Vimeo stopt met plan om de volgende Netflix te worden

Er is veel liefde voor originele films en tv-series van Amazon en Netflix. Er zijn echter niet veel streamingopties van hoge kwaliteit buiten die twee, en nu Vimeo zijn plannen voor een op abonnementen gebaseerde service heeft opgegeven, zal de lijst met opties waarschijnlijk niet snel groeien.

Vimeo lanceerde vorig jaar voor het eerst plannen voor een streamingdienst in Netflix-stijl, maar stelde vast dat het niet kon veranderen van een hub voor professionele videografen naar een entertainmentservice voor consumenten, aldus The Hollywood Reporter. De CEO van het bedrijf, Joey Levin, vertelde de THR dat 'de kans die voor Vimeo ligt om makers te machtigen te groot en te belangrijk voor ons is om aan te vallen met iets anders dan absolute focus en duidelijkheid.'De bestaande abonnementsservice van Vimeo is gericht op professionele filmmakers, met maandelijkse abonnementskosten voor het hosten van inhoud op het advertentievrije videoplatform van het bedrijf. De relatie van Vimeo met die klanten zou de kiem zijn geweest voor zijn oorspronkelijke inhoudsactiviteiten, aangezien sommige van de video's die het host later worden opgepikt door studio's zoals HBO, Netflix of Amazon als tv-shows.

Verwant

  • Alles verlaat Netflix in juli Alles verlaat Netflix in juli

Een van die shows is High Maintenance, die oorspronkelijk op Vimeo verscheen voordat hij naar HBO verhuisde. Levin hoopte andere shows op een soortgelijk pad te leiden, en hij kondigde afgelopen herfst aan dat het bedrijf miljoenen dollars zou uitgeven om dit te doen.

'Ik geloof dat we een boeiende nieuwe consumentenervaring kunnen bouwen als aanvulling op de diensten die we momenteel aan makers bieden, en zo de industrie helpen transformeren', schreef hij in november in een brief aan de aandeelhouders.

De ommezwaai van Vimeo zal waarschijnlijk dienen als een waarschuwing voor bedrijven die willen concurreren met industrie-molochen zoals Netflix. Het is echter niet allemaal slecht voor streaming-fans die van indie-inhoud houden, aangezien Vimeo toegewijd lijkt aan zijn eerdere missie om een ​​hub te zijn voor originele video's van hoge kwaliteit (en gratis te bekijken).

Aanbevolen verhalen

Sony crowdsourcet ideeën voor zijn volgende PlayStation TV-serie

Als je wordt geselecteerd, zou je kunnen eindigen met het produceren van een pilot van Sony's volgende geweldige tv-serie... voor PlayStation.

4 manieren om miljonair te worden, zelfs als je met weinig begint

Het kost niets om te profiteren van de onbegrensde mogelijkheden online.

Waarschuwing, werkgevers: aansprakelijkheid schuilt in uw 401 (k) -plan en de nieuwe DOL-regel zal u niet beschermen

Het is jouw verantwoordelijkheid om het pensioen van je team te beschermen, niet wie je ook hebt ingehuurd om het af te handelen.

FCC beperkt breedbandsubsidies, stopt met gevangenisoproepen

Klanten met een laag inkomen van negen ISP's kunnen geen goedkopere breedbandservice krijgen.