'Virtual Rick-ality' is een VR-traktatie voor 'Rick and Morty'-fans

-and-039;virtuele-rickality-en-039;-is-een-vr-traktatie-voor--en-039;rick-and-morty-and-039;-fans foto 1 Zwemmen/Owlchemy Labs voor volwassenen

Rick and Morty is een van de grappigste shows op televisie -- en het is ook een van de raarste. De serie, mede gemaakt door Justin Roiland en Dan Harmon (Community), is als een gestoorde draai aan de Doc Brown/Marty McFly-relatie uit Back to the Future. Rick Sanchez is een dimensie-hoppend alcoholisch genie die de grootvader is van Morty, een nebbish jongen die altijd tot over zijn oren in is. Komedie! Hoewel ik me aanvankelijk zorgen maakte dat de eerste VR-ervaring van de show, Virtual Rick-ality, misschien niet overeenkwam met de enorm inventieve houding van de serie, verspilde het niet veel tijd om te bewijzen dat ik ongelijk had.

De game plaatst je in de rol van een nederige Morty-kloon die in eerste instantie is gemaakt om Ricks vuile was te doen. Die ondergeschikte taak dient als een brutale manier om te leren omgaan met de omgeving, een liefdevolle recreatie van Rick's garagelab. Je zult veel terugkoppelingen naar grappen uit de show opmerken, maar je zult in het begin niet veel kans krijgen om ze te verkennen. Voor de uit te voeren taak hoeft u alleen maar de vuile was in de wasmachine te gooien, wat wasmiddel toe te voegen en klaar bent u. Als je begint te morrelen en het te lang duurt, zullen Rick en de echte Morty geen tijd verspillen om je uit te schelden.Uiteindelijk moet je een intergalactische levering ophalen met behulp van een kloon van Mr. Meseeks - een personage dat oorspronkelijk in de show is geïntroduceerd, maar hier een heel ander doel dient. Het bestaat puur om al je bewegingen in VR na te bootsen, en het komt uit een apparaat dat lijkt op een Poke Ball van Pokemon. Omdat je dat apparaat overal kunt gooien, wordt de kloon uiteindelijk een slimme manier om te communiceren met objecten buiten je virtuele speelruimte. En na veel VR-games te hebben gespeeld, voelt het vermogen om je bewegingen na te bootsen heel origineel aan.

In Virtual Rick-ality zie je veel mechanische overeenkomsten met de populaire VR-titel Job Simulator. Beide games zijn immers ontwikkeld door Owlchemy Labs. In plaats van hamburgers om te draaien, krijg je banen die passen bij de rare wereld van Rick en Morty. Alleen al het opladen van een batterij wordt een vermoeiende strijd om wijzerplaten te draaien, schakelaars om te draaien en aan hendels te trekken. In het begin is het een beetje razend (vooral als je VR-setup haperingen heeft), maar uiteindelijk raakte ik in de stroom van de puzzel.

Ik speelde de game met een Oculus Rift met Touch Controllers en het was vooral een prettige ervaring. Ik kon het alleen in een klein gebied spelen, maar Vive-gebruikers kunnen het ook spelen met tracking op kamerschaal, waardoor je wat meer vrijheid hebt om door de virtuele omgevingen te lopen. Aangezien je een groot deel van de tijd teleporteert en objecten grijpt, is Virtual Rick-ality niet erg intens. In plaats daarvan is het meer gericht op de kleine details, zoals het opnieuw maken van de interface voor Ricks computer of het ontwikkelen van een complexe puzzel om Ricks ruimteschip te repareren.

-and-039;virtuele-rickality-en-039;-is-een-vr-traktatie-voor--en-039;rick-and-morty-and-039;-fans foto 2

Audiocassettes verspreid over de hele wereld verbergen ook korte schetsen tussen Rick en Morty, die vooral vermakelijk zijn als je een fan bent van Roiland's stemwerk (hij portretteert beide personages). En over stemacteurs gesproken, je hoort ook van de acteurs die Morty's zus Summer (Spencer Smith) en vader (Chris Parnell) spelen. Samen met een sterk script had ik vaak het gevoel dat ik een aflevering van de serie meemaakte, dronken godslastering en zo.

Het enige nadeel van Virtual Rick-ality? Het is duidelijk een game gemaakt voor fans, waardoor sommige spelers zich buitengesloten kunnen voelen. Waarom is Rick zo'n gewelddadige alcoholist? Hoe zit het met al de intergalactische rommel in de garage? Het spel besteedt geen tijd aan het invullen van de lege plekken. Nieuwkomers moeten een paar afleveringen van de show bekijken om er zeker van te zijn dat de humor met je meegaat. Voor alle anderen is Virtual Rick-ality de perfecte manier om je vast te houden tot het derde seizoen van Rick en Morty deze zomer van start gaat.

Aanbevolen verhalen

'Arden's Wake' maakt de weg vrij voor oneindige VR-verhalen

Niet overtuigd van sociale VR? Deze korte animatiefilm met meerdere afleveringen zou niet bestaan ​​zonder.

Slakkengif biedt een nieuwe manier om chronische pijn te behandelen

Een nieuw ontdekte verbinding is minder schadelijk dan op grote schaal misbruikte verdovende middelen.