Vind uw ontbrekende USB-drive in Windows XP

Heb je ooit een USB-drive of een ander extern apparaat met een harde schijf aangesloten en je afgevraagd waarom je deze niet in Deze computer kunt zien?

Meer dan waarschijnlijk is de oorzaak dat Windows de schijf hernoemde naar een letter die al in gebruik is. Dit gebeurt als u meerdere kaartlezers, thumbdrives of externe harde schijven hebt aangesloten. Het zal ook gebeuren als u zich in een netwerk bevindt en schijven in kaart hebt gebracht.

Om de schijf te vinden en de naam ervan te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op Deze computer en selecteert u Beheren.vind-je-ontbrekende-usb-drive-in-windows-xp foto 1

Selecteer in het scherm Computerbeheer Schijfbeheer.

vind-je-ontbrekende-usb-drive-in-windows-xp foto 2

In dit venster zou u al uw aangesloten fysieke schijven moeten zien, hun formaat, of ze in orde zijn en de stationsletter.

vind-je-ontbrekende-usb-drive-in-windows-xp foto 3

In dit geval ga ik de stationsletter van mijn Lexar USB-drive wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op het station in de lijst en selecteer in het resulterende menu Stationsletters en paden wijzigen ...

vind-je-ontbrekende-usb-drive-in-windows-xp foto 4

Klik op Wijzigen zodat we de stationsletter kunnen wijzigen. U merkt misschien dat u Toevoegen kunt selecteren, waarmee u de schijf in een map kunt koppelen als u dat wilt. Dat willen we niet, dus klik gewoon op Wijzigen.

vind-je-ontbrekende-usb-drive-in-windows-xp foto 5

Selecteer een nieuwe stationsletter uit de vervolgkeuzelijst, bij voorkeur degene die u gewoonlijk voor dit station gebruikt.

vind-je-ontbrekende-usb-drive-in-windows-xp foto 6

Klik op Ja in het bevestigingsscherm en je bent klaar

vind-je-ontbrekende-usb-drive-in-windows-xp foto 7

Als u automatisch afspelen hebt ingeschakeld, krijgt u het normale pop-upvenster waarin u wordt gevraagd wat u wilt doen.

vind-je-ontbrekende-usb-drive-in-windows-xp foto 8

Meer verhalen

Schakel automatisch inloggen in of uit in Suse Linux

Als u een hekel hebt aan inloggen telkens wanneer u uw computer opnieuw opstart, kunt u Suse eenvoudig configureren om u automatisch aan te melden wanneer u uw computer opstart. Of u kunt het uitschakelen als u zich zorgen maakt over de veiligheid.

Ubuntu upgraden van edgy naar pittig (6.10 naar 7.04)

Ubuntu Feisty (7.04) is de nieuwste versie van Ubuntu. Hier is een korte lijst met nieuwe functies voor uw plezier, maar u moet echt upgraden om alles zelf te zien.

Oplossing voor COM-surrogaat werkt niet meer in Vista

Als u de foutmelding krijgt dat COM Surrogate niet meer werkt wanneer u door mappen bladert die video- of mediabestanden bevatten, bent u hier aan het goede adres voor enkele mogelijke oplossingen. Dit probleem wordt veroorzaakt door codecs en andere COM-componenten die zijn geïnstalleerd door verschillende software die dat niet zijn

Maak een aangepast opstartlogo voor Windows Vista

OPMERKING: DIT WERKT NIET MET VISTA SP1. ALS U DIT IN SP1 PROBEERT, KUNT U UW COMPUTER NIET OPSTARTEN.

Symlinks gebruiken in Windows Vista

Een van de langverwachte functies in Windows Vista was de mogelijkheid om symbolische koppelingen te gebruiken, zoals je dat in Linux kunt doen. Helaas werken ze niet zo goed als ze zouden kunnen, maar het is een grote upgrade van eerdere versies en heeft al een aantal problemen voor mij opgelost.

Ctrl+Alt+Delete inschakelen voor Vista-aanmeldingsscherm

In oudere versies van Windows moest u de combinatie Ctrl+Alt+Delete gebruiken om in te loggen op het systeem. Dit moest een hogere beveiligingsaanmelding bieden, hoewel ik niet weet hoe. Je bent misschien ook gewend om die combinatie te gebruiken om in te loggen, en er is een manier om het weer in te schakelen.

Windows 7, 8.x of Vista automatisch laten inloggen

Als u alleen een thuiscomputer gebruikt om te gamen of iets onbelangrijks, wilt u misschien niet telkens opnieuw inloggen wanneer u uw computer opnieuw opstart. Er is een eenvoudige aanpassing waarmee u automatisch kunt inloggen.

Verleng de proefperiode van Windows Vista tot 120 dagen

Windows Vista is het eerste Windows-besturingssysteem waarmee u 30 dagen een proefversie kunt gebruiken voordat u koopt. Het is echt een geweldige zet voor Microsoft, vooral in het licht van hoe weinig voordeel je krijgt van het upgraden naar Vista in de eerste plaats. Er is een binnenkort bekende truc die kan uitbreiden

Snel koppelingen toevoegen aan Windows Vista Explorer Favoriete koppelingen

Als je Windows Vista 5 minuten hebt gebruikt, heb je de favoriete links gezien tijdens het bladeren door je bestandssysteem. Wat vervelend is, is dat de favoriete links standaard niet genoeg nuttige links bevatten.

Gebruik Windows Vista Taakbeheer om de bestandsnaam van het lopende proces te zien

Een van de leukere upgrades in Windows Vista is de mogelijkheid om de bestandsnaam van een lopend proces te zien via Taakbeheer. Hoe vaak heb je een proces in Taakbeheer gezien, maar kon je niet achterhalen waar het zich in hemelsnaam bevond? Deze mogelijkheid is niet standaard ingeschakeld, maar het is eenvoudig genoeg