Voeg gratis Windows Live-apps toe aan uw website of blog

Wilt u Hotmail, Office Web Apps, Messenger en meer gebruiken op uw websitedomein? Hier leest u hoe u gratis Windows Live aan uw website kunt toevoegen.

Microsoft biedt een populaire reeks online communicatieproducten, waaronder Hotmail en Messenger. Hoewel Hotmail de afgelopen jaren niet zo populair is geweest als Gmail, krijgt het deze zomer een opfrisbeurt waardoor het misschien een nog betere e-mailoplossing wordt. Bovendien bieden de nieuwe Office Web Apps uitstekende compatibiliteit met Office-documenten. Hoewel Skydrive 25 GB gratis online bestandsopslag biedt voor alle gebruikers, kan Windows Live een geweldige communicatieoplossing zijn voor uw domein.

Opmerking: om je aan te melden voor Windows Live voor je domein, moet je informatie kunnen toevoegen aan je WordPress.com-blog of de domeininstellingen handmatig kunnen wijzigen.Aan de slag

Open de Windows Live Custom Domains-pagina (link hieronder) om te beginnen met het toevoegen van Windows Live aan uw domein. Met uw gratis Windows Live-account kunt u maximaal 500 accounts maken, dus het is geweldig voor teams en groepen die aangepaste e-mailadressen willen hebben, naast degenen die alleen een e-mailaccount voor hun website willen.

Voer uw domein of subdomein in dat u aan Windows Live wilt toevoegen in het vak en selecteer vervolgens of u Hotmail hiermee of nu wilt instellen. We willen e-mail toevoegen aan ons domein, dus selecteer Windows Live Hotmail instellen voor mijn domein en klik op Doorgaan.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe

U moet zich aanmelden met een Windows Live ID om het account te maken, of ervoor kiezen om een ​​nieuw Windows Live-account te maken dat aan uw domein is gekoppeld.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe

Meld u aan met uw Windows Live ID... dit kan een Hotmail-, Live Messenger-, XBOX Live-, Zune ID- of Microsoft.com-account zijn.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 3

Of voer uw gegevens in om een ​​nieuwe Windows Live ID te maken als u de tweede optie hebt geselecteerd.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blog foto 4

Controleer nu uw instellingen en zorg ervoor dat alles er correct uitziet. Klik op de knop Ik accepteer om uw account in te stellen.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 5

Uw account is nu volledig ingesteld, maar u moet DNS-informatie op uw site toevoegen of bewerken. De stappen verschillen enigszins, afhankelijk van of uw site wordt gehost op WordPress.com, op uw eigen server of op een hostingservice. We laten u zien hoe u het op beide kunt doen.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 6

Let echter eerst op de informatie onder dit vak. U ziet instellingen voor uw e-mailconfiguratie...

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blog foto 7

Veiligheidsinstellingen…

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 8

En Messenger-integratie. Noteer de instellingen, vooral de omcirkelde, want we hebben ze in de volgende stap nodig.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 9

Integreer Windows Live met uw WordPress-blog

Als het domein dat u aan Windows Live hebt toegevoegd voor uw WordPress-blog is, logt u in op uw WordPress-dashboard in een apart browservenster of tabblad. Klik op de pijl naast Upgrades en selecteer Domeinen in het menu.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 10

Klik op de koppeling DNS bewerken naast de domeinnaam die u aan Windows Live toevoegt.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 11

Voer in het tekstvak op deze pagina het volgende in, waarbij u Your_info vervangt door uw code uit het vak Mail Setup in uw Windows Live Dashboard. Merk op dat dit het vervaagde gedeelte is in onze schermafbeeldingen. Het moet een numerieke code zijn zoals 1234567890.pamx1.hotmail.com.

MX 10 Uw_info.pamx1.hotmail.com.

TXT v=spf1 include:hotmail.com ~all

CNAME Your_info domains.live.com.

