Lancering ViaSat-2 betekent sneller internet via satelliet

Zit u vast met traag, duur satellietinternet? Hogere snelheden zijn onderweg, dankzij ViaSat-2, een satelliet die donderdag in een baan om de aarde werd gelanceerd.

ViaSat-2 zal de capaciteit vergroten die beschikbaar is voor ViaSat's Exede-satellietinternetservice voor consumenten, evenals voor haar luchtvaartmaatschappijen en overheidsklanten. Het zal enkele maanden duren voordat de nieuwe satelliet zijn beoogde baanpad bereikt en diagnostische tests voltooit, dus Exede heeft nog geen nieuwe dataplannen aangekondigd. Maar ViaSat schat dat als ViaSat-2 aan het eind van het jaar online gaat, het in staat zal zijn om mensen thuis tot wel 100 Mbps downloadcapaciteit te bieden.Om dat in perspectief te plaatsen: de huidige plannen van Exede komen uit op 25 Mbps, maar alleen in bepaalde gebieden. Ze hebben ook pijnlijk lage datalimieten: het abonnement van $ 150 per maand beperkt je bijvoorbeeld tot 30 GB per maand. ViaSat meldde dat het aan het einde van het boekjaar 2017 ongeveer 659.000 residentiële abonnees had. Dat is een klein aantal in vergelijking met grote breedbandproviders zoals Comcast, maar veel van Exede's klanten wonen in landelijke gebieden die niet worden bediend door andere internetproviders op de grond.

Een van de belangrijkste concurrenten van Exede, HughesNet, heeft onlangs zijn eigen satelliet met hogere capaciteit gelanceerd, Echostar XIX genaamd. HughesNet-plannen komen ook uit op 25 Mbps, hoewel de verhoogde capaciteit betekent dat het datalimieten verviervoudigd heeft.

Verwant

  • HughesNet Viervoudige Satelliet ISP Data CapsHughesNet Viervoudige Satelliet ISP Data Caps
  • De snelste ISP's van 2017De snelste ISP's van 2017

Aangezien ViaSat-2 het servicegebied van het bedrijf zal uitbreiden naar delen van Midden- en Zuid-Amerika, experimenteert het ook om satellietinternet naar een enkel toegangspunt in kleine dorpen te brengen en dit vervolgens via wifi naar de apparaten van mensen te distribueren.

'Veel dorpen binnen ons proefprogramma hebben geen of minimale toegang tot vast breedband internet. Ons proefwerk heeft aangetoond dat we duizenden dorpen op schaal kunnen bedienen', zegt Kevin Cohen, algemeen directeur van Mexico Consumer Services bij ViaSat, in een verklaring.

Sommige vliegtuigpassagiers zullen ook snelheidsverhogingen zien voor wifi tijdens de vlucht. American Airlines stapt over op ViaSat voor toekomstige wifi-installaties na te hebben geklaagd over de lage snelheden van haar huidige Gogo-netwerk, dat verbinding maakt met zendmasten op de grond. En JetBlue heeft onlangs de installatie van ViaSat-internet op zijn hele vloot voltooid. De service van JetBlue, die gratis is, belooft tot 20 Mbps voor elke passagier in het vliegtuig, wat voldoende bandbreedte is om online video's in high definition te streamen.

Aanbevolen verhalen

Qualcomm's Quick Charge 4+ is zowel sneller als koeler

Nieuwe telefoons met Snapdragon 835 laden sneller op en bieden meer bescherming tegen oververhitting.

Wetsvoorstel Texas kan gevangenisstraf betekenen voor vliegen met drones boven oliefaciliteiten

Het Huis en de Senaat willen dat olieboorstations worden toegevoegd aan een lijst met 'kritieke infrastructuur' die vliegende drones boven hen zou classificeren als een veiligheidsrisico.

Rocket Lab nagelt eerste orbitale raketlancering vanaf een privéplatform

Dit is de eerste keer dat een bedrijf in staat was om een ​​orbitale-klasse raket te lanceren vanuit een privé-faciliteit.

Blue's draadloze Satellite-koptelefoon heeft een ingebouwde versterker voor $ 400

Blue's Satellite draadloze hoofdtelefoons zijn nu verkrijgbaar voor $ 400.