Rommel verwijderen van de Opera-snelkiespagina

Wilt u de snelkiespagina in Opera opschonen zodat alleen de miniaturen zichtbaar zijn? Vandaag laten we je een paar tweaks zien die het mogelijk maken.

Snelkiespagina

De zoekbalk en tekst onderaan nemen ruimte in beslag en voegen rommel toe aan het uiterlijk van de snelkiespagina van Opera.De instellingen wijzigen

Twee kleine aanpassingen aan de configuratie-instellingen zullen het allemaal opruimen. Om te beginnen typt u opera:config in de adresbalk en drukt u op enter.

verwijder-rommel-van-de-opera-snelkiespagina foto 2

Typ snelheid in de snelzoekbalk en zoek naar het item Snelkiesstatus. Verander de 1 in 2 en klik op opslaan.

verwijder-rommel-van-de-opera-snelkiespagina foto 3

U ziet het volgende bericht over de wijzigingen...klik op OK.

verwijder-rommel-van-de-opera-snelkiespagina foto 4

Typ vervolgens zoeken in de snelzoekbalk en zoek naar het item Snelkeuzezoektype. Verwijder alle tekst in de blanco en klik op opslaan.

verwijder-rommel-van-de-opera-snelkiespagina foto 5

U ziet opnieuw een bericht over de laatste wijziging die u heeft aangebracht. Op dit punt moet u Opera mogelijk opnieuw starten om beide wijzigingen volledig van kracht te laten worden.

verwijder-rommel-van-de-opera-snelkiespagina foto 6

Er zal een merkbaar verschil zijn in hoe de snelkiespagina er achteraf uitziet en is veel schoner zonder de zoekbalk en het tekstveld.

Je hebt ook nog steeds toegang tot het contextmenu met de rechtermuisknop, net als voorheen.

verwijder-rommel-van-de-opera-snelkiespagina foto 8

Conclusie

Als je op zoek was naar een schonere en minder rommelige snelkiespagina in Opera, dan zullen deze twee kleine hacks de klus klaren!

Meer verhalen

Verbeter uw touchpad-computer met Scrybe

Bent u op zoek naar een manier om uw Touchpad-computer te helpen u productiever te maken? Hier is een snelle blik op Scrybe, een nieuwe applicatie van Synaptics waarmee je het kunt vergroten.

Schakel IE 8-miniatuurvoorbeelden uit op de taakbalk van Windows 7

De Aero-miniatuurvoorbeelden zijn een geweldige nieuwe functie, maar als je geen fan bent van de flitsende eye-candy, kun je ze verwijderen met een simpele aanpassing. Hier is hoe het te doen.

Converteer Chrome-bladwijzerwerkbalkmappen naar pictogrammen

Dus je hebt je gewone bladwijzers teruggebracht tot pictogrammen, maar hoe zit het met de mappen? Met onze kleine hack en een paar minuten van je tijd kun je die mappen ook in pictogrammen veranderen.

Hoe een muziek-cd te rippen in Windows 7 Media Center

Als u een Media Center-gebruiker bent, weet u al dat het uw digitale muziekcollectie kan afspelen en beheren. Maar wist u dat u ook een muziek-cd kunt rippen in Windows 7 Media Center en deze automatisch aan uw muziekbibliotheek kunt laten toevoegen?

Hoe de vertraging van het VMWare-opstartscherm te vergroten?

Als u een opstartbare cd of USB-flashstation in een virtuele machineomgeving wilde uitproberen, heeft u waarschijnlijk gemerkt dat het aanbod van VMWare het moeilijk maakt om het opstartapparaat te wijzigen. We laten u zien hoe u deze opties kunt wijzigen.

Verander een flashdrive in een draagbare webserver

Draagbare applicaties zijn erg handig om onderweg werk gedaan te krijgen, maar hoe zit het met draagbare servers? Hier leest u hoe u van uw flashstation een draagbare webserver kunt maken.

Vrijdagpret: Super Mario Bros. Crossover

Vrijdag is eindelijk hier en het is tijd om de middag te verspillen aan bedrijfstijd. Vandaag bekijken we een supercoole klassieke NES-mashup genaamd Super Mario Bros. Crossover.

Vind een snellere DNS-server met Namebench

Een manier om uw surfervaring op internet te versnellen, is door een snellere DNS-server te gebruiken. Vandaag bekijken we Namebench, die uw huidige DNS-server vergelijkt met andere die er zijn, en u helpt een snellere te vinden.

Sparklines gebruiken in Excel 2010

Een van de coole functies van Excel 2010 is de toevoeging van Sparklines. Een Sparkline is in feite een kleine grafiek die wordt weergegeven in een cel die uw geselecteerde gegevensset vertegenwoordigt, waarmee u snel en gemakkelijk trends in één oogopslag kunt zien.

Gebruikershandleiding voor gedeelde mappen van Dropbox

Dropbox is een ongelooflijk handig hulpmiddel om al je bestanden gesynchroniseerd te houden tussen je computers en de cloud. Hier gaan we kijken hoe je je hele team op dezelfde pagina kunt houden met gedeelde Dropbox-mappen.