Verwijder Ubuntu of XP uit het opstartmenu van Windows 7

Als je ooit een dual-boot-systeem hebt gebruikt en vervolgens een van de besturingssystemen hebt verwijderd, kan het nog steeds worden weergegeven in het opstartmenu van Windows 7. We laten u zien hoe u oude vermeldingen kunt verwijderen en het opstartproces kunt versnellen.

Opmerking: als je nog steeds Windows XP rockt, kun je daar ook items uit het opstartmenu verwijderen.

verwijder-ubuntu-of-xp-uit-de-windows-7-boot-menu foto 1Om het opstartmenu te bewerken, gebruiken we een programma met de naam bcdedit dat bij Windows 7 wordt geleverd. Er zijn enkele grafische toepassingen van derden die het menu zullen bewerken, maar we gebruiken liever ingebouwde toepassingen wanneer we kunnen.

Eerst moeten we een opdrachtprompt openen met beheerdersrechten.

Open het startmenu en typ cmd in het zoekvak. Klik met de rechtermuisknop op het cmd-programma dat verschijnt en selecteer Als administrator uitvoeren.

verwijder-ubuntu-of-xp-uit-de-windows-7-boot-menu foto 3

Als u het zoekvak hebt uitgeschakeld, kunt u de opdrachtprompt ook vinden in Alle programma's > Accessoires.

verwijder-ubuntu-of-xp-uit-de-windows-7-boot-menu foto 4

Typ bcdedit in de opdrachtprompt en druk op enter. Er verschijnt een lijst met de opstartmenu-items.

verwijder-ubuntu-of-xp-uit-de-windows-7-boot-menu foto 5

Zoek het item dat u wilt verwijderen - in ons geval is dit de laatste, met de beschrijving van Ubuntu. Wat we nodig hebben, is de lange reeks tekens die als identificatie zijn gemarkeerd. In plaats van het uit te typen, zullen we het kopiëren om het later te plakken.

Klik met de rechtermuisknop ergens in het opdrachtpromptvenster en selecteer Markeren.

verwijder-ubuntu-of-xp-uit-de-windows-7-boot-menu foto 6

Door met de linkermuisknop te klikken en over de juiste tekst te slepen, selecteert u de identifier voor het item dat u wilt verwijderen, inclusief de accolades links en rechts aan beide uiteinden.

verwijder-ubuntu-of-xp-uit-de-windows-7-boot-menu foto 7

Druk op de Enter-knop. Hiermee wordt de tekst naar het klembord gekopieerd.

Typ in de opdrachtprompt: (zorg ervoor dat u aan het einde een spatie plaatst)

bcdedit /delete

en klik vervolgens met de rechtermuisknop ergens in het opdrachtpromptvenster en selecteer Plakken.

verwijder-ubuntu-of-xp-uit-de-windows-7-boot-menu foto 8

Druk op Enter om de nu voltooide opdracht in te voeren. Het opstartmenu-item wordt nu verwijderd.

Typ nogmaals bcdedit om te bevestigen dat het beledigende item nu uit de lijst is verdwenen.

verwijder-ubuntu-of-xp-uit-de-windows-7-boot-menu foto 9

Als u uw machine nu opnieuw opstart, zult u merken dat het opstartmenu niet eens verschijnt, omdat er maar één item in de lijst is (tenzij u meer dan twee items had om mee te beginnen).

verwijder-ubuntu-of-xp-uit-de-windows-7-boot-menu foto 10

Je hebt een paar seconden verwijderd van het opstartproces! Om nog maar te zwijgen van de extra inspanning van het indrukken van de enter-knop.

Er is veel meer dat u kunt doen met bcdedit, zoals de beschrijving van opstartmenu-items wijzigen, nieuwe items maken en nog veel meer. Voor een lijst van wat u met bcdedit kunt doen, typt u het volgende in het opdrachtvenster.

bcdedit /help

Hoewel er GUI-oplossingen van derden zijn om hetzelfde te bereiken, zal het gebruik van deze methode u tijd besparen doordat u de extra stappen voor het installeren van een extra programma niet hoeft te doorlopen.

Meer verhalen

Toegang tot het register uitschakelen in Windows 7

Als u niet weet wat u in het register doet, kunt u uw computer behoorlijk verknoeien. Vandaag laten we u zien hoe u kunt voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot het register en er wijzigingen in kunnen aanbrengen.

Hulpmiddelen om inhoud op uw WordPress-blog te plaatsen

Nu je een mooie blog hebt, wil je er meer mee doen en content gaan plaatsen. Hier bekijken we enkele tools waarmee u rechtstreeks op uw WordPress-blog kunt posten.

Maak een snelkoppeling naar de Groepsbeleid-editor in Windows 7

Als u een systeembeheerder bent en merkt dat u wijzigingen aanbrengt in de Groepsbeleid-editor, wilt u er misschien een snelkoppeling naar maken. Hier kijken we naar het maken van een snelkoppeling, deze vastzetten op de taakbalk en toevoegen aan het Configuratiescherm.

Voorkom dat u de schermbeveiliging en achtergrond wijzigt in Windows 7

Soms wilt u misschien niet dat gebruikers de mogelijkheid hebben om schermbeveiligingen en achtergronden op Windows 7-werkstations te wijzigen. Vandaag bekijken we hoe u kunt voorkomen dat ze een van beide of beide veranderen.

Verbeter uw touchpad-computer met Scrybe

Bent u op zoek naar een manier om uw Touchpad-computer te helpen u productiever te maken? Hier is een snelle blik op Scrybe, een nieuwe applicatie van Synaptics waarmee je het kunt vergroten.

Schakel IE 8-miniatuurvoorbeelden uit op de taakbalk van Windows 7

De Aero-miniatuurvoorbeelden zijn een geweldige nieuwe functie, maar als je geen fan bent van de flitsende eye-candy, kun je ze verwijderen met een simpele aanpassing. Hier is hoe het te doen.

Converteer Chrome-bladwijzerwerkbalkmappen naar pictogrammen

Dus je hebt je gewone bladwijzers teruggebracht tot pictogrammen, maar hoe zit het met de mappen? Met onze kleine hack en een paar minuten van je tijd kun je die mappen ook in pictogrammen veranderen.

Hoe een muziek-cd te rippen in Windows 7 Media Center

Als u een Media Center-gebruiker bent, weet u al dat het uw digitale muziekcollectie kan afspelen en beheren. Maar wist u dat u ook een muziek-cd kunt rippen in Windows 7 Media Center en deze automatisch aan uw muziekbibliotheek kunt laten toevoegen?

Hoe de vertraging van het VMWare-opstartscherm te vergroten?

Als u een opstartbare cd of USB-flashstation in een virtuele machineomgeving wilde uitproberen, heeft u waarschijnlijk gemerkt dat het aanbod van VMWare het moeilijk maakt om het opstartapparaat te wijzigen. We laten u zien hoe u deze opties kunt wijzigen.

Verander een flashdrive in een draagbare webserver

Draagbare applicaties zijn erg handig om onderweg werk gedaan te krijgen, maar hoe zit het met draagbare servers? Hier leest u hoe u van uw flashstation een draagbare webserver kunt maken.