Voeg een speciaal teken in met een enkele toetsaanslag

Heb je ooit geprobeerd een speciaal teken in te voegen, zoals het cent-teken of het copyright-symbool, om je te realiseren dat deze toets niet beschikbaar is op je normale toetsenbord? Hier leest u hoe u een AutoHotkey-script kunt maken waarmee u eenvoudig elk gewenst teken kunt invoegen.

Het probleem

Speciale tekens kunnen vaak vervelend zijn om te gebruiken. Er zijn veel verschillende manieren om speciale tekens in te voegen en veel programma's hebben specifieke manieren om ze in te voegen. In Microsoft Word kunt u bijvoorbeeld een speciaal teken invoegen via de Symbool-knop op het tabblad Invoegen in het lint.foto invoegen-een-speciaal-teken-met-een-enkele-toetsaanslag 1

Word heeft ook gespecialiseerde sneltoetsen voor veel van de gebruikelijke speciale tekens. U kunt bijvoorbeeld het symbool Geregistreerd handelsmerk ® invoegen door op Alt+Ctrl+R te drukken.

foto invoegen-een-speciaal-teken-met-een-enkele-toetsaanslag 2

Dat is een nogal onhandige snelkoppeling, maar het is beter dan de standaard Windows-snelkoppeling voor dat symbool. Als u de karakterkaart opent en het symbool voor gedeponeerd handelsmerk selecteert, ziet u dat u het ®-symbool kunt invoeren door op Alt+0174 te drukken. Dat is een moeilijke snelkoppeling om te onthouden.

foto invoegen-een-speciaal-teken-met-een-enkele-toetsaanslag 3

De oplossing

Dankzij AutoHotkey kunnen we dit probleem oplossen en onze eigen sneltoetsen maken voor onze favoriete symbolen. AutoHotkey is een geweldige tool die we hier vaak noemen, maar als je het nog niet hebt geïnstalleerd, download het dan via de onderstaande link en stel het als normaal in.

foto invoegen-een-speciaal-teken-met-een-enkele-toetsaanslag 4

Zodra AutoHotkey actief is, kunt u met de rechtermuisknop op het pictogram in de lade klikken en Dit script bewerken selecteren om uw speciale tekensnelkoppeling aan uw script toe te voegen.

foto invoegen-een-speciaal-teken-met-een-enkele-toetsaanslag 5

Een sneltoets voor een speciaal teken toevoegen

Dit is wat u moet invoeren in uw AutoHotkey-script om een ​​snelkoppeling voor uw speciale karakter te maken. Hiermee kunt u op Alt+ het teken van uw keuze drukken om een ​​speciaal teken in te voeren. Vervang uw_sneltoets door het teken dat u als sneltoets wilt gebruiken, en uw_special_teken door het speciale teken dat u wilt invoeren.:

!jouw_sneltoets::
{
SendInput {your_special_character}
}
opbrengst

Om het speciale teken te vinden dat u moet invoeren, opent u de tekenkaart in Windows, zoekt u het teken en selecteert u vervolgens Kopiëren. Plak dit nu in plaats van Your_special_character.

foto invoegen-een-speciaal-teken-met-een-enkele-toetsaanslag 6

We willen bijvoorbeeld het graden-symbool invoeren door op Alt+o te drukken. Dus hebben we het volgende ingevoerd in AutoHotkey:

!O::
{
Invoer verzenden {°}
}
opbrengst

Druk op Opslaan in Kladblok en laad het AutoHotkey-script opnieuw vanaf de taakbalk.

foto invoegen-een-speciaal-teken-met-een-enkele-toetsaanslag 7

Nu kunnen we eenvoudig op Alt+o drukken om ° in te voeren. Het invoeren van de temperatuur is nu nog eenvoudiger!

U kunt vervangen! voor ^ als u Ctrl wilt gebruiken in plaats van Alt voor uw sneltoetsen. Merk ook op dat veel programma's toetsenbordsneltoetsen hebben die Ctrl en Alt gebruiken, en zelfs veel standaard Windows-snelkoppelingen zoals Knippen en Plakken gebruiken Ctrl, dus zorg ervoor dat u geen snelkoppeling maakt die deze overschrijft.