Klik op DNS-records opslaan en uw instellingen worden opgeslagen in WordPress. Merk op dat dit alleen e-mail met uw WordPress-account zal integreren; je kunt Messenger niet integreren met een domein dat wordt gehost op WordPress.com.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 12

Ga ten slotte terug naar uw pagina met Windows Live-instellingen en klik op Vernieuwen. Als je instellingen correct zijn, ben je nu klaar om Windows Live te gebruiken op je WordPress.com-domein.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 13

Integreer Windows Live met uw eigen server

Als uw website op uw eigen server of hostingaccount wordt gehost, moet u nog een paar stappen ondernemen om Windows Live aan uw domein toe te voegen. Dit is vrij eenvoudig, maar de stappen kunnen verschillen, afhankelijk van uw hostingbedrijf of registrar. Bij sommige hosts moet u mogelijk contact opnemen met de ondersteuning om hen de MX-records voor u te laten toevoegen. De host van onze site gebruikt het populaire cPanel voor websitebeheer, dus hier is hoe we de MX Entries via cPanel hebben toegevoegd.

Log in op het cPanel van uw website en selecteer MX Entry onder het gedeelte Mail.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 14

Voer in het tekstvak op deze pagina het volgende in, waarbij u Your_info vervangt door uw code uit het vak Mail Setup in uw Windows Live Dashboard. Merk op dat dit het vervaagde gedeelte is in onze schermafbeeldingen. Het moet een numerieke code zijn zoals 1234567890.pamx1.hotmail.com.

MX 10 Uw_info.pamx1.hotmail.com.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 15

Ga nu terug naar je cPanel-homepage en selecteer Advanced DNS Zone Editor onder Domains.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 16

Voeg hier een TXT-record toe met de volgende informatie:

Naam: uwsite.com. TTL: 3600 TXT Gegevens: v=spf1 include:hotmail.com ~all

Klik op Record toevoegen en uw e-mailintegratiegegevens zijn allemaal geconfigureerd.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 17

Om Messenger te integreren met je eigen domein, moet je een SRV-item toevoegen aan je DNS-instellingen. cPanel heeft hier geen optie voor, dus we moesten contact opnemen met het hostingbedrijf van onze site en zij hebben het item voor ons toegevoegd. Kopieer alle informatie in de Messenger-box en stuur deze naar uw domeinondersteuning, en zij zouden dit voor u moeten kunnen toevoegen. Als alternatief, als u Messenger niet wilt of nodig hebt, kunt u deze stap gewoon overslaan.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 18

Zodra al uw instellingen aanwezig zijn, keert u terug naar uw Windows Live-instellingenpagina en klikt u op Vernieuwen. Als je instellingen correct zijn, ben je nu klaar om Windows Live te gebruiken op je WordPress.com-domein.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 19

Maak een nieuw e-mailaccount op uw domein

Welkom op uw nieuwe Windows Live-beheerderspagina! Nu kunt u e-mailaccounts toevoegen zodat u en iedereen die u wilt toegang heeft tot Hotmail en de andere Windows Live-apps met uw domein. Klik op Toevoegen om een ​​account toe te voegen.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 20

Voer een accountnaam in, dit is het e-mailadres van het account, b.v. accountnaam@uwdomein.com. Voer vervolgens de gebruikersnaam en een wachtwoord voor het account in. Standaard is dit een tijdelijk wachtwoord, en de gebruiker moet het wijzigen bij de eerste keer inloggen, maar als je dit account voor jezelf instelt, kun je het vinkje weghalen en dit als je standaardwachtwoord behouden.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 21

Ga nu naar www.mail.live.com en meld u aan met uw nieuwe e-mailadres en wachtwoord. Onthoud dat uw e-mailadres uw eerder ingevoerde gebruikersnaam is, gevolgd door @uwdomein.com.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 22

Voer uw wachtwoord, geheime vraag en antwoord, alternatieve e-mail en locatiegegevens in om het instellen van het e-mailaccount te voltooien. Klik op Ik ga akkoord om het instellen van uw nieuwe e-mailaccount te voltooien.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 23

Voer de tekens in de Captcha in om te bevestigen dat u een mens bent en klik op Doorgaan.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 24

Je nieuwe Hotmail-inbox wordt nu geladen en je hebt een welkomstmail in je inbox. Dit werkt hetzelfde als normale Hotmail, behalve dat je e-mailadres deze keer bij je eigen domein hoort.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 25

U hebt nu toegang tot alle Windows Live-services vanuit het menu op het hoogste niveau.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 26

Hier is een Excel-spreadsheet geopend in de nieuwe Office Web Apps via SkyDrive op ons nieuwe Windows Live-account.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 27

Als u eerder Messenger-toegang hebt ingesteld, kunt u zich nu ook aanmelden bij Windows Live Messenger met uw nieuwe @uwdomein.com-account.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 28

Belangrijke links

Toegang tot uw Windows Live-accounts is eenvoudig. Ga gewoon naar een Windows Live-site, zoals www.hotmail.com of www.skydrive.com, en meld u zoals gewoonlijk aan met uw nieuwe Windows Live ID vanaf uw domein. U hebt geen speciaal adres nodig om toegang te krijgen tot uw account; het werkt net als de standaard openbare Hotmail-accounts.

