Voeg gratis Google Apps toe aan uw website of blog

Wilt u een e-mailadres van uw eigen domein, maar geeft u de voorkeur aan de interface van Gmail en integratie met Google Docs? Hier leest u hoe u de gratis Google Apps-standaard aan uw site kunt toevoegen en het beste van twee werelden kunt krijgen.

Opmerking: om u aan te melden voor Google Apps en het op uw domein in te stellen, moet u informatie kunnen toevoegen aan uw WordPress-blog of de domeininstellingen handmatig kunnen wijzigen.

Ermee beginnenGa naar de aanmeldingspagina van Google Apps (link hieronder) en klik op de knop Aan de slag aan de rechterkant. Merk op dat we ons aanmelden voor de gratis Google Apps die een maximum van 50 gebruikers toestaat; als u meer dan 50 e-mailadressen voor uw domein nodig heeft, kunt u in plaats daarvan Premiere Edition kiezen voor $ 50/jaar.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 1

Selecteer dat u de beheerder van het domein bent en voer het domein of subdomein in dat u met Google Apps wilt gebruiken. Hier voegen we Google Apps toe aan de techinch.com-site, maar in plaats daarvan kunnen we indien nodig Apps aan mail.techinch.com toevoegen... klik op Aan de slag.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blog foto 2

Voer uw naam, telefoonnummer, een bestaand e-mailadres en andere beheerdersinformatie in. De aanmeldingspagina voor Apps bevat ook enkele enquêtevragen over uw organisatie, maar u hoeft alleen de vereiste velden in te vullen.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 3

Voer op de volgende pagina een gebruikersnaam en wachtwoord in voor het beheerdersaccount. Merk op dat de gebruikersnaam ook het administratieve e-mailadres is als gebruikersnaam@uwdomein.com.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blog foto 4

Nu bent u klaar om uw Google Apps-account te verifiëren met uw domein. De stappen verschillen enigszins, afhankelijk van of uw site zich op WordPress.com bevindt of op uw eigen hostingservice of server, dus we laten u zien hoe u dit op beide manieren kunt doen.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blog foto 5

Authenticeer en integreer Google Apps met WordPress.com

Om Google Apps toe te voegen aan een domein dat u aan uw WordPress.com-blog hebt gekoppeld, selecteert u CNAME-record van uwdomein.com wijzigen en klikt u op Doorgaan.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blog foto toe 6

Kopieer de code onder #2, die zoiets als googleabcdefg123456 zou moeten zijn. Klik niet op de knop onderaan; wacht tot we de volgende stap hebben voltooid.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 7

Open nu uw WordPress-dashboard in een apart browservenster of tabblad. Klik op de pijl naast Upgrades en selecteer Domeinen in het menu.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blog foto toe 8

Klik op de link DNS bewerken naast de domeinnaam die u aan Google Apps toevoegt.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blog foto toe 9

Scrol omlaag naar het gedeelte Google Apps en plak uw code uit Google Apps in het veld met de verificatiecode. Klik op DNS-records genereren als u klaar bent.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blog foto 10

Hiermee worden de benodigde DNS-instellingen toegevoegd aan uw records in het vak boven het gedeelte Google Apps. Klik op DNS-records opslaan.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 11

Ga nu terug naar de aanmeldingspagina van Google Apps en klik op Ik heb de bovenstaande stappen voltooid.

Authenticeer Google Apps op uw eigen server

Als uw website wordt gehost op uw eigen server of hostingaccount, moet u nog een paar stappen ondernemen om Google Apps aan uw domein toe te voegen. U kunt een CNAME-record aan uw domeinhost toevoegen met dezelfde informatie die u zou gebruiken met een WordPress-account, of u kunt een HTML-bestand uploaden naar de hoofdmap van uw site. In deze test gaan we een HTML-bestand uploaden naar onze site ter verificatie.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 12

Kopieer de code onder #1, die zoiets als googleabcdefg123456 zou moeten zijn. Klik niet op de knop onderaan; wacht tot we eerst de volgende stap hebben voltooid.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 13

Maak een nieuw HTML-bestand en plak de code erin. U kunt dit eenvoudig doen in Kladblok: maak een nieuw document, plak de code en sla op als googlehostedservice.html. Zorg ervoor dat u het type selecteert als Alle bestanden, anders heeft het bestand de extensie .txt.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 14

Upload dit bestand naar uw webserver via FTP of een webdashboard voor uw site. Zorg ervoor dat deze zich op het hoogste niveau van de directorystructuur van uw site bevindt en probeer deze te bezoeken op yoursite.com/googlehostedservice.html.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 15

Ga nu terug naar de aanmeldingspagina van Google Apps en klik op Ik heb de bovenstaande stappen voltooid.

