Voeg een extra schijf toe met Gmail Drive-extensie

Gmail Drive is een software-extensie van derden die oorspronkelijk is bedacht door Richard Jones en waarmee u uw Gmail-account kunt gebruiken alsof het een schijf is die is aangesloten op uw lokale computer. U hebt de mogelijkheid om bestanden naar die schijf te slepen en neer te zetten en de bestanden indien nodig van een andere machine op te halen. Laten we eens kijken hoe het werkt.

Na installatie verschijnt de schijf in Deze computer of Computer in Vista.

foto toevoegen-een-extra-schijf-met-gmail-schijf-extensie 1Eenmaal geïnstalleerd, kunt u dubbelklikken op de schijf en wordt u gevraagd om in te loggen met uw Gmail-accountgegevens

voeg-een-extra-schijf-met-gmail-schijf-extensie foto toe 2

Splash-scherm terwijl Gmail u aanmeldt bij uw account.

voeg-een-extra-schijf-met-gmail-schijf-extensie foto toe 3

Nadat u bent aangemeld, wordt de schijf weergegeven als een lege Windows Verkenner-weergave, u hoeft alleen maar een bestand naar de schijf te slepen en neer te zetten.

add-een-extra-drive-met-gmail-drive-extensie foto 4

U krijgt dit indicatiescherm terwijl het bestand wordt geüpload naar uw Gmail-account.

voeg-een-extra-schijf-met-gmail-schijf-extensie foto toe 5

Wanneer u zich nu aanmeldt bij uw Gmail-account, kunt u de bestanden identificeren, aangezien deze G-Drive GMAILFS heten.

voeg-een-extra-schijf-met-gmail-schijf-extensie foto toe 6

Ik vind deze applicatie handig voor het overbrengen van kleinere bestanden, zodat ik ze overal kan openen waar een internetverbinding is. Het is gemakkelijker dan het openen van een sessie om het bestand naar uzelf te e-mailen. Houd er rekening mee dat dit uw toegewezen Gmail-accountruimte in beslag neemt. Er zijn ook enkele beperkingen aan deze toepassing.

Meer verhalen

Dock snelstarten of adresbalk naar bureaublad in Vista

Een populaire functie in eerdere versies van Windows was de mogelijkheid om een ​​werkbalk aan de zijkant van het bureaublad te plaatsen. De meeste mensen gebruikten dit voor een automatisch verbergende snelstart- of adresbalk, of beide.

Pas de OS X-menubalk aan met Butler

Een van mijn directe gedachten toen ik voor het eerst een Mac gebruikte, was: Hoe voeg ik pictogrammen toe aan het hoofdmenu? Na wat speurwerk vond ik een geweldige applicatie waarmee je niet alleen pictogrammen aan de menubalk kunt toevoegen, maar ook sneltoetsen kunt toewijzen en zelfs scripts kunt uitvoeren.

Vergeet Office 2007 niet bij te werken

De meesten van ons weten al dat ze Windows-besturingssystemen regelmatig moeten bijwerken, handmatig of door Automatische updates in te schakelen. Een van de meer over het hoofd geziene Microsoft-updates is echter Office. Een manier om dit eenvoudig vanuit een Office 2007 Word-document te doen, is door op de Office-knop Word-opties te klikken.

Plezier op het werk: Microsoft Word 'Easter Egg'

Dit is niet echt een paasei, omdat het feitelijk is gedocumenteerd in de kennisbank van Microsoft, maar het is een van die functies die je gewoon niet had verwacht, dus het komt nog steeds in aanmerking.

Tabbed Explorer Add-on voor Windows Vista (en ook een Up-knop!)

Ik hoopte op een invoegtoepassing voor verkenner met tabbladen voor Windows Vista sinds ik de overstap maakte, maar waar de meesten van jullie het over hebben gehad, is het ontbreken van een omhoog-knop zoals XP die vroeger had. Lezer Shawn schreef een oplossing voor onze beide problemen: QTTabBar, een add-on voor Explorer waarmee u

Oplossen van 'Setup heeft geen harde schijven gevonden' tijdens de installatie van Windows XP

Een van de meest populaire onderwerpen onder onze lezers is het installeren van Windows XP op uw nieuwe Windows Vista-computer - soms om compatibiliteitsredenen, maar ook omdat veel mensen Vista gewoon niet zo leuk vinden.

Zoekformulieren toevoegen aan de Firefox-zoekbalk

Zou het niet cool zijn als u zoekplug-ins voor elk zoekformulier aan de Firefox-zoekbalk zou kunnen toevoegen, in plaats van de plug-in zelf te moeten maken of te wachten tot de site-eigenaar niet meer lui is en er een maakt?

Herstel eenvoudig uw computer met File and Settings Transfer Wizard XP (deel 2)

In deel één van deze tutorial hebben we onze bestanden en instellingen op een netwerkschijf opgeslagen. Laat me u nu laten zien hoe u ze naar uw nieuwe computer kunt overbrengen.

Schakel Windows Agenda uit in Windows Vista

Als u de ingebouwde Windows-agenda niet gebruikt of deze gebruikt om uw Google-agenda weer te geven, is het wellicht interessant om de toepassing uit Windows Vista te verwijderen.

Scan bestanden op virussen voordat u downloadt met Dr.Web

Als u regelmatig bestanden van verdachte sites downloadt, is het waarschijnlijk de moeite waard om te controleren op virussen voordat u downloadt, in plaats van te wachten om te zien of uw reguliere antivirussoftware deze na het downloaden zal opvangen.