Video toont de 'saaie' tunnelvisie van Elon Musk

Elon Musk, CEO van SpaceX en Tesla, kondigden eind vorig jaar zijn voornemen aan om een ​​netwerk van ondergrondse tunnels te bouwen om automobilisten te helpen congestie te voorkomen, en nu hebben we eindelijk een idee van hoe het systeem zal werken, als het plan daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

The Boring Company, het nieuwste project van Musk, plaatste vrijdag een video met een eerste blik op het ondergrondse transportsysteem dat het hoopt te ontwikkelen. Zoals je hieronder kunt zien, zouden bestuurders hun auto op een metalen platform aan de kant van de weg trekken en het voertuig zou dan in het ondergrondse tunnelsysteem worden neergelaten.Op basis van de video lijkt het erop dat chauffeurs dan achterover kunnen leunen en een pauze kunnen nemen. Hun auto zou op het metalen platform blijven staan ​​(naar verluidt een 'skate' genoemd) en met ongeveer 240 km/u door de tunnel worden vervoerd.

Musk maakte in december zijn saaie ambities voor het eerst bekend op Twitter.

'Het verkeer maakt me gek. Ik ga een tunnelboormachine bouwen en gewoon beginnen te graven...' schreef hij, gevolgd door een andere tweet waarin hij zei: 'Ik ga dit echt doen.'

Het bleek dat hij serieus was. In januari zei Musk dat hij 'vooruitgang boekt aan het tunnelfront' en was van plan 'over een maand of zo' te beginnen met graven.

Verwant

  • Neuralink van Elon Musk verbindt onze hersenen met computers Elon Musks Neuralink verbindt onze hersenen met computers

Tijdens een TED Talk op vrijdag zei Musk dat de skate auto's door de tunnel zou vervoeren met snelheden tot 130 mph, volgens Business Insider. Met dat tempo zou je in vijf minuten van Westwood naar Los Angeles kunnen komen, zei hij.

Er is op dit moment tenminste één groot probleem dat dit plan tegenhoudt: het boren van tunnels is een belachelijk langzaam proces. Musk en The Boring Company willen een betere boormachine bouwen - een die een tunnel kan graven en tegelijkertijd de muren kan versterken - om het proces te versnellen.

'We hebben een huisdierenslak die Gary heet. ... Dus Gary kan momenteel 14 keer sneller gaan dan een tunnelboormachine', zegt Musk volgens Business Insider. 'We willen Gary verslaan.'

Aanbevolen verhalen

'Tropes vs. Women in Video Games' neemt afscheid

Anita Sarkeesian reflecteert op haar successen, angsten en hoop voor de toekomst.

'The Protectors' laat zien hoe VR Afrikaanse olifanten kan redden

De film volgt dappere parkwachters die hun leven riskeren om stropers te stoppen.

Natuurlijk gebruikte Elon Musk een scheten eenhoorn om te pronken met een nieuwe Tesla-functie

De miljardair heeft affiniteit met wat sommigen als kinderachtige dingen zouden classificeren, en raad eens? Dat is geweldig.