Visa droomt ervan om van je hele huis een kassa te maken

visum-dromen-van-uw-hele-huis-in-een-kassa foto 1 Kris Naudus (AOL / Engadget)

In een wereld waar je goederen kunt betalen met een tik op je telefoon, geld naar iedereen kunt sturen met een app en de meeste van je aankopen online kunt doen, lijken creditcards een beetje lang in de tand. Visa wil ze bijna volledig weggooien en vervangen door een proces dat het online betalen van dingen zo eenvoudig maakt als het tikken op een apparaat met internetverbinding in uw huis, geen creditcardterminals of het invullen van formulieren.

Galerij: Visa contactloos betalingssysteem | 7 foto's

visum-dromen-van-uw-hele-huis-in-een-kassa foto 27  • visum-dromen-van-uw-hele-huis-in-een-kassa foto 3
  • visum-dromen-van-je-hele-huis-in-een-kassa foto 4
  • visum-dromen-van-je-hele-huis-in-een-kassa foto 5
  • visum-dromen-van-uw-hele-huis-in-een-kassa foto 6+3

Vorig jaar pronkte het bedrijf met een contactloze ring waarmee met een handgebaar betaald kon worden. De ring werd uitgedeeld aan door Visa gesponsorde atleten voor gebruik tijdens de Olympische Spelen in Rio, maar er waren geen plannen om hem commercieel beschikbaar te maken. Sinds die eerste proof of concept heeft Visa gewerkt om de technologie nog kleiner en goedkoper te maken, door het op een kleine plastic sticker te plakken die een vertegenwoordiger van het bedrijf op de rug van mijn hand plakte voor een demo. Het is zo klein en onopvallend dat het voelt alsof we niet ver verwijderd zijn van meer permanente subdermale implantaten.

De onopvallendheid helpt om de technologie iets te maken dat je in theorie altijd bij je zou kunnen houden, ook in je eigen huis, dat waarschijnlijk bevolkt is met tonnen aangesloten apparaten. En het zijn niet alleen telefoons of laptops die we in de buurt hebben, maar ook een steeds groter aantal slimme apparaten zoals gloeilampen of luidsprekers zoals de Echo Dot. Als u hiermee winkelt, bent u echter beperkt tot wat u kunt kopen bij Amazon en andere goedgekeurde retailers. Met het Visa-systeem zou je idealiter al je verbonden gadgets kunnen gebruiken om online te winkelen en gewoon te tikken om te bestellen vanaf welke site je maar wilt, in plaats van dat je een creditcard moet gebruiken.

visum-dromen-van-je-hele-huis-in-een-kassa foto 7

Het Visa-systeem is supergemakkelijk te gebruiken, waardoor het gemakkelijk te verkopen is aan retailers die op zoek zijn naar een betere kassa-ervaring. We beschouwen het bestellen van sites zoals Best Buy alleen als eenvoudig omdat we onze creditcardgegevens van tevoren hebben ingesteld. Maar ooit geprobeerd om van verzendadres bij Amazon te wisselen? Ik doe dit vrij vaak om pakketten naar kantoor te sturen in plaats van naar mijn huis of naar het huis van mijn ouders, en elke keer moet ik om veiligheidsredenen het creditcardnummer opnieuw invoeren. Ik aarzel zelfs vaak om op nieuwe of onbekende sites te winkelen omdat ik al mijn verzend- en factuurgegevens opnieuw moet invoeren. Bovendien is het nog een plek waar hackers zich mogelijk op kunnen richten en mijn gegevens kunnen oppikken.

Visa verlicht een aantal van deze beveiligingsproblemen door tokenisatie te gebruiken, die al uw gevoelige informatie vervangt door een willekeurig gegenereerde digitale identifier. Het is gewoon tikken en gaan, en als de ring of sticker of wat dan ook met de token verloren is gegaan, kunt u deze eenvoudig uitschakelen met de Visa-app. Dat is een stuk eenvoudiger dan een klantenservicenummer te moeten bellen om een ​​gestolen creditcard uit te schakelen. Bovendien kunt u het weer inschakelen als u het later vindt. Als een winkelier gecompromitteerd is, heeft hij in de eerste plaats nooit uw factuurgegevens gehad: de digitale identifier is op zichzelf nutteloos.

visum-dromen-van-je-hele-huis-in-een-kassa foto 8

De sticker die Visa me gaf, vereiste niet veel meer dan mijn naam en adres om in te stellen, hoewel het eindproduct van een kredietverstrekker zou komen en aan een account zou worden gekoppeld. Ik kon er een koffiepers mee kopen en enige tijd in een 'hospitality pod' door met de rug van mijn hand tegen een paneel te tikken. Het was een enorme verbetering ten opzichte van de ring, die kieskeurig was over hoe het op een contactloze lezer werd gericht, wat meestal een beetje moeite kostte en meerdere pogingen om te registreren.

Het was eigenlijk een beetje te gemakkelijk: de demo vroeg me niet om de aankopen te bevestigen, dus ik kon niet terugtrekken of op een andere manier van gedachten veranderen zodra ik op de terminal tikte. In het wild zullen er waarschijnlijk nog een paar stappen of enige verdere bescherming zijn, net zoals je niet herhaaldelijk een Amazon Dash-knop kunt gebruiken om dubbele bestellingen te krijgen.

visum-dromen-van-je-hele-huis-in-een-kassa foto 9

Ik vroeg wat voor soort bescherming er zou worden ingevoerd om te voorkomen dat kinderen de betaalfiches van hun ouders swipen en geld uitgeven. De ring, sticker en elk ander item dat Visa ontwikkelt, zal waarschijnlijk geen biometrische identificatie hebben, omdat dit het product complexer en duurder maakt. Hoewel er geen zekere manier is om uw account te beschermen tegen foutieve aankopen door kinderen (of kwaadwillende dieven), wees Visa SVP Avin Arumugam erop dat het eenvoudig genoeg is om de tokens in de app tijdelijk uit te schakelen.

Op dit moment is er geen vaste datum voor nieuwe tokenproducten of apparaten met ingebouwde lezers. Visa werkt momenteel samen met betalingsplatforms om het bereik uit te breiden, zodat het niet alleen beperkt is tot Visa-klanten. Dit zou het aantrekkelijker moeten maken voor fabrikanten van apparaten en hen aanmoedigen om de technologie in hun nieuwe producten in te bouwen. Misschien duurt het niet lang meer voordat je brood kunt kopen met een zwaai naar je broodrooster.

Aanbevolen verhalen

10 eenvoudige stappen om gegevens van uw Android-apparaten bij te houden, te vergrendelen en te wissen

Als uw Android-telefoon of -tablet zoekraakt of wordt gestolen, volgt u deze stappen om Android-apparaatbeheer nu in te stellen.

Intel beëindigt zijn dromen om de x86-chip in je pc te vervangen

Intel stopt ermee op Itanium, waarmee een einde komt aan zijn eenmalige droom om x86-chips te vervangen.

8 oprichters van de keerpunten die hun bedrijf veranderden

Hard werken kan zijn vruchten afwerpen - als je weet hoe je de juiste momenten grijpt.

10 aanpassingen aan je ochtendroutine die je hele dag zullen transformeren

Hoe je je dag begint heeft een enorme impact op je energieniveau en zelfbeheersing.

Amerikaans visumprogramma pakt werkgevers hard aan

Controles ter plaatse zullen gericht zijn op het voorkomen van misbruik van het favoriete visum van de technische industrie.