Stel uw e-mail in op Google Apps

Wanneer dit is gebeurd, moet uw Google Apps-account zijn geactiveerd en klaar zijn om het instellen te voltooien. Google Apps zal aanbieden om een ​​handleiding te lanceren om u door de rest van het proces te leiden; u kunt desgewenst op Handleiding starten klikken of op Deze handleiding overslaan klikken om zelf verder te gaan en rechtstreeks naar het Apps-dashboard te gaan.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blog foto toe 16

Als u ervoor kiest om de handleiding te openen, kunt u gemakkelijk de kneepjes van het Google Apps-beheer leren. Nadat u de zelfstudie heeft voltooid, wordt u naar het Google Apps-dashboard geleid.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 17

De meeste Google Apps zullen direct beschikbaar zijn voor gebruik, maar e-mail kan wat meer instellingen vergen. Klik op E-mail activeren om uw door Gmail ondersteunde e-mail op uw domein te laten werken.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blog foto 18

Voeg Google MX-records toe aan uw server

U moet Google MX-records toevoegen aan uw domeinregistreerder om uw e-mail naar Google te laten routeren. Als je domein wordt gehost op WordPress.com, heb je deze wijzigingen al aangebracht, dus klik gewoon op Ik heb deze stappen voltooid. Anders moet u deze records handmatig toevoegen voordat u op die knop klikt.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 19

Het toevoegen van MX Entries is vrij eenvoudig, maar de stappen kunnen afhankelijk zijn van uw hostingbedrijf of registrar. Bij sommige hosts moet u mogelijk contact opnemen met de ondersteuning om hen de MX-records voor u te laten toevoegen. De host van onze site gebruikt het populaire cPanel voor websitebeheer, dus hier is hoe we de MX Entries via cPanel hebben toegevoegd.

MX-vermeldingen toevoegen via cPanel

Log in op het cPanel van uw site en klik op de link MX Entry onder Mail.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 20

Verwijder eerst alle bestaande MX-records voor uw domein of subdomein om complicaties of interacties met Google Apps te voorkomen. Als u denkt dat u in de toekomst misschien wilt terugkeren naar uw oude e-mailservice, sla dan een kopie van de records op zodat u zo nodig terug kunt schakelen.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 21

Voer nu de MX-records in die Google heeft vermeld. Dit is ons account nadat we alle vermeldingen aan ons account hebben toegevoegd.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 22

Ga ten slotte terug naar uw Google Apps-dashboard en klik op de knop Ik heb deze stappen voltooid onder aan de pagina.

Service activeren

U bent nu officieel klaar met het activeren en instellen van uw Google Apps-account. Google zal eerst de MX-records voor uw domein moeten controleren; dit duurde slechts ongeveer een uur in onze test, maar Google waarschuwt dat het in sommige gevallen tot 48 uur kan duren.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 23

U kunt dan zien dat Google zijn servers bijwerkt met uw accountgegevens. Nogmaals, dit kostte veel minder tijd dan de schatting van Google.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 24

Wanneer alles is voltooid, kunt u op de link klikken om toegang te krijgen tot de inbox van uw nieuwe e-mailaccount voor beheerders in Google Apps.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 25

Welkom bij Gmail … op je eigen domein! Alle Google Apps werken in deze versie precies hetzelfde als in de openbare @gmail.com-versie, dus u zou zich meteen thuis moeten voelen.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blog foto toe 26

U kunt terugkeren naar het Google Apps-dashboard vanuit het e-mailaccount voor beheerders door rechtsboven op Beheer dit domein te klikken.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 27

In het Dashboard kunt u eenvoudig nieuwe gebruikers en e-mailaccounts toevoegen, instellingen in uw Google Apps-account wijzigen en de branding van uw site aan uw Apps toevoegen.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blogfoto toe 28

Uw Google Apps werken net als hun standaard @gmail.com-tegenhangers. Hier is een voorbeeld van een inbox die is aangepast met het techinch-logo en een Gmail-thema.

voeg-gratis-google-apps-aan-uw-website-of-blog foto toe 29

Links om te onthouden

Dit zijn de algemene links naar uw Google Apps online. Vervang uw domein of subdomein door uwdomein.com.

