Vind een snellere DNS-server met Namebench

Een manier om uw surfervaring op internet te versnellen, is door een snellere DNS-server te gebruiken. Vandaag bekijken we Namebench, die uw huidige DNS-server vergelijkt met andere die er zijn, en u helpt een snellere te vinden.

Naambank

Download het bestand en voer het uitvoerbare bestand uit (link hieronder).vind-een-snellere-dns-server-met-namebench foto 1

Namebench wordt opgestart en bevat de huidige DNS-server die u op uw systeem hebt geconfigureerd. In dit voorbeeld zitten we achter een router en gebruiken we de DNS-server van de ISP. Voeg de wereldwijde DNS-providers en de best beschikbare regionale DNS-server toe en start vervolgens de Benchmark.

vind-een-snellere-dns-server-met-namebench foto 2

De test begint te lopen en u ziet de query's die hij doorloopt. De benchmark duurt ongeveer 5-10 minuten om te voltooien.

vind-een-snellere-dns-server-met-namebench foto 3

Nadat het is voltooid, ontvangt u een rapport met de resultaten. Op basis van zijn bevindingen zal het u laten zien welke DNS-server het snelst is voor uw systeem.

vind-een-snellere-dns-server-met-namebench foto 4

Het geeft ook verschillende soorten grafieken weer, zodat u een beter gevoel krijgt voor de verschillende resultaten.

vind-een-snellere-dns-server-met-namebench foto 5

U kunt de resultaten ook exporteren naar een .csv-bestand, zodat u de resultaten in Excel kunt presenteren.

vind-een-snellere-dns-server-met-namebench foto 6

Conclusie

Dit is een gratis project dat in voortdurende ontwikkeling is, dus de resultaten zijn mogelijk niet perfect en er kunnen in de toekomst meer functies worden toegevoegd. Als u op zoek bent naar een methode om een ​​snellere DNS-server voor uw systeem te vinden, is Namebench een cool gratis hulpprogramma om u te helpen.

Als u op zoek bent naar een openbare DNS-server die aanpasbaar is en filters bevat, kunt u ons artikel lezen over hoe u uw kinderen kunt beschermen tegen twijfelachtige inhoud met behulp van OpenDNS. U kunt ook bekijken hoe u uw surfen op het web kunt versnellen met Google Public DNS.

Links

Download NameBench voor Windows, Mac en Linux van Google Code

Leer meer over het project op de Namebench Wiki-pagina

Meer verhalen

Microsoft Core-lettertypen toevoegen aan Ubuntu

Heeft u ooit de standaard Microsoft-lettertypen zoals Times New Roman op uw Ubuntu-computer nodig gehad? Hier leest u hoe u eenvoudig de belangrijkste Microsoft-lettertypen aan Ubuntu kunt toevoegen.

Problemen oplossen bij het upgraden van Office 2010 Beta naar RTM (definitieve) release

Er zijn verschillende scenario's waarin u problemen kunt ondervinden bij het verwijderen van de bètaversie van 2010 en het proberen om de RTM (definitieve) release te installeren. Vandaag bespreken we de problemen die we tegenkwamen en hoe we ze kunnen oplossen.

Een diavoorstelling maken in Windows 7 Media Center

Bent u op zoek naar een leuke manier om een ​​diavoorstelling uit uw fotocollectie te maken en weer te geven? Vandaag laten we u zien hoe u een diavoorstelling maakt, hoe u er muziek aan toevoegt en deze vanuit uw luie stoel bekijkt in Windows 7 Media Center.

Bedien uw favoriete muziekspeler vanuit Firefox

Luister je graag naar muziek terwijl je bladert? Nu kunt u uw favoriete muziekspeler rechtstreeks vanuit Firefox openen en bedienen met de FoxyTunes-extensie.

Engelstalige bladwijzer voor vertalingen voor uw browser

Wilt u een vertaalbookmarklet die zich alleen richt op het vertalen van websites naar het Engels? Kijk dan eens naar de To English Bookmarklet.

Windows 7 Media Center verwijderen, uitschakelen of verwijderen

Hoewel Windows 7 Media Center veel is verbeterd ten opzichte van eerdere versies van Windows, wilt u het misschien om verschillende redenen uitschakelen. Hier bekijken we een aantal methoden om er vanaf te komen.

Extensies van derden uitschakelen in Internet Explorer

Bent u op zoek naar een manier om het browsen naar sites waarvan u niet zeker bent in Internet Explorer wat veiliger te maken? Hier bekijken we snel hoe u extensies van derden in IE kunt uitschakelen.

Verhoog de snelheid van uw netbook met een SD-kaart en ReadyBoost

Op zoek naar een manier om de prestaties van uw netbook te verbeteren? Hier leest u hoe u een standaard SD-geheugenkaart of een USB-flashstation kunt gebruiken om de prestaties te verbeteren met ReadyBoost.

He jij! Stop met het gebruik van de knop Toepassen en klik gewoon op OK! [Geek Rants]

Als computernerd merk ik dat ik vaak mensen help en kijk hoe ze instellingen op hun pc wijzigen ... en ze klikken bijna altijd op de knop Toepassen en vervolgens op de knop OK. Waarom?

Friday Fun: favoriete games om te spelen in Chrome

Online games kunnen een perfecte onderbreking zijn terwijl u aan het werk bent en de keuze uit een veelvoud aan games maakt het nog beter. Als je een gameverslaafde bent, wil je zeker eens kijken naar de Game Button-extensie voor Chrome.