Om uw Windows Live voor uw domein te beheren, gaat u naar https://domains.live.com/ en meldt u zich aan met de Windows Live ID die u hebt gebruikt om het account aan te maken. Hier kunt u meer gebruikers toevoegen, instellingen wijzigen en gebruiksdetails bekijken voor de Windows Live-accounts op uw domein.

voeg-gratis-windows-live-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 29

Conclusie

Windows Live is eenvoudig toe te voegen aan uw domein en u kunt er maximaal 500 e-mailadressen voor aanmaken. Met de aankomende updates voor Hotmail en Office Web Apps deze zomer, kan dit een leuke manier zijn om uw domein nog nuttiger te maken. En met 500 e-mailaccounts kunt u uw team ook gemakkelijk laten profiteren van uw unieke adres.

Als u liever de online applicaties van Google gebruikt met uw domein, bekijk dan ons artikel over hoe u gratis Google-apps aan uw website of blog kunt toevoegen.

Koppeling

Aanmelden voor Windows Live voor uw domein

Meer verhalen

Media Center TV-opnames bewerken met Windows Live Movie Maker

Heb je ooit een tv-programma willen opnemen dat je hebt opgenomen in Media Center en de commercials willen verwijderen of clips van favoriete scènes willen opslaan? Vandaag gaan we kijken naar het bewerken van WTV- en DVR-MS-bestanden met Windows Live Movie Maker.

Voer Windows uit in Ubuntu met VMware Player

Ben je een liefhebber die dol is op hun Ubuntu Linux-ervaring, maar nog steeds Windows-programma's moet gebruiken? Hier leest u hoe u de volledige Windows-ervaring op Ubuntu kunt krijgen met de gratis VMware Player.

Contactgroepen maken en beheren in Outlook 2010

Als je merkt dat je de hele dag e-mails naar dezelfde mensen stuurt, is het vervelend om hun adressen afzonderlijk in te voeren. Vandaag kijken we naar het maken van contactgroepen om het proces een stuk eenvoudiger te maken.

Bekijk en blader tussen Firefox-tabbladen in 3D

Ben je de standaard tab-schakelstijl in Firefox beu? Maak je dan klaar om te genieten van een meer visueel aangename 3D-ervaring met de FoxTab-extensie.

Panoramische foto's maken met Windows Live Photo Gallery

Heb je ooit het uitzicht vanaf een berg of de volledige grootte van een gebouw willen vastleggen? Hier leest u hoe u meerdere foto's gratis aan elkaar kunt naaien tot de perfecte panoramische foto met Windows Live Photo Gallery.

Browsen zonder een spoor achter te laten met een Ubuntu Live-cd

Het maakt niet uit hoe ijverig u uw cache wist en uw geschiedenis wist, surfen op het web laat sporen achter op uw computer. Als u uw browsen privé wilt houden, dan is een Ubuntu Live-cd het antwoord.

Wijzig het standaardkleurenschema in Office 2010

Net als in Office 2007 is het standaardkleurenschema voor 2010 blauw. Als je er geen fan van bent, laten we je hier zien hoe je het in zilver of zwart kunt veranderen.

App-vensters instellen om altijd bovenaan te staan

Soms heb je een kleine app of andere software die je bovenaan wilt houden, maar hoe houd je die zonder veel gedoe bovenaan? Als dit klinkt als jouw situatie, wil je misschien eens kijken bij OnTop.

Desktop Fun: Waterfalls Wallpaper Collection Series 1

Doen watervallen je denken aan exotische locaties of vredige omgevingen ver weg van de dagelijkse stress? Dan wil je zeker de eerste in onze reeks Waterfalls Wallpaper-collecties eens bekijken.

Ontdek wat uw favoriete websites aandrijft

Heb je je ooit afgevraagd of de site die je bezoekt wordt aangedreven door WordPress of dat de webapp die je gebruikt, wordt aangedreven door Ruby on Rails? Met deze extensies voor Google Chrome hoef je je nooit meer af te vragen.