Hier zijn enkele scripts voor veelvoorkomende speciale tekens waarmee we dit wilden gebruiken. Houd er rekening mee dat u er zoveel in één scriptbestand kunt hebben als u wilt.

Cent:

Euro:

Geregistreerd handelsmerk:

Auteursrechten:

n:

!c::
{
SendInput {¢}
}
terug !e::
{
VerzendenInvoer {€}
}
retour !r::
{
Invoer verzenden {®}
}
retour !p::
{
VerzendenInvoer {©}
}
retour !n::
{
Invoer verzenden {ñ}
}
opbrengst

Conclusie

Of je nu een teken uit een andere taal probeert in te voeren of gewoon moet laten zien dat je productnaam auteursrechtelijk beschermd is, elke keer dat je het goedmaakt, deze eenvoudige truc helpt je sneller te vinden en in te voeren wat je nodig hebt. Hoewel het een minuutje kan duren om het in te stellen, kun je het gewoon verlaten en je nieuwe snelkoppeling onthouden. Als u merkt dat uw snelkoppeling samenwerkt met een ander programma, kunt u deze ook gemakkelijk op elk moment wijzigen.

Koppeling

Autosneltoets downloaden

Meer verhalen

Snel toegang tot uw Dropbox in Google Chrome

Wil je snel toegang hebben tot je Dropbox-bestanden terwijl je aan het browsen bent of webapps gebruikt in Chrome? Hier is een handige extensie waarmee je snel toegang hebt tot je Dropbox in de browser.

Bewaar meerdere items op het klembord in Windows

Het klembord in Windows bevat slechts één item tegelijk en kan frustrerend zijn als u met meerdere items werkt. Met Clipboard Manager kunt u meerdere items opslaan en indien nodig openen.

Voer Portable Chrome uit vanaf uw flashdrive op elke Windows-machine

Wilt u Google Chrome met uw favoriete extensies en instellingen op elke computer gebruiken? Hier bekijken we hoe u een draagbare versie van Google Chrome op uw flashdrive kunt instellen, zodat u deze overal kunt gebruiken.

Wijzig de User Agent String in Internet Explorer 8

Heeft u on-demand user-agent stringwisseling nodig tijdens het browsen met Internet Explorer 8? Als dat zo is, wil je eens kijken naar UAPick User-Agent Switcher.

Intel AppUp Center is een App Store voor netbooks

Als je een netbook met een Intel Atom-processor hebt, ben je misschien op zoek naar een gemakkelijke manier om apps te vinden die ervoor zijn geoptimaliseerd. Vandaag kijken we naar Intel AppUp Center waarmee u snel Netbook-apps kunt vinden en installeren.

Een back-up maken van uw gegevens op een virtuele harde schijf in Windows 7

Het hebben van een solide back-upplan is een must als u belangrijke gegevens op uw pc hebt die u niet wilt verliezen. Vandaag bekijken we een unieke manier om een ​​virtuele harde schijf in Windows 7 te gebruiken om een ​​back-up van enkele bestanden te maken.

Screenshot Tour: Bekijk de nieuwe Office Web Apps

Een van de meest besproken nieuwe functies van Office 2010 is Web Apps. Hier geven we u een rondleiding door de Web Apps-service en wat u kunt verwachten. We behandelen de hoogtepunten en enkele gebieden die verbetering kunnen gebruiken.

Installeer WordPress op uw eigen server met Softaculous

Wil je WordPress eenvoudig op je eigen server installeren? Hier leest u hoe u WordPress met slechts een paar klikken op de meeste webhosts kunt gebruiken.

Maak verbeterde bladwijzers met Diigo

Wilt u meer dan alleen tags en een paar notities bij uw bladwijzers? Met Diigo kunt u gemakkelijk tags, persoonlijke en plaknotities, snapshots, opmerkingen toevoegen en uw nieuwe bladwijzers delen.

Week in Geek: The Computer Hardware Chart Edition

Deze week hebben we u laten zien hoe u films beheert in Boxee, het web vernietigt met Friday Fun, met uw documenten werkt in Zoho, een schijfafbeelding maakt met Ubuntu, ePub-eBooks bewerkt en meer. Nu is het tijd om achterover te leunen en te ontspannen terwijl u geniet van onze wekelijkse verzameling geeky links en nieuws.