Dashboard https://www.google.com/a/cpanel/uwdomein.com E-mail https://mail.google.com/a/uwdomein.com Agenda https://www.google.com/calendar/hosted/uwdomein .com Documenten https://docs.google.com/a/uwdomein.com Sites https://sites.google.com/a/uwdomein.com

Conclusie

Google Apps biedt u geweldige webapps en webmail voor uw domein, en laat u profiteren van de services van Google terwijl u toch de professionele uitstraling van uw eigen domein behoudt. Het instellen van uw account kan enigszins ingewikkeld zijn, maar als het eenmaal is voltooid, werkt het naadloos en hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over e-mail of samenwerking met uw team.

Meld u aan voor de gratis Google Apps-standaard

Meer verhalen

Eigen stuurprogramma's toevoegen aan Ubuntu 10.04

Heeft de hardware op uw Ubuntu-systeem eigen stuurprogramma's nodig die topprestaties leveren? Vandaag bekijken we hoe gemakkelijk versie 10.04 het maakt om ze te installeren.

Zet ongebruikte tabbladen in de wacht in Firefox

Als u veel webpagina's met veel inhoud hebt geopend in Firefox, leidt dit al snel tot geheugengebruik. De BarTab-extensie zet ongebruikte tabbladen in de wacht en houdt ze leeg totdat u klaar bent om ze te openen.

Bureaubladplezier: vakantie- en reispictogrampakketten

Heeft u een aanstaande vakantie, een plaats waar u naartoe zou willen reizen of een favoriete bestemming die u in het verleden heeft bezocht? Met een geschikte achtergrond kun je de sfeer voor je bureaublad bepalen met onze collectie Vakantie- en reispictogrampakketten.

Rommel verwijderen van de Opera-snelkiespagina

Wilt u de snelkiespagina in Opera opschonen zodat alleen de miniaturen zichtbaar zijn? Vandaag laten we je een paar tweaks zien die het mogelijk maken.

Hoe video's naar 3GP voor mobiele telefoons te converteren

Wil je video's afspelen op je telefoon, maar het toestel ondersteunt alleen 3GP-bestanden? We laten u zien hoe u populaire videobestanden converteert naar het 3GP-videoformaat voor mobiele telefoons met Pazera Free Video to 3GP Converter.

Ruim het nieuwe Ubuntu Grub2 opstartmenu op

Ubuntu heeft de nieuwe versie van de Grub-opstartmanager in versie 9.10 geadopteerd, waardoor het oude problematische menu.lst is verwijderd. Vandaag bekijken we hoe u de opstartmenu-opties in Grub2 kunt wijzigen.

Wijzig de taal van de gebruikersinterface in Ubuntu

Wilt u uw Ubuntu-computer in een andere taal gebruiken? Hier leest u hoe u eenvoudig uw interfacetaal in Ubuntu kunt wijzigen.

Vrijdagpret: Voertuigen

Vrijdag is eindelijk aangebroken en het is tijd om spreadsheets en TPS-rapporten te negeren en tijd te verspillen aan het spelen van een flashgame. Vandaag kijken we naar het leuke puzzelspel Vehicles.

Afbeeldingen en video's in 3D bekijken in Firefox

Verschillende websites hebben hun eigen formaat voor het bekijken van afbeeldingen en video's, maar zijn misschien niet zo leuk om te gebruiken. Met de Cooliris-extensie voor Firefox kun je diezelfde afbeeldingen en video's in een dynamisch 3D-formaat bekijken.

Desktopresolutie wijzigen met een sneltoets

Verandert u de resolutie van uw monitor meerdere keren per dag? Als dat het geval is, is deze handige manier om een ​​sneltoets in te stellen voor uw meest gebruikte resoluties misschien interessant.