Vind de grootte van website-elementen op de gemakkelijke manier

Heb je ooit een website gevonden met een ontwerp of lay-out waarvan je denkt dat deze geweldig is, maar het vinden van de pixelgrootte voor individuele elementen is een gedoe? Nu kunt u die informatie gemakkelijk krijgen met myRuler.

Opstelling

Dit is hoe myRuler eruitziet wanneer het voor het eerst wordt opgestart ... de eerste keer dat het wordt ingesteld op een standaard van 500 pixels. Telkens wanneer u myRuler daarna opnieuw start, onthoudt het de pixelgrootte die u de vorige keer hebt gebruikt.vind-de-grootte-van-website-elementen-op-de-eenvoudige-manier foto 1

U kunt de horizontale versus verticale oriëntatie, het thema wijzigen of myRuler minimaliseren naar het systeemvak met behulp van het rechtsklikmenu.

vind-de-grootte-van-website-elementen-op-de-eenvoudige-manier foto 2

Klik op de myRuler-link om de toetsenbordcommando's te zien voor verplaatsen, vergroten/verkleinen, directioneel omdraaien en schermplaatsing.

vind-de-grootte-van-website-elementen-op-de-eenvoudige-manier foto 3

mijnRuler in actie

Misschien zie je afbeeldingen in een website zoals zijbalkknoppen of blogpostafbeeldingen en denk je echt dat de grootte binnen de lay-out perfect is. Met myRuler kunt u eenvoudig de maten vinden. Voor ons voorbeeld kijken we naar een van de afbeeldingen in een blogpost ... eerst de horizontale meting ...

En dan de verticale meting. Op dit punt denkt u misschien dat u de afbeelding inderdaad naar uw computer kunt opslaan/kopiëren of met de rechtermuisknop kunt klikken voor de eigenschappen, maar als de afbeelding niet het enige element is waarmee u op de pagina werkt, dan...

Als er een bepaald gedeelte van een website is waarvan je de maat/pasvorm leuk vindt (bijvoorbeeld de breedte van een forumvermelding of zijbalk), dan kun je gemakkelijk de maat vinden om te helpen bij het ontwerp voor je eigen website.

Conclusie

myRuler maakt een handige app voor die momenten waarop je een snelle manier nodig hebt om de grootte van website-elementen te vinden en het ontwerpen van je eigen website gemakkelijker te maken.

Links

Download myRuler (versie 0.5)

Meer verhalen

Voeg een Quick Restart-functie toe aan Firefox

Ben je gefrustreerd omdat je geen snelle en gemakkelijke manier hebt om Firefox opnieuw te starten na het wijzigen van de about:config-instellingen of een soortgelijke actie? Nu kan dat met een beetje extensiemagie.

We hebben 5 gratis exemplaren van de Excellent DisplayFusion Pro. Wil er een?

Wil je meer gratis spullen? Vandaag geven we 5 exemplaren weg die al 5 exemplaren van DisplayFusion Pro hebben weggegeven, een taakbalk met meerdere monitoren en een roterende applicatie voor bureaubladachtergronden waar we al heel lang fan van zijn. En het ondersteunt nu Windows 7!

Verander uw Windows 7-bibliotheekpictogrammen op de gemakkelijke manier

Heb je ooit de standaardpictogrammen van Windows willen vervangen door iets anders? De nieuwe Windows 7-bibliotheekpictogrammen kunnen met een hack worden gewijzigd in een tekstbestand, maar er is een eenvoudigere manier. We zullen beide uitleggen.

BitLocker gebruiken op schijven zonder TPM

BitLocker is een coderingsfunctie die beschikbaar is in Ultimate- en Enterprise-versies van Windows 7 en Vista, maar vereist een Trusted Platform Module (TPM) op het systeem. Niet alle systemen bevatten TPM en vandaag bekijken we hoe u dit kunt omzeilen, zodat u BitLocker kunt gebruiken.

Geef de adresbalk van Firefox een boost met CyberSearch

Op zoek naar een manier om de adresbalk van Firefox een boost te geven met gespecialiseerde (en aanpasbare) op trefwoorden gebaseerde zoekopdrachten? Dan moet je zeker eens goed kijken bij CyberSearch.

Week in Geek: de domme geektrucs om extra Windows-editie te verbergen

Een van mijn favoriete kleine functies in Windows 7 is de sneltoetscombinatie die alle geopende vensters verbergt, behalve het venster waaraan u werkt. Het is een geweldige manier om de extra rommel op het raam op te ruimen. Ook Wave nodigt uit.

Maak eenvoudig een back-up van uw Ubuntu-machine met SBackup

De gegevens van uw computer zijn erg belangrijk en het verlies ervan kan verschillende oorzaken hebben. Een volledige (of zelfs gedeeltelijke) back-up van uw systeem is altijd een goed idee. SBackup is een tool waarmee u met het grootste gemak een back-up kunt maken van gegevens op uw Ubuntu-machine en deze kunt herstellen.

Vrijdagpret: Server Quest II

Eindelijk is er weer een vrijdag en je bent het zat om met je IT-afdeling om te gaan omdat ze nooit iets repareren. Kijk vandaag eens naar Server Quest II, een leuk spel van Microsoft's TechNet dat je in de rol van een IT-professional plaatst.

Verplaats de voortgangsbalk naar de tabbladen in Firefox

Vind je het leuk om de voortgangsbalk te hebben om het laden van webpagina's te controleren, maar houd je de statusbalk liever verborgen? Nu kunt u de voortgangsbalk eenvoudig naar uw tabbladen verplaatsen met de extensie Tab-voortgangsbalk.

We hebben 20 Google Wave-uitnodigingen. Wil er een?

Google Wave is tegenwoordig een rage, waarschijnlijk voor een groot deel omdat je moet worden uitgenodigd om deel te nemen aan de preview-versie. Wil je een uitnodiging? We hebben er 20 om weg te geven. Sorry, de winactie is afgelopen!