Voedingseenheid (PSU)

De Power Supply Unit (PSU) is een van de meest kritische componenten van een computersysteem. De PSU is verantwoordelijk voor het omzetten van de netstroom (de stroom uit het stopcontact) in laagspannings- en goed gereguleerde gelijkstroom, zodat de hardwarecomponenten van de computer veilig kunnen worden gebruikt. Fabricagefouten in een Power Supply Unit kunnen catastrofale gevolgen hebben voor de aangesloten hardware.

Moderne voedingseenheden voldoen aan de ATX-standaard die in de jaren negentig door Intel is ontwikkeld en bevatten positieve rails - PSU-voedingskabels worden rails genoemd - in pakketten van 3,3 V, 5 V en 12 V om stroom te leveren aan verschillende componenten zoals het moederbord, de videokaart , en rijdt.

De twee belangrijkste cijfers waar consumenten op moeten letten bij het kopen van een PSU, zijn het vermogen (aangegeven in wattage, zoals 600w) dat aangeeft hoeveel belasting de PSU aankan en het rendement (aangegeven door een percentage, zoals als 85%, of door een PLUS-certificering) die aangeeft hoe efficiënt de PSU wisselstroom omzet in gelijkstroom. Ga voor meer informatie over vermogens en efficiëntie naar: Wat betekent het wattage van een voedingseenheid precies?Meer verhalen

Snelle tip: bekijk eenvoudig hoeveel ruimte uw Outlook Mail gebruikt

Als u Outlook gebruikt en een drukke inbox hebt, wilt u misschien regelmatig weten hoeveel ruimte alles in beslag neemt. Vandaag zullen we heel snel kijken naar de functie Mailbox Cleanup in Outlook, waarmee u kunt zien hoeveel ruimte wordt verspild.

Vrijdagpret: nog vijf tijdverspillende online games

Het is een tijdje geleden dat we een Friday Fun-bericht hebben gehad, dus vandaag hebben we besloten om wat leuke tijd te besteden aan het verspillen van online flash-games die je kunt spelen terwijl je op saaie telefonische vergaderingen op het werk zit. Laat je gewoon niet vangen, de bazen met puntig haar zullen niet blij zijn!

Houd uw Vista-bureaublad schoon met de Magic Folder

Wordt uw bureaublad rommelig met een ontelbaar aantal gedownloade bestanden die overal verspreid zijn? Natuurlijk kun je altijd een snelkoppeling maken om je bureaubladpictogrammen te verbergen, maar dat veegt in feite de rommel onder het tapijt. Vandaag laten we u zien hoe u de Magic Folder kunt gebruiken om dingen schoon te houden.

De fout 'Het gebeurtenislogboek is vol' repareren op Windows XP

Ik was voor mijn werk aan een project aan het werken toen ik plotseling de vreemdste foutmelding kreeg: het gebeurtenislogboek is vol. Ernstig? Wat ik me niet herinnerde, is dat Windows XP niet automatisch gebeurtenissen van minder dan 7 dagen oud uit het gebeurtenislogboek overschrijft, dus als het vol is, zullen de meeste toepassingen die proberen naar de

Stomme geektrucs: de functie voor snel zoomen in Outlook gebruiken

Onlangs liet mijn baas een nieuwe Outlook-truc zien die hij had geleerd: je kunt de tekstgrootte in Outlook on-the-fly vergroten of verkleinen met dezelfde techniek die in je browser werkt. Omdat iedereen geïnteresseerd leek, dacht ik dat dit kwalificeerde als een domme geek-truc die ik met je zal delen

Hoe u e-mails van uw Psycho 'Ex' kunt blokkeren in uw Gmail-account

Steek je hand op als je een ex-vriendin of ex-vriendje hebt die maar niet ophoudt met je lastig te vallen... Natuurlijk, je hebt je telefoonnummer veranderd en 3.000 mijl verder verhuisd, maar het veranderen van je e-mailadres is uitgesloten! Vandaag leren we hoe u hun psychotische e-mails automatisch uit uw Gmail-account kunt verwijderen.

Start uw Windows-contextmenu op met Shell Menu Tools

We hebben onlangs besproken hoe u uw rommelige Windows-contextmenu kunt opruimen, maar heeft u ooit gewenst dat u meer functionaliteit in de menu's voor Windows Verkenner had? Er is een lichtgewicht applicatie die je een aantal uiterst handige tools geeft, waaronder de mogelijkheid om verborgen bestanden te wisselen of te kopiëren

Geek Review: krijg web-e-mail offline met Yahoo Zimbra Desktop

Altijd al je webmail op je desktop willen hebben? Yahoo's Zimba Desktop doet precies dat, en nog veel meer met webgebaseerde toegang tot uw Gmail-, Yahoo- of zelfs Exchange-mail ... maar als desktoptoepassing die zelfs offline werkt. Verward? Blijf lezen.

Wat is Adobe_Updater.exe en waarom wordt het uitgevoerd?

U leest dit artikel waarschijnlijk omdat u een proces met de naam Adobe_Updater.exe hebt opgemerkt dat in uw taakbeheer wordt uitgevoerd, of omdat u het pop-upballonbericht in het systeemvak krijgt dat er een nieuwe update beschikbaar is, en u wilt deze ontvangen ervan af.

Maak snelkoppelingen of sneltoetsen om snel e-mail naar een ontvanger te verzenden

Als je ooit echt naar je map met verzonden e-mail hebt gekeken, heb je waarschijnlijk een trend opgemerkt: je e-mailt steeds weer dezelfde mensen! Omdat we grote fans zijn van het automatiseren van repetitieve taken, gaan we vandaag bekijken hoe we snelkoppelingen kunnen maken om automatisch specifieke ontvangers te e-mailen.