Voeg een Google-vertaalbalk toe aan uw favoriete browser

Klinkt het idee van een klik-aan-klik-uit-vertaalbalk nuttig? Dan wil je zeker een kijkje nemen in de Google Translation Bar Bookmarklet.

De vertaalbalk

Voor ons voorbeeld hebben we besloten om de bookmarklet toe te voegen aan SeaMonkey. Om het aan uw favoriete browser toe te voegen, sleept u de bookmarklet gewoon naar de bladwijzerwerkbalk van uw browser.voeg-een-google-vertaalbalk-aan-uw-favoriete-browserfoto toe 1

Als u op de bookmarklet klikt, wordt de Google-vertaalbalk geopend. De werkbalk wordt weergegeven met de standaardinstelling Vertalen naar Engels en u kunt desgewenst Taalvertaling detecteren uitschakelen. Merk op dat je de werkbalk gemakkelijk kunt sluiten met de kleine x aan het einde van de rechterkant als je hem niet langer actief nodig hebt.

Engels naar een andere taal vertalen

Voor onze eerste test hebben we besloten om een ​​Engelse webpagina te vertalen naar een andere taal (Koreaans). Klik op de kleine pijlknop om het vervolgkeuzemenu te openen en de gewenste taal te selecteren.

voeg-een-google-vertaalbalk-aan-uw-favoriete-browserfoto toe 3

Zodra u de taal heeft gekozen waarin u de webpagina wilt vertalen, klikt u op de vertaalknop...

voeg-een-google-vertaalbalk-aan-uw-favoriete-browserfoto toe 4

En binnen enkele ogenblikken is de vertaling van de webpagina klaar. Merk op dat u desgewenst kunt terugkeren naar de originele taalversie.

voeg-een-google-vertaalbalk-aan-uw-favoriete-browserfoto toe 5

Een andere taal naar het Engels vertalen

Voor het tweede deel van onze test hebben we besloten om een ​​Japanse webpagina in het Engels te vertalen...

voeg-een-google-vertaalbalk-aan-uw-favoriete-browserfoto toe 6

Net als voorheen werd de werkbalk weergegeven met Engels als de standaardtaal voor Vertalen naar wanneer we op de bookmarklet klikten.

voeg-een-google-vertaalbalk-aan-uw-favoriete-browserfoto toe 7

Weer een webpagina vertaald en klaar om door te lezen. Uiteraard worden webpagina-elementen zoals Flash niet vertaald, maar dat is oké…

voeg-een-google-vertaalbalk-aan-uw-favoriete-browserfoto toe 8

Conclusie

Als u op zoek bent geweest naar een uiterst handige manier om webpagina's op aanvraag te vertalen, dan wilt u deze bookmarklet zeker aan uw favoriete browser toevoegen.

Links

Download de Google Vertaalbalk Bookmarklet

Meer verhalen

Een VHD verwijderen in Windows 7

Windows 7 heeft een handige functie waarmee u virtuele harde schijven kunt maken en deze zelfs kunt versleutelen. Vandaag laten we u zien hoe u deze kunt verwijderen als u de schijf niet langer nodig hebt en lokale ruimte op de harde schijf terugkrijgt.

Week in Geek: de 10 beste domme geektrucs-editie

Er is niets zo leuk als een simpele nerdtruc om je geweldige vaardigheden te laten zien aan de mensen om je heen. We hebben de tien beste van alle stomme nerdtrucs verzameld die we in de loop der jaren hebben behandeld.

Vrijdagpret: Boombot

Nog een week zwoegen voor de man en je krijgt nu je twee dagen vrijheid. Niet per se maar twee dagen, want zoals je hier hebt gemerkt, steunen we het verspillen van tijd aan het werken op kantoor op vrijdag met het spelen van een leuk flash-spel.

Windows SteadyState brengt uw pc terug naar normaal

Als u een computer met gedeelde toegang hebt, kan het vervelend zijn wanneer andere gebruikers een heleboel wijzigingen in de instellingen aanbrengen. Vandaag bekijken we SteadyState voor Windows Vista en XP waarmee u de computer na een gebruikerssessie in de oorspronkelijke staat kunt herstellen.

Minimaliseer Firefox op de gemakkelijke manier naar het systeemvak

Klinkt het idee om Firefox te minimaliseren naar het systeemvak in plaats van de taakbalk aantrekkelijk? Als dat zo is, kijk dan hoe eenvoudig het is om de extensie MinimalizeToTray Revived in te stellen.

Stomme geektrucs: vind de geheime berichten in websitekoppen

De stomme nerdtruc van vandaag neemt ons mee naar de onzichtbare technische wereld onder de oppervlakte van je favoriete websites en laat ons zien hoe echte nerds geheime berichten verbergen in de HTTP-protocolheaders. We hebben het hier over Serious geek cred.

Verminder uw bladwijzerwerkbalk tot een werkbalkknop

Dus je hebt je gebruikersinterface in Firefox verkleind om meer schermruimte terug te krijgen, maar je hebt veel bladwijzers in je bladwijzerwerkbalk die je elke dag gebruikt. Leer hoe u die werkbalk kunt verkleinen tot een uiterst handige werkbalkknop met behulp van de bladwijzermenu-extensie.

Open en start Windows-hulpprogramma's op de gemakkelijke manier

Ben je het zat om door het Configuratiescherm (of diepere delen van het Startmenu) te moeten graven om toegang te krijgen tot verschillende Windows-hulpprogramma's en deze te gebruiken? Geniet van supersnelle (en gemakkelijke) toegang tot die hulpprogramma's met Windows Utilities Launcher.

Bespaar op uw afdrukbenodigdheden met PrintWhatYouLike

Ben je het beu om veel papier en printerinkt te verspillen om alleen maar nuttige artikelen te laten printen? Leer hoe u die webpagina's snel en gemakkelijk kunt opschonen in Firefox of uw favoriete browser.

Open uw bladwijzers in het contextmenu met contextbladwijzers

Op zoek naar een gemakkelijke manier om overal in uw browservenster toegang te krijgen tot uw bladwijzers in plaats van altijd naar de menubalk te moeten gaan? Dat kan nu met Context Bookmarks!