Vizio's nieuwe 4K-tv's uit de M-serie zijn het echte hoogtepunt van 2017

vizio-and-039;s-new-mseries-4k-tvs-are-its-real-2017-highlight foto 1Vizio's 2017 M-serie 4K TV.Vizio

Vorig jaar verraste Vizio ons met zijn 4K-tv's uit de P-serie, die premium beeldkwaliteit leverden voor een veel lagere prijs dan andere bedrijven. Maar Vizio's mid-range M-serie sets kregen ook de reputatie dat ze betaalbaarder waren terwijl ze er nog steeds redelijk goed uitzagen. Dit jaar zijn de zaken een beetje anders. Verrassend genoeg zijn de tv's uit de P-serie van 2017 precies hetzelfde als het model van vorig jaar. Maar de nieuwere 'XLED'-sets uit de M-serie hebben een aantal handige upgrades gekregen die ze nog aantrekkelijker zullen maken voor shoppers die op zoek zijn naar een goede deal.

De tv's uit de M-serie uit 2017, die beginnen bij $ 800 voor het 50-inch model en oplopen tot $ 3.000 voor de 75-inch, zijn nog steeds verpakt in 32 lokale dimzones. Dat helpt ze om gelijkmatige achtergrondverlichting en solide zwartniveaus te leveren. Maar deze keer hebben ze ook een breder kleurengamma en een hogere piekhelderheid, tot wel 600 nits. Beide zijn functies waarvoor voorheen een upgrade naar de P-serie nodig was. De hogere piekhelderheid betekent dat lichtbronnen in sommige scènes wat meer knallen, en het grotere kleurbereik maakt beelden wat dynamischer. Al met al maken ze de M-serie veel beter geschikt om te pronken met HDR-inhoud (high-dynamic range), zoals de weelderige Planet Earth 2 4K Blu-ray van de BBC. Dat is uiteindelijk een goede zaak, aangezien HDR een veel meer voor de hand liggende visuele upgrade is dan alleen 4K.Vizio bracht al zijn nieuwe sets naar NYC voor een korte demo, en de M-serie was duidelijk de meest intrigerende optie. In vergelijking met de Q7 QLED-tv van Samsung, een van de vlaggenschipmodellen van dit jaar, waren de zwartwaarden op de 65-inch Vizio-set aanzienlijk beter. Daar kun je de local dimming backlight voor bedanken. De tv van Samsung heeft daarentegen een aan de rand verlichte achtergrondverlichting die zwartwaarden verstoort met lichtgrijze strepen. Het was vooral duidelijk in een clip van Batman vs. Superman, waar zeer heldere elementen op het scherm ervoor zorgden dat de achtergrondverlichting alles om hen heen wegspoelde. Afgezien van de zwartwaarden, zagen kleuren en helderheid op Vizio's set er ongeveer net zo goed uit als de Q7. Dat is indrukwekkend, aangezien het 65-inch model uit de M-serie $ 1.500 kost, terwijl de Samsung-set $ 4.000 kost.

Als u op zoek bent naar de beste balans tussen waarde en beeldkwaliteit, maken de upgrades van de M-serie de lijn aanzienlijk aantrekkelijker. Het is ook een nog betere optie als je op zoek bent naar een extra grote tv. De 70-inch M-serie kost $ 2.000, terwijl het 75-inch model $ 3.000 kost. Ter vergelijking: de P-serie kost $ 2.000 voor de 65-inch en $ 3.500 voor de 75-inch set. Technofielen zullen het waarschijnlijk prima vinden om het extra geld uit te geven voor de betere beeldkwaliteit van de P-serie, maar ik zou het je ook niet kwalijk nemen dat je je scherm groter hebt gemaakt terwijl je een beetje bespaart.

Vizio's budget E-series lijn kreeg dit jaar ook een upgrade met de toevoeging van HDR 10 ondersteuning. Hij heeft minder local dimming backlight zones dan de M- en P-serie, maar zag er toch een stuk beter uit dan een vergelijkbare instap-tv van Samsung. In een clip van The Revenant zagen de algehele beelddiepte en zwartwaarden van de E-serie er aanzienlijk beter uit dan de Samsung-set. En voor $ 899 voor het 65-inch model blijft het een ongelooflijk koopje.

Hoewel Vizio dit jaar zijn best doet om zijn 'XLED'-branding te pushen, is het vrij zinloos. Kortom, het is gewoon een manier om al zijn tv-technologie uit 2016 te beschrijven die is geüpgraded met software-updates. Dat is maar goed ook als je in 2016 een set uit de P-serie hebt gekocht, want daardoor is je tv in de loop van de tijd beter geworden. Maar het is een beetje verwarrend voor algemene consumenten, die misschien denken dat 'XLED' een aanzienlijke upgrade betekent ten opzichte van de technologie van vorig jaar. Hoewel Samsung zijn eigen 'QLED'-branding heeft, beschrijft dat in ieder geval enkele wijzigingen in de achtergrondverlichting en Quantum Dot-technologie. Beide bedrijven jagen op de hype achter OLED-tv's, maar hun branding voelt gewoon onhandig en verwarrend aan.

vizio-and-039;s-new-mseries-4k-tvs-are-its-real-2017-highlight foto 2

In sommige opzichten is de nieuwe tv-line-up van Vizio een stap terug. De sets uit de P- en M-serie werden vroeger geleverd met een gratis Android-tablet, die je zou gebruiken in plaats van een traditionele afstandsbediening. Maar helaas bundelt het bedrijf ze dit jaar niet meer met de tv. Vertegenwoordigers vertellen ons dat de meeste klanten hun eigen telefoon gebruikten om hun tv te bedienen. Andere klanten, zo merkten ze op, wilden ook een meer vertrouwde ervaring op afstand.

In plaats van de kleine barebones-klikker van vorig jaar, zullen de nieuwe tv's worden geleverd met een complexere afstandsbediening die alles doet wat je zou verwachten. Het bedrijf zal deze zomer ook een software-update uitbrengen waarmee je rechtstreeks vanaf de tv toegang hebt tot streaming-inhoud, in plaats van gedwongen te worden om het vanaf een ander apparaat te doen. Dat voelt als een filosofische ommekeer voor Vizio, maar het zal de tv's waarschijnlijk voor sommige consumenten gebruiksvriendelijker maken.

vizio-and-039;s-new-mseries-4k-tvs-are-its-real-2017-highlight foto 3

De aankomende ingebouwde apps lijken op wat je op andere tv's ziet, maar ze casten inhoud rechtstreeks naar de Vizio-sets. Het is moeilijk om je hoofd eromheen te wikkelen, maar in feite betekent dit dat de Vizio-tv's zowel de castingbron als de casting-ontvanger zijn. Je kunt desgewenst nog steeds dingen vanaf je telefoon bedienen, maar je kunt de afstandsbediening ook gebruiken om door inhoud van Netflix, Hulu en andere streamingdiensten te bladeren, net als een gewone smart-tv.

Toen ik vroeg naar Amazon Video-ondersteuning, liet Vizio sterk doorschemeren dat we daar later dit jaar meer over zullen horen. Aangezien NVIDIA erin geslaagd is om een ​​Amazon-app naar zijn Android-aangedreven Shield TV te brengen, zou het me niet verbazen als Vizio Amazon eindelijk zou overtuigen om Google Cast te ondersteunen.

Galerij: Vizio Crave Go-luidspreker | 4 foto's

4

  • +1

Als het gaat om nieuwe audioapparatuur, klinkt Vizio's Crave Go-luidspreker van $ 199 goed, en hij heeft een stevige metalen behuizing. Maar helaas is hij niet waterdicht en stofdicht zoals de nieuwste UE Bluetooth-luidsprekers van Logitech, die al jaren mijn favoriete draagbare keuze zijn. Vizio's soundbar-systeem van $ 250, inclusief Google Cast-ondersteuning en draadloze surround sound-mogelijkheden, maakte ook indruk op mij. Het is duidelijk dat je naar kleine luidsprekers luistert, maar het is een serieuze upgrade ten opzichte van het ingebouwde geluid van je tv. De kleine footprint en draadloze mogelijkheden van het systeem maken het ook een goede keuze als je in een klein appartement zit, of als je geen behoefte hebt aan de rommel van een grotere surround sound-opstelling.

Over het algemeen lijkt het erop dat Vizio een sterk jaar voor de boeg heeft. En ondanks dat het overnameaanbod van LeEco uit elkaar valt, vertraagt ​​Vizio ook niet op het innovatiefront. Natuurlijk zou ik ook graag wat upgrades van de P-serie zien, maar het gebrek aan updates herinnert ons er ook aan hoe goed die lijn vorig jaar was. Het zou echter leuk zijn om uiteindelijk wat prijsdalingen te zien, vooral omdat het bedrijf niet meer in Android-slates verpakt.

Aanbevolen verhalen

Pronk met je 3D-kunst in de nieuwe online galerij van Tilt Brush

Google lanceert een website voor gebruikers van zijn VR-verfsimulator 'Tilt Brush' om hun kunst te posten zodat anderen ze kunnen downloaden en remixen.

De beste deals van de Wirecutter: Vizio's 65-inch 4K P-serie TV daalt tot $ 1.455

Breng je huis op orde met aanbiedingen voor Vizio's 65-inch 4K P-serie tv, iRobot's Roomba 960 en Bissell's SpotClean Pro.

Vizio's XLED-tv's doen je misschien de trackingsoftware vergeten

Na te zijn genageld met een FTC-schikking van $ 2,2 miljoen voor het volgen van gebruikers, debuteert Vizio met nieuwe XLED-backlit HDR-schermen om uw aandacht te trekken.

Bespaar 20 procent op 55-inch Vizio M-serie UHDTV

Naast de televisie bevindt zich een 6-inch tablet die fungeert als afstandsbediening.