VLC Player gebruiken onder Vista

Zoals veel mensen al weten, de meest ondersteunende applicatie voor het afspelen van mediabestanden (video) op je computer in VLC Player. Het probleem is dat het niet altijd correct werkt op Windows Vista.

De applicatie op zich is niet de meest high-end eye candy op de markt, maar voor ondersteuning van mediabestanden komt geen enkele andere speler in de buurt. VLC Player bevat de codecs die nodig zijn om een ​​groot aantal mediaformaten af ​​te spelen.

Vista, als het nieuwe besturingssysteem, heeft veel problemen met de compatibiliteit van applicaties, en VLC is daarop geen uitzondering. De meeste mensen zullen merken dat VLC problemen heeft met de video-uitvoer. Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen.1) VLC-speler openen
2) Klik op Instellingen > Voorkeuren

gebruik-vlc-speler-onder-vista foto 1
3) Vouw het videomenu uit
4) Markeer het item Uitvoermodules (door erop te klikken)
5) Klik rechtsonder in het venster op Geavanceerde opties

gebruik-vlc-player-under-vista foto 2
6) Onder Video-uitgangsmodule? Selecteer een van de volgende opties (als de ene niet lukt, probeer dan de andere)
DirectX Video-uitgang
Windows GDI Video OutPut (ik had hier het meeste geluk mee)

gebruik-vlc-player-under-vista foto 3

Houd er rekening mee dat Standaard meestal de beste optie is, dus dit kan alleen worden gewijzigd als u problemen ondervindt.

7) Als deze niet werken, kunt u de Dummy Video OutPut-functie proberen, of zelfs een van de andere.

Ik hoop dat dit helpt!

Meer verhalen

Wachtwoordzinnen gebruiken voor betere beveiliging

Wist u dat Windows het gebruik van wachtwoorden van maximaal 127 tekens ondersteunt? Ik gebruik geen wachtwoorden meer, en dat doe ik al jaren niet meer. Ik ben in plaats daarvan overgestapt op het gebruik van wachtwoordzinnen.

Opdracht uitvoeren inschakelen in Windows 7 of Vista Start Menu

Een aantal mensen heeft me gevraagd hoe ik het oude dialoogvenster Uitvoeren kan inschakelen dat tot Vista in elke andere versie van Windows bestond en nog steeds niet bestaat in Windows 7. Een van de leuke functies van het oude dialoogvenster Uitvoeren was dat het de geschiedenis van wat je had ingetypt.

Een systeembestand verwijderen in Windows 7 of Vista

Waarschuwing: verwijder geen systeembestanden. Er zullen waarschijnlijk slechte dingen volgen.

Configureer Suse om internetopslagplaatsen te gebruiken in plaats van cd/dvd

Als je Suse hebt geïnstalleerd met behulp van de cd/dvd-installatie, is de standaardinstelling dat software-installaties worden geladen vanaf de cd-rom in plaats van vanaf de internetbronnen. Aangezien ik altijd rechtstreeks verbonden ben met internet, zou ik veel liever downloaden en installeren vanaf het internet.

Schakel automatisch inloggen in of uit in Suse Linux

Als u een hekel hebt aan inloggen telkens wanneer u uw computer opnieuw opstart, kunt u Suse eenvoudig configureren om u automatisch aan te melden wanneer u uw computer opstart. Of u kunt het uitschakelen als u zich zorgen maakt over de veiligheid.

Ubuntu upgraden van edgy naar pittig (6.10 naar 7.04)

Ubuntu Feisty (7.04) is de nieuwste versie van Ubuntu. Hier is een korte lijst met nieuwe functies voor uw plezier, maar u moet echt upgraden om alles zelf te zien.

Oplossing voor COM-surrogaat werkt niet meer in Vista

Als u de foutmelding krijgt dat COM Surrogate niet meer werkt wanneer u door mappen bladert die video- of mediabestanden bevatten, bent u hier aan het goede adres voor enkele mogelijke oplossingen. Dit probleem wordt veroorzaakt door codecs en andere COM-componenten die zijn geïnstalleerd door verschillende software die dat niet zijn

Maak een aangepast opstartlogo voor Windows Vista

OPMERKING: DIT WERKT NIET MET VISTA SP1. ALS U DIT IN SP1 PROBEERT, KUNT U UW COMPUTER NIET OPSTARTEN.

Symlinks gebruiken in Windows Vista

Een van de langverwachte functies in Windows Vista was de mogelijkheid om symbolische koppelingen te gebruiken, zoals je dat in Linux kunt doen. Helaas werken ze niet zo goed als ze zouden kunnen, maar het is een grote upgrade van eerdere versies en heeft al een aantal problemen voor mij opgelost.

Ctrl+Alt+Delete inschakelen voor Vista-aanmeldingsscherm

In oudere versies van Windows moest u de combinatie Ctrl+Alt+Delete gebruiken om in te loggen op het systeem. Dit moest een hogere beveiligingsaanmelding bieden, hoewel ik niet weet hoe. Je bent misschien ook gewend om die combinatie te gebruiken om in te loggen, en er is een manier om het weer in te schakelen.