hotmail Connector 64-bit – let op, alleen voor gebruikers van Office 2010 x64

Meer verhalen

Gebruikershandleiding voor gedeelde mappen van Dropbox

Dropbox is een ongelooflijk handig hulpmiddel om al je bestanden gesynchroniseerd te houden tussen je computers en de cloud. Hier gaan we kijken hoe je je hele team op dezelfde pagina kunt houden met gedeelde Dropbox-mappen.

Opstarten vanaf een USB-station, zelfs als uw BIOS u dat niet toelaat

Je hebt altijd een betrouwbare opstartbare USB-stick bij je om computerproblemen op te lossen, maar wat als je met het BIOS van een pc niet vanaf USB kunt opstarten? We laten u zien hoe u een cd of diskette kunt maken waarmee u kunt opstarten vanaf uw USB-station.

Achtergrond aanpassen in Windows 7 Starter Edition

Als je de Starter Edition van Windows 7 op je netbook hebt geïnstalleerd, ben je het misschien zat om naar de standaardachtergrond te kijken. Met Starter Background Changer hebt u gemakkelijk toegang tot andere aanpassingsopties.

De beginnershandleiding voor Greasemonkey-gebruikersscripts in Firefox

Iedereen weet dat Firefox add-ons heeft voor vrijwel alles, maar als je je installatie niet wilt opblazen, heb je in plaats daarvan altijd de optie Greasemonkey-scripts. Hier is een korte inleiding over het gebruik ervan.

Versnel het Help-dialoogvenster in Windows en Office

Wanneer u op Help klikt, wilt u niet wachten tot uw computer het naar u toe brengt. Hier leest u hoe u het Help-dialoogvenster in Windows en Office kunt versnellen.

Op afstand opgenomen tv plannen en streamen in Windows 7 Media Center

Ben je ooit van huis geweest en realiseerde je je plotseling dat je vergeten bent je favoriete programma op te nemen? Nu Windows 7 Media Center, kunnen gebruikers met Remote Potato opnames op afstand plannen vanaf hun telefoons of mobiele apparaten.

Diagnose van pc-hardwareproblemen met een Ubuntu Live-cd

Dus je pc wordt willekeurig afgesloten of geeft je het blauwe scherm van de dood, maar je kunt niet achterhalen wat er mis is. Het probleem kan gerelateerd zijn aan slecht geheugen of hardware, en gelukkig heeft de Ubuntu Live-cd enkele hulpmiddelen om u te helpen erachter te komen.

Configuratiescherm toevoegen aan mijn computer in Windows 7 of Vista

In de tijd van Windows XP kon je het Configuratiescherm eenvoudig aan Deze computer toevoegen met een eenvoudig selectievakje in de instellingen voor mapweergave. Windows 7 en Vista maken dit niet zo eenvoudig, maar er is nog steeds een manier om het terug te krijgen.

Beginnershandleiding voor Flock, de Social Media Browser

Wilt u een browser die vanaf het eerste moment dat u hem opstart als een sociale hub kan werken? Als je dol bent op het idee van een browser die klaar is om uit de doos te gaan, sluit je dan bij ons aan als we naar Flock kijken.

Schakel de oude Adobe Flash-plug-in uit in Google Chrome

Als je net hebt geüpdatet naar de Dev- of Beta-release van Google Chrome, is het je misschien opgevallen dat een speciale versie van Adobe Flash nu is geïntegreerd in de standaarddistributie van Chrome. Maar hoe zit het met uw oude plug-in?