VIDEO: Tieners iPhone 7 Plus gaat in rook op

Een tiener uit Arizona plaatste een video op Twitter waarop te zien is hoe haar iPhone 7 Plus rookt en de plastic behuizing smelt.

'Dus mijn iPhone 7 plus ontplofte vanmorgen ... gebruikte hem niet eens, letterlijk geen verklaring hiervoor', tweette Brianna Olivas, 18, woensdag naast een video die sindsdien viraal is gegaan, met meer dan 1,9 miljoen views in twee dagen.Op de achtergrond van de video is Olivas te horen terwijl ze vloekt terwijl haar iPhone op een aanrecht staat te roken, de plastic behuizing krult weg van de handset. Bekijk de video hieronder zelf (taal NSFW).

Apple heeft niet onmiddellijk gereageerd op het verzoek van PCMag om commentaar. Maar Cupertino verving de telefoon snel en onderzoekt, en vertelt Gizmodo 'we hebben contact met de klant en onderzoeken het'.

Verwant

  • Matzwarte iPhone 7-behuizing scheurt onverwacht afMatzwarte iPhone 7-behuizing scheurt onverwachts

Olivas vertelde Gizmodo dat haar telefoon de dag voor de explosie raar deed en niet aanging. Ze bracht het naar een Sprint-winkel en een medewerker daar vertelde haar dat iets er vreemd uitzag toen de telefoon aanging, maar ze voerden een diagnose uit en alles was in orde. De volgende ochtend begon de telefoon te roken.

Het incident doet denken aan het Galaxy Note 7-debacle. Hoewel smartphonebranden zeldzaam zijn, is dit niet het eerste incident met een iPhone. Vorig jaar vloog een iPhone 6 in brand op een vlucht van Alaska Airlines van Bellingham, Washington naar Hawaï. Daarvoor liep een Canadese tiener in 2015 derdegraads brandwonden op nadat zijn opladende iPhone in brand vloog terwijl hij sliep. In dat geval denkt de familie van de tiener dat een oplader van een derde partij die bij een plaatselijk tankstation is gekocht, de schuldige was.

Dit laatste incident lijkt niet te zijn veroorzaakt door een slordige oplader van een derde partij. Olivas vertelde Gizmodo dat ze altijd een officiële Apple-oplader gebruikt.

Aanbevolen verhalen

De nieuwste versie van iOS lost de problemen met het afsluiten van de iPhone 6 op

De update lost het probleem voor de meeste mensen op, althans volgens Apple.

NASA vindt 7 nieuwe planeten ter grootte van de aarde

Het TRAPPIST-1-systeem bestaat uit zeven planeten ter grootte van de aarde die rond een enkele nabije ster draaien.

Samsung's nieuwe Pro, Plus Chromebooks draaien Google Play

De Samsung Chromebook Pro en Plus draaien op Google Play, waardoor je toegang hebt tot een groot aantal apps op ChromeOS.