Verwijder Ubuntu One van Ubuntu 10.04

Een van de nieuwe toevoegingen aan Ubuntu 10.04 is de bestandssynchronisatieservice Ubuntu One. Als je al een vergelijkbare service zoals Dropbox gebruikt, of als je geen bestanden tussen computers wilt synchroniseren, wil je misschien Ubuntu One verwijderen - we laten je zien hoe.

Als je Ubuntu One nog nooit hebt geprobeerd, zijn de eerste twee stappen niet nodig, maar ze duren niet lang, dus het is misschien veiliger om ze allemaal te doorlopen.

Om te beginnen, moeten we ervoor zorgen dat Ubuntu One niet actief is. Open de Systeemmonitor, in Systeem > Beheer > Systeemmonitor.verwijder-ubuntu-een-van-ubuntu-1004 foto 1

Zoek op het tabblad Processen naar alles dat met ubuntone begint. Selecteer ze en klik op Proces beëindigen.

verwijder-ubuntu-een-van-ubuntu-1004 foto 2

Vervolgens verwijderen we het opgeslagen authenticatietoken voor Ubuntu One. Klik op Toepassingen > Accessoires > Wachtwoorden en versleutelingssleutels.

verwijder-ubuntu-een-van-ubuntu-1004 foto 3

Als er een token voor UbuntuOne bestaat, klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer Verwijderen.

verwijder-ubuntu-een-van-ubuntu-1004 foto 4

Nu kunnen we alle mappen verwijderen die Ubuntu One gebruikt. Open een terminalvenster (Toepassingen > Accessoires > Terminal) en voer de volgende opdrachten in:

rm –rf ~/.local/share/ubuntuone
rm –rf ~/.cache/ubuntuone
rm –rf ~/.config/ubuntuone
rm –rf ~/Ubuntu One

De backslash in de laatste opdracht is daar omdat de mapnaam een ​​spatie bevat.

verwijder-ubuntu-een-van-ubuntu-1004 foto 5

Ten slotte kunnen we alle pakketten met betrekking tot Ubuntu One verwijderen.

Typ in het terminalvenster:

sudo apt-get purge ubuntuone-client* python-ubuntuone-storage*

verwijder-ubuntu-een-van-ubuntu-1004 foto 6

Bevestig de verwijdering van alle pakketten en je bent klaar!

Als u Ubuntu One ooit opnieuw wilt installeren, kunt u de instructies op de Launchpad-site van Ubuntu One volgen.

Meer verhalen

Oplossen mislukt om eth0 op te roepen in Ubuntu Virtual Machine

Als je een virtuele Ubuntu-machine hebt verplaatst of gewijzigd en plotseling een probleem hebt gehad om netwerken te laten werken, wil je misschien deze pagina doorlezen, want ik heb een oplossing bedacht om het weer aan het werk te krijgen.

Koppel een ISO-image in Linux

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u ISO-afbeeldingsbestanden in Linux kunt gebruiken.

Lijst bestanden en mappen op grootte op Linux

Deze pagina laat ons zien hoe we een lijst met bestanden en mappen kunnen maken, geordend op grootte met behulp van standaard Linux-commando's.

Iptables gebruiken op Linux

Deze gids zal proberen uit te leggen hoe iptables op Linux te gebruiken in gemakkelijk te begrijpen taal.

Bevestiging WAARSCHUWING: ONBESCHERMD PRIVÉ SLEUTELBESTAND! op Linux

Als u deze foutmelding krijgt, stelt u waarschijnlijk de machtigingen voor uw verborgen .ssh-map in uw gebruikersmap opnieuw in en werken uw sleutels niet meer. Het is erg belangrijk dat deze bestanden niet door zomaar iemand kunnen worden geschreven met een login op de box, dus openssh zal je een foutmelding geven als je

Koppel een gedeelde Windows-map op Linux met Samba

Als je een schijf van een Linux-computer wilt toewijzen aan een gedeelde map op een Windows-computer of een gedeelde map op een Linux-computer met Samba, dan is er een eenvoudige manier om dit vanaf de opdrachtregel te doen.

Beginner Geek: aan de slag met OneNote 2010

Heb je wel eens van OneNote gehoord, maar vraag je je af wat het precies is en hoe je het kunt gebruiken? Laten we eens kijken naar OneNote 2010 en zien hoe u het kunt gebruiken om meer georganiseerd en verbonden te blijven.

Voorkom dat rsync al uw bandbreedte gebruikt

Als u het hulpprogramma rsync gebruikt om uw back-ups gesynchroniseerd te houden van uw databaseserver naar uw back-up- of secundaire bestandsserver, wilt u misschien voorkomen dat het script te veel bandbreedte gebruikt. Hier is hoe.

Voeg je eigen domein toe aan je Tumblr-blog

Wil je je Tumblr-blog personaliseren met je eigen domeinnaam? Hier leest u hoe u een domein kunt omleiden naar Tumblr en het kunt registreren bij uw blog.

Hoe de Android Market in de Google Android Emulator in te schakelen

Wil je apps uit de Android Market uitproberen op je pc? We hebben u onlangs laten zien hoe u Android in een emulator op uw pc kunt uitvoeren, dus hier leest u hoe u apps van de Android Market in de emulator kunt